Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Nu va ambalati sa inseriati n contacte de releu pe iesire ..nu e practic si mai rau distruge o schema buna prin rezistente de contact ...sa nu uitam ca si releele nu sunt deloc perfecte .Mult succes !

Sa speram ca nu va ramane la stadiul de proiec! Daca s-ar fi inseriat doua contacte pe iesire nu cred ca era o problema. In definitiv unul din contacte putea fi pus pe direct cu un jumper sau cu o simpla sarma.
Link spre comentariu

Nu va ambalati sa inseriati n contacte de releu pe iesire ..nu e practic si mai rau distruge o schema buna prin rezistente de contact ...sa nu uitam ca si releele nu sunt deloc perfecte .Mult succes !

Sa speram ca nu va ramane la stadiul de proiec! Daca s-ar fi inseriat doua contacte pe iesire nu cred ca era o problema. In definitiv unul din contacte putea fi pus pe direct cu un jumper sau cu o simpla sarma.
Asta cu releul mi se pare ca teoria chibritului care se aprinde de la un capat.Hai sa lasam un releu simplu , la 12 v caci multe firme folosesc asta si nu cred ca nu au pus altceva pentru ca nu ia dus capul sau nu au avut un moderator sa le explice.Si culmea au facut scule de invidiat si dupa ani de zile de la aparitie.Nu contest faptul ca exista solutii constructive mult mai eficace si mai deosebite dar cred ca noi vrem un final audio obisnuit cu ceva pretentii de hi-fi care sa fie la un pret decent.Cred ca asta este scopul proiectului iar cine vrea ceva deosebit sa aplice la proiectul PSA.Am rugamintea sa nu ne mai invartim in jurul cozi caci mai mult il incurcam pe Wally si sa lasam proiectul dupa schema initiala.Eu nu o sa mai comentez acest subiect decat cand vom avea un model de cablaj si as dori sa va abtineti in a comenta ce am scris aici.
Link spre comentariu

Am sa atasez o poza cu mixerul meu amplificat desfacut care are genul ala de protectie fara releu.

Tinand cont ca urechea mea in general e obisnuita cu sunetul HI-FI a echipamentelor vintage de casa pot spune ca mixerul sun bestial, si in doar cei 250W / 4ohmi suna deranjant de tare si foarte curat pe boxe de sonorizari echipate cu difuzoare 18sound. Acuma e adevarat ca are tranzistoare Sanken originale dar nu m-am gandit o sec ca poate ca ajuta si protectia care nu este cu releu (protectie electronica) si care e o placa separata sub etajul final aproximativ de marimea acestuia. Ei cu toate astea de o saptamana tot caut o protectie cu releu sa ii pun ca parca nu am incredere numai in cea electronica. Acuma dupa am citit posturile astea nici nu mai stiu ce sa fac si ce ma enerveaza e ca nu stiu cat e de eficienta este cea relizata din fabrica (mixerul nu e chinezarie, e american) tot ce stiu e ca din greseala mi-a ajuns o saiba si a facut scurt intre o ramura de alimentare si masa si instant a trosnit siguranta generala de alimentare fara sa se intample nimica. Totusi sa ne uitam cat e de mare placa si protectia e mai complicata. Chiar nu stiu ce sa fac daca sa am incredere numai in asta sau sa mai pun ceva relee acolo pentru ca faza ar fi ca acuma i-am adaugat ci ceva capacitate in plus pe alimentare si am 60.000micro pe ramura de filtraj (condensatori Kendeil la 80V, tens pe etajul final fiind de + - 63V cc - trafo are cam 800W).

http://tinypic.com/view.php?pic=2cqej2d&s=6

Link spre comentariu

Am rugamintea sa nu ne mai invartim in jurul cozii caci mai mult il incurcam pe Wally si sa lasam proiectul dupa schema initiala.Eu nu o sa mai comentez acest subiect decat cand vom avea un model de cablaj si as dori sa va abtineti in a comenta ce am scris aici.

Flores cam asta am spus si eu. Am incredere in ce va face wally si as dori sa nu ramana proiectul acesta doar in faza de proiect nefinalizat. Imi place LME49810 cum suna, am deja un amplificator facut cu el comandand niste tranzistori thermaltrak, dar vreau sa incerc si varianta de bias cu multiplicator Vbe si bipolari fara dioda incorporata.Dupa ce am sa fac proiectul bazat pe cablajul lui wally am ma orientez catre un proiect recunoscut a fi Hi-end, iubit de foarte multi straini (pe un forum diy audio din afara spatiului mioritic) si anume proiectul unuia dintre conationalii nostri, Roender(Domnul Mihai Rauta). Domnul Mihai Rauta merita toata stima noastra pentru realizarea dansului deoarece este unul dintre romanii care sunt respectati si au asigurata aprecierea strainilor ce sunt pasionati de audio. :aplauze
Link spre comentariu

Modelul de cablaj cu finalii in linie este gata proiectat.. Clatiti-va ochii cu dispunerea pieselor .. Nu anm putut proiecta pe o suprafata mai mica de 250 x 100 mm din pacate..[attachment=0]Amp LME in line TOP SILK.pdf[/attachment]

Nici nu se putea face pe un cablaj cu mult mai mic avand in vedere numarul mare de finali. Dispunerea pieselor imi place. Asteptam oferta pentru realizarea practica a cablajului. Wally-gatter, ai sa ne dezvalui si layout-ul traseelor sau preferi sa nu lasi carcotasilor posibilitatea de a-si da cu parerea? :d
Link spre comentariu

Wally-gatter, ai sa ne dezvalui si layout-ul traseelor sau preferi sa nu lasi carcotasilor posibilitatea de a-si da cu parerea? :dSalutPropun ca fisierul lay sa nu fie postat pe forum ci trimis fiecarui user care comanda cel putin 2 pcb-uri,astfel vom fi mai multi deci pret mai mic pe bucata .Sincer cred ca va fi ok cablajul si nu este cazul ca sa se mai bage in seama vreun moderator , stie el care si noi stim.Asa vom ajunge mai repede la un rezultat final caci prevad ca iar o sa ne dam cu parerea ca spatiul dintre a si b trebuia sa fie mai mare cu 2 mm si asta este doar un exemplu.Propun cateva poze cu un pcb realizat si cine vrea sa dea comanda , Wally ne va spune cati suntem si care va fi pretul final.Bineinteles trebuie spus si un pret initial.Astept comentarii.

Link spre comentariu

Initial am gandit acest cablaj pentru doua layere , dar iese mult prea scump.. Primul cablaj o sa-l realizez practic si va pleca la indy666 pentru a fi plantat si testat sa vedem daca e perfect functional , sa nu aiba bucle de masa ,etc.. pe cablaj am inserat protectia la scurtcircuit ,inclusiv protectia DC si cuplarea intarziata.. de asemenea am lasat conectori pentru led care indica starea de Clip , led care indica starea de Protect (cazuri catastrofice sau existenta componentei continue pe iesirea de difuzor) , pentru comutator de Mute... Cat despre fiserele layout ,doresc sa-mi protejez munca ,munca care nu este deloc usoara si ia un timp destul de mult , o saptamana jumate zilnic cate doua ore am tot bibuilit la acest proiect ca sa iasa ceea ce ati vazut (o sa vedeti si partea de bottom dupa realizarea primului cablaj)..

Link spre comentariu

SalutPropun ca fisierul lay sa nu fie postat pe forum ci trimis fiecarui user care comanda cel putin 2 pcb-uri,astfel vom fi mai multi deci pret mai mic pe bucata .Sincer cred ca va fi ok cablajul si nu este cazul ca sa se mai bage in seama vreun moderator , stie el care si noi stim.Asa vom ajunge mai repede la un rezultat final caci prevad ca iar o sa ne dam cu parerea ca spatiul dintre a si b trebuia sa fie mai mare cu 2 mm si asta este doar un exemplu.Propun cateva poze cu un pcb realizat si cine vrea sa dea comanda , Wally ne va spune cati suntem si care va fi pretul final.Bineinteles trebuie spus si un pret initial.Astept comentarii.

Nu stiu de ce am impresia ca eu si cu flores_72 avem aceleasi idei. Normal ca sunt perfect de acord cu el si imi confirm intentia de a lua doua pcb-uri. Astept pretul estimat, pozele layout-ului pentru a lansa comanda LME-urile mele asteapta cu nerabdare sa fie plantate pe pcb. :rade: Tin sa-i multumesc inca o data lui flores_72 pentru LME-uri. :da
Link spre comentariu

problema e urmatoarea: ca suprafata cablajul are 250cm patrati , iar la 0.3 ron/cm patrat da undeva la 75 ron cablajul fara proiectare.. (pretul e de 0.3 ron/cm patrat deoarece am aproximativ 400 de gauri per cablaj) ,asta fara sa adaug munca de proiectare.. daca sunt 20 de bucati atunci pretul ar fi tot acelasi dar pica proiectarea (nu o mai pun in calcul).. acuma nu stiu exact daca e mult sau putin , pretul inca nu e batut in cuie ,poate creste sau scadea , in functie de numarul de cablaje cerut..

Link spre comentariu

problema e urmatoarea: ca suprafata cablajul are 250cm patrati , iar la 0.3 ron/cm patrat da undeva la 75 ron cablajul fara proiectare.. (pretul e de 0.3 ron/cm patrat deoarece am aproximativ 400 de gauri per cablaj) ,asta fara sa adaug munca de proiectare.. daca sunt 20 de bucati atunci pretul ar fi tot acelasi dar pica proiectarea (nu o mai pun in calcul).. acuma nu stiu exact daca e mult sau putin , pretul inca nu e batut in cuie ,poate creste sau scadea , in functie de numarul de cablaje cerut..

Este pretul ce deriva din dorinta de a avea 4 perechi de finali pe etaj, protectie DC incorporata si cablaj executat in serie mica. E posibil sa mai scada entuziasmul colegilor forumisti sau sa creasca. Depinde de perceptia fiecaruia despre pretul ofertat in prima instanta.Astept rezultatele testelor facute de indy_666 cu prototipul si astept sa vad daca reusim sa adunam 20 de pcb-uri sau mai multe pentru a face fezabil acest pret. Ce spuneti de o lista actualizata a celor interesati de pcb? Eu raman interesat de doua pcb-uri asa cum am mai spus si pana acum.Spor la mesterit. :da
Link spre comentariu

Eu vreau 2 sau 4 in functie de pret , cat despre LME-uri!!!!!!!!!! tu ai inceput si sincer mai am si sunt dispus sa fac schimb cu finali.Scuze de off topic , astept cablajul si sunt nerabdator.

Nu stiu daca stau asa bine cu finalii clasici (non thermaltrak). Am sa incerc sa fac saptamana aceasta un inventar al stocului meu de finali . Este posibil sa am 4 perechi de MJW21195 si MJW21196 disponibili.
Link spre comentariu
Vizitator

Cat despre fiserele layout ,doresc sa-mi protejez munca ,munca care nu este deloc usoara si ia un timp destul de mult , o saptamana jumate zilnic cate doua ore am tot bibuilit la acest proiect ca sa iasa ceea ce ati vazut (o sa vedeti si partea de bottom dupa realizarea primului cablaj)..

Nu doresc sa fie inteleasa gresit interventia mea. Nu am nimic cu nimeni, dar nu doresc sub nici o forma sa se declanseze o serie de dispute, asa cum s-a intamplat cu proiectul colegului DJLECO...

Este un forum de electronica, suntem intr-o sectiune dedicata constructiei amplificatoarelor audio si orice proiect este nativ supus doar discutiilor si dezbaterilor tehnice.

Nimeni nu doreste sa altereze munca nimanui, dar dezbateri cu privire la solutii, design, schema, proiectarea PCB si altele, sunt cat se poate de firesti, dar si obligatorii in lumina regulamentului acestui forum.

Asa cum se prezinta acum, totul pare foarte comercial si ma vad nevoit sa iau o serie de masuri cu privire la evolutia topicului, separarea unor posturi si configurarea unui topic care sa fie mutat intr-o sectiune adecvata(probabil Group Buy).

Nu voi actiona sub nici o forma, doresc sa dau posibilitatea ca si colegul Wally sa se exprime, dar si colegii forumului ce doresc implicarea in acest demers comercial ce-l ia topicul in acest moment.

Voi alegeti daca totul este doar un proiect comercial si ca atare il incadram in alta sectiune sau un proiect in care se pot dezbate solutiile tehnice si atunci il pastram la amplificatoare.

va multumesc pentru intelegere!

Link spre comentariu

Vrem sa vedem PCBul amplificatorului si desigur schema finala . Trebuie sa ne bucuram impreuna ...de solutiile tehnice alese . Sper sa nu fiti secretosi , urmand exemplul lui DjLeco .Altfel deveniti offtopic , adica o sa vorbiti despre orice , dar nu despre acest amplificator , daca este secret... Singurul loc de pe forum unde este permis offtopicul este la sectiunea Bodega si exista posibilitatea ca acest subiect sa ajunga acolo .Dar banuiesc ca acest lucru va va avantaja , deoarece la Bodega nu exista posibilitatea de a posta atasamente ( deci nu va mai poate cere nimeni schema finala si PCBul ) daca oricum sunt secrete !Spor la treaba !Sper ca puteti face diferenta intre glume si lucruri serioase !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări