Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

wally_gatter

saptamana ce vine soseste marfa de test , deci se va realiza si primul cablaj de test , care va pleca urgent la indy666 la plantat , pe urma va pleca mai departe la testat la ionzugravu.. pe urma trecem la productia de cablaje.. Schema intre timp a suferit niste mici modificari , si cablajul a mai primit niste mici retusuri.. saptamana viitoare veti vedea rezultatul :da

Link spre comentariu

saptamana ce vine soseste marfa de test , deci se va realiza si primul cablaj de test , care va pleca urgent la indy666 la plantat , pe urma va pleca mai departe la testat la ionzugravu.. pe urma trecem la productia de cablaje.. Schema intre timp a suferit niste mici modificari , si cablajul a mai primit niste mici retusuri.. saptamana viitoare veti vedea rezultatul :da

Multi asteapta sa vada micile modificari. Eu ma numar printre ei. Sunt sigur ca separarea celor doua mase a fost imbunatatita. Important(foarte important) este punctul de unde se ia reactia negativa dupa spusele producatorului National Semiconductor.
Link spre comentariu

Luind in considerare toate costurile (pcb si componente, inclusiv finali fara radiator) dar fara manopera de asamblare, la ce pret va ajunge acest amplificator? Eventual, pretul se poate preciza vis-a-vis da puterea nominala in cazul realizarii mai multor variante constructive.

Link spre comentariu

si punctul de reavctie a fost modificat , zobelul de asemenea ,rezistentele de decuplare , masele au fost separate , etc... :da

Varianta de cablaj cu tranzistorii finali dispusi fata in fata pe lateralele cablajului mai este in vederile tale wally? Sau te-ai gandit sa ramai doar pe varianta aceasta?
Link spre comentariu
wally_gatter

O sa apara si varianta cu finalii dual inline dar deocamdata ma concentrez pe varianta in line , sa o fac functionala.. Am revenit si cu schema dupa care am realizat cablajul..[attachment=0]AMP LME49810.pdf[/attachment]

Link spre comentariu

Producatorul recomanda ca R2 si R3 sa aiba aceeasi valoare. Pentru LME49810 castigul in tensiune este dat de raportul R3/R4. Pentru valorile din schema lui wally_gatter se obtine un castig in tensiune de de doar 11.5dB, mult mai mic decat valoarea minima recomandata de producator adica 20dB. In schema din datasheet corespondentele lui R3 si R4 au 6.8k si 243 ohmi ceea ce duce la un castig in tensiune de aproape 29dB. Poate ca ar trebui marit castigul si in schema atasata mai sus ori prin modificarea reactiei negative la 47k ori prin reducerea valorii lui R4.

Link spre comentariu
wally_gatter

Fiecare isi face modulul cum doreste , isi pune rezistentele de cat doreste , poate sa si le puna si pentru castig de 20dB dar si pentru castig de 10dB , sau cat o vrea fiecare.. eu personal as opta pentru un castig mai mare. :da

Link spre comentariu

Fiecare isi face modulul cum doreste , isi pune rezistentele de cat doreste , poate sa si le puna si pentru castig de 20dB dar si pentru castig de 10dB , sau cat o vrea fiecare.. eu personal as opta pentru un castig mai mare. :da

Corect. :da Insa fiecare trebuie sa stie ce face cand isi alege valorile altfel rezultatul ar putea fi departe de asteptari. :freaza:
Link spre comentariu

Corect. Insa fiecare trebuie sa stie ce face cand isi alege valorile altfel rezultatul ar putea fi departe de asteptari.

Apropos, amplificatorul are o impedanta de intrare cam mica, 10K.Asta presupune ori folosirea unui buffer la intrare, ori daca se pune un potentiometru logaritmic, valoarea lui trebuie sa fie mai mica, as zice 10-25K.Eventual unul liniar de max 50K (in paralel cu rezistenta de intrare, ar produce un pseudo-logaritmic chiar bun).
Link spre comentariu

Apropos, amplificatorul are o impedanta de intrare cam mica, 10K.Asta presupune ori folosirea unui buffer la intrare, ori daca se pune un potentiometru logaritmic, valoarea lui trebuie sa fie mai mica, as zice 10-25K.Eventual unul liniar de max 50K (in paralel cu rezistenta de intrare, ar produce un pseudo-logaritmic chiar bun).LME498XX sunt cam zgomotoase cu intrarea in gol. O solutie pentru reducerea zgomotului este impedanta de intrare mica. Daca ai o sursa de semnal cu buffer pe iesire ai scapat de griji. Daca sursa de semnal nu are buffer atunci poti alege o schema de preamplificator proiectata si realizata bine, eventual cu corectie de ton, si ai scapat de griji. E drept ca preamplificatorul va introduce si el un pic de zgomot dar... asta e.

Link spre comentariu

Se mai pot face modificari in schema respectiv cablaj ?Parca ar merge 3,3microF polipropilena in paralel cu C1 si C8. Sorteh a explicat rolul lui in proiectul lui Tvicol.R12, R11 chiar trebuie conectate la iesire?Sincer sa spun, eu nu sunt cel mai mare fan in amplasarea in linie a tranzistorilor finali.Daca nu s-a abandonat ideea celui de-al doilea cablaj atunci ma bag si eu la group buy.Toate cele bune,Mircea

Link spre comentariu
wally_gatter

Am revenit cu o noua aranjare a pieselor in functie de cerintele utilizatorilor , bobina de iesire se afla central pozitionata , masa (ceea ce nu se vede este stratul cu cicrcuitul bottom , acela se va vedea data viitoare) , masa semnalului de intrare a fost separata de cea a etajului de putere..[attachment=0]Amp LME in line Vers 2 silk screen.pdf[/attachment]

Link spre comentariu
wally_gatter

Felicitari pentru modul in care "a iesit" cablajul.Wally, ceva noutati cu acest proiect?

Da , sunt si noutati.. prima placa , cu finalii in linie e in curs de "dezvoltare" (realizare practica) , si in paralel am inceput proiectarea la cablajul cu dispunerea dual in line a finalilor :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări