wally_gatter Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 o varianta de cablaj : Lasati carcotelile deoparte , discutati strict ontopic . Tin sa va reamintesc ca aceasta este varianta "single sided" a cablajului , o varianta "mediocra" dupa cum ar spune altii.. traisaca fabrica din Taiwan , dar nu cred ca se va ajunge acolo , posibil sa iasa mai scump.. Nu am intrat in acest proiect de amplificator pentru a stoarce bani sau a ma imbogati de pe urma cablajelor ,ci am intrat de dragul "meseriei".. Inspiratia acestui cablaj este din cablajul lui Leco care din cate stiu a fost proiectat de catre domnul Sorteh .. Am io asa o admiratie ptr cablajele lui Sorteh ,dar de aceea nu inseamna ca mi-am lasat si eu amprenta in proiectarea acestui cablaj.. poate varianta cu doua straturi ar fi iesit sensibil mai mica ,dar mult mai scumpa , si in varianta dubla piesele se pot aranja putin mai estetic.. o sa revin si cu schema dupa care am lucrat-o.. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Pentru un incepator ( in comparatie cu Sorteh ) acest PCB simplu strat arata foarte OK . Felicitari ! Link spre comentariu
apollo11 Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Mediocru sau nu, asa single-side cum este, mie imi place foarte mult.O singura intrebare am, de ce n-ai optat pentru separarea GND de semnal mic fata de cel de putere?Sper ca nu e o intrebare de "2mm de cablaj", mie mi se pare important. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 se poate face separarea maselor , cea de semnal mic fata masa "de putere" printr-o rezistenta de 10 ohmi , asta inca nu este tarziu.. inca se poate modifica ,deoarece la firma de serigrafie inca nu am inaintat modelul.. L.E. : am revenit si cu masa intrarii separata... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 In primul rand sa incepem prin a modifica LME49810 in loc de LM49810, altfel nu va functiona in veci amplificatorul ...In plan secund resistenta aia de 10R e doar un fas daca nu ai borna de GND-IN dupa rezistenta...Acelasi fas este daca nu conectezi la GND-IN capacitorul din reactie.Bine ar fi sa schimbi locul lui R142+C117, le muti in partea stanga...Reactia este luata foarte gresit, trebuie sa o iei de la pinul lui cald al lui L1.Mai studiem si poate mai corectam...SCHEMA ??? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Bine ar fi sa schimbi locul lui R142+C117, le muti in partea stanga...Reactia este luata foarte gresit, trebuie sa o iei de la pinul lui cald al lui L1.Mai studiem si poate mai corectam...SCHEMA ???Ar fi bine ca Zobelul sa fie cat mai aproape de firul cald al lui L1, as prefera ca acest fir cald al lui L1 sa fie pus intre T104 si T105(la mijloc). Corecta observatia lui sorteh privitoare la locul de unde este luata reactia negativa. Eu as prefera sa fie luata de undeva intre T104 si T105. Per ansamblu cablajul arata foarte bine dar mai sunt de facut micile corecturi mai sus mentionate. Imi place ca ofera flexibilitate in alegerea rezistentelor din emitoarele finalilor. De luat in calcul si o separare mai buna intre masa "murdara" si cea de semnal mic.As mai face o observatie si anume faptul ca LME49810 se comporta mai bine cu o rezistenta mai mica la intrare fiind mai putin zgomotos, de aceea ma intreb daca nu cumva R155 ar trebui sa aiba o valoare mai mica decat cea din schema(undeva 6.8k in loc de 47k). Link spre comentariu
TITI Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Voiam sa il felicit pe wally_gatter pentru eforutul depus si sa intreb pe unde se gaseste genul al de releu care este pus in protectie, mai concret modelul la care s-a ganditca nu prea am vazut prin magazine . Parca avea ceva de gen Leco intr-un link unuloriginal si am mai auzit pe cineva ca si=a luat de la Adelaida dar mi-e ca sunt chnezarii. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Voiam sa il felicit pe wally_gatter pentru eforutul depus si sa intreb pe unde se gaseste genul al de releu care este pus in protectie, mai concret modelul la care s-a ganditca nu prea am vazut prin magazine . Parca avea ceva de gen Leco intr-un link unuloriginal si am mai auzit pe cineva ca si=a luat de la Adelaida dar mi-e ca sunt chnezarii.De obicei chinezariile sunt copiate deci modelul acesta de releu este posibil sa poata fi gasit atat in varianta originala cat si in varianta de copie chinezeasca. Link spre comentariu
George Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Pana la urma care schema a fost folosita la realizarea cablajului? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Ar fi bine ca Zobelul sa fie cat mai aproape de firul cald al lui L1, as prefera ca acest fir cald al lui L1 sa fie pus intre T104 si T105(la mijloc)Zobelul e doar bine sa fie cat mai aproape de L1, dar nu-i o problema daca nu se reuseste acest lucru. Reactia insa e foarte important sa fie culeasa de la L1.Deasemenea ar fi ideal ca L1 sa se situeze la jumatatea traseului OUT, dar totul e dependent mai degraba de rutare si nu-i o problema deloc grava...Ceea ce remarc in schema e o greseala ce trebuie implicit corectata.Diodele din circuitul pentru limitare a curentului trebuiesc conectate la capetele superdiodei, practic in bazele primului tranzistor din triplet.Asta e greseala identica cu greseala perpetuata peste tot pe diyaudio.com, dar pe care nimeni nu o remarca...Ma refer la faptul ca au conectat 4-6-8 diode serie din tranzistorii T.T.(NJL), in circuitul de superdioda, C-B la tranzistorul din superdioda, fapt ce face ca superdioda sa nu functioneze...Toti au copiat circuitul de superdioda de la Leach care este triplet, dar nu au observat ca in integratul LME sunt inca doua diode serie cu superdioda, pentru compensare termica... Fiind suficiente doar diodele serie din tranzistoarele T.T. si un semireglabil, fara alte complicatii... Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Ar fi bine ca Zobelul sa fie cat mai aproape de firul cald al lui L1, as prefera ca acest fir cald al lui L1 sa fie pus intre T104 si T105(la mijloc)Zobelul e doar bine sa fie cat mai aproape de L1, dar nu-i o problema daca nu se reuseste acest lucru. Reactia insa e foarte important sa fie culeasa de la L1.Deasemenea ar fi ideal ca L1 sa se situeze la jumatatea traseului OUT, dar totul e dependent mai degraba de rutare si nu-i o problema deloc grava...Ceea ce remarc in schema e o greseala ce trebuie implicit corectata.Diodele din circuitul pentru limitare a curentului trebuiesc conectate la capetele superdiodei, practic in bazele primului tranzistor din triplet.Asta e greseala identica cu greseala perpetuata peste tot pe diyaudio.com, dar pe care nimeni nu o remarca...Ma refer la faptul ca au conectat 4-6-8 diode serie din tranzistorii T.T.(NJL), in circuitul de superdioda, C-B la tranzistorul din superdioda, fapt ce face ca superdioda sa nu functioneze...Toti au copiat circuitul de superdioda de la Leach care este triplet, dar nu au observat ca in integratul LME sunt inca doua diode serie cu superdioda, pentru compensare termica... Fiind suficiente doar diodele serie din tranzistoarele T.T. si un semireglabil, fara alte complicatii...Eu am amplificatorul cu LME49810 facut cu thermaltrak si fara superdioda. In configuratia cu driver si finali(fara pre-driveri) daca se inseriaza doar patru diode thermaltrak si un semireglabil atunci amplificatorul este subcompensat termic. O solutie eleganta pe care a sugerat-o cineva este sa se inserieze cu cele 4 diode o dioda Schottky cum ar fi de exemplu BAT42. Compensarea termica devine mult mai apropiata de cea necesara protejarii eficiente a finalilor. Bineinteles ca BAT42 trebuie pusa pe radiatorul finalilor astfel incat sa urmareasca temperatura acestuia. Link spre comentariu
alex mm Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 ...... releu ,gasiti, de curent 30A si 12V aici .....http://www.tme.eu/ro/katalog/?idp=1&sea ... 505&page=1 Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Ceea ce remarc in schema e o greseala ce trebuie implicit corectata.Diodele din circuitul pentru limitare a curentului trebuiesc conectate la capetele superdiodei, practic in bazele primului tranzistor din triplet.Asta e greseala identica cu greseala perpetuata peste tot pe diyaudio.com, dar pe care nimeni nu o remarca...Ma refer la faptul ca au conectat 4-6-8 diode serie din tranzistorii T.T.(NJL), in circuitul de superdioda, C-B la tranzistorul din superdioda, fapt ce face ca superdioda sa nu functioneze...Toti au copiat circuitul de superdioda de la Leach care este triplet, dar nu au observat ca in integratul LME sunt inca doua diode serie cu superdioda, pentru compensare termica... Fiind suficiente doar diodele serie din tranzistoarele T.T. si un semireglabil, fara alte complicatii...Un exemplu grafic , doar pentru unii , care inteleg fenomenele ( Io fiind curentul de repaus prin etajul final in structura dublet ) : Link spre comentariu
wally_gatter Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 un control mai bun al curentului de mers in gol se obtine cu ajutorul a mai multor jonctiuni in contact termic cu radiatorul tranzistorilor finali ,o idee ar fi folosirea in loc de diode tranzistori cu in capsula TO126 izolata conectati ca simple diode prin jonctiunea BE .. acesta este doar un aspect. Link spre comentariu
apollo11 Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Un exemplu grafic , doar pentru unii , care inteleg fenomenele ( Io fiind curentul de repaus prin etajul final in structura dublet ) :Credeam ca exemplele grafice sunt pentru cei ce nu inteleg fenomenele (eu de ex, vreau sa inteleg, multumesc!)N-as pune semireglabilul intre baza si colector, daca se intrerupe cursorul (ce cosmar!), ar creste tensiunea pe superdioda, n-ar fi sanatos ptr finali.Dioda aia trebuie si ea pusa pe radiator, presupun. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum