Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Asezarea finalilor in linie nu este un motiv pentru a face aceasta comparatie!! Cat despre tipul finalilor va rog a arunca o privire mai atenta, 2SC5200/2SA1943 sunt bipolari.

Si uite asa inca un post offtopic din partea dvs. Felicitari.

Link spre comentariu

ledul ala de eroare cred ca merge daca il pui inseriat cu rezistenta de 1k in paralel cu tranzistorul de comanda al releului. Asta ca sa mai simplifici schema. Nu cred ca releul daca ramane inseriat cu 1k ramane aclansat.Comanda sper ca nu o faci cu bc547, pui ceva mai puternic macar 2n5551 sau mai bine un bd.

Link spre comentariu

am incorporat la schema cu 4 perechi de finali protectie la scurtcircuit si protectie DC cu cuplare intarziata dupa o schema proprie ,modificata de mine dar perfect functionala .. protectia DC va avea nevoie de o tensiune auxiliara de 12V ,si voiam sa vad daca sunteti toti de acord cu alimentarea auxiliara :freaza: despre aceasta este vorba [attachment=0]Protectie DC 1.pdf[/attachment]

SalutEu sunt de acord, nu cred ca este o problema obtinerea unei tensiuni de 12v in situatia in care probabil toti vom avea nevoie de racire activa deci de ventilatoare.Mai ales ca aceasta tensiune nu trebuie super filtrata sau stabilizata si nici nu cred ca este critica, ca si valoare.
Link spre comentariu

Părerea mea despre cum ar trebui să arate schema. Nu mai folosiţi 12V în protecţii, nu rentează. Nu e suficientă plajă de temporizare, releele folosite au rez mică şi trebuie folosiţi trz mai forţoşi în configuraţie Darlington pe bazele cărora se pierde tensiune preţioasă de comandă... etc. 24V e un minim corect. T4 tot trebuie pus BD135...139. Dioda zener (8,2...12V) face anclanşarea cu prag.

Link spre comentariu

Părerea mea despre cum ar trebui să arate schema. Nu mai folosiţi 12V în protecţii, nu rentează. Nu e suficientă plajă de temporizare, releele folosite au rez mică şi trebuie folosiţi trz mai forţoşi în configuraţie Darlington pe bazele cărora se pierde tensiune preţioasă de comandă... etc. 24V e un minim corect. T4 tot trebuie pus BD135...139. Dioda zener (8,2...12V) face anclanşarea cu prag.

Daca folosirea unui BD139 acesta fiind un TRANZISTOR FORTOS este o problema atunci sa folosim 24 v este mai simplu , ei un traf separat sau o infasurare separata o redresezi si filtrezi si gata ai 24 v cu asta ai scapat sa mai dai 1,5 lei pe un BD139.Trebuie sa faci doar o alta alimentare, sa fim seriosi!Vreau sa spun ca nu gasesti in mod normal 24v intr-un amplif pe cand 12/15v da .
Link spre comentariu

o a doua alimentare recomandata in orice amplificator se face pe un alt traf decat cel care alimenteaza partea de putere ,ca sa nu existe interdependenta intre montajele aferente . la o cadere mai mare de tensiune cauzata de functionarea la mexim a etajelor de amplificare (consum maxim sa zicem) va exista o cadere de tensiune (cazul in care traful e dimensionat la limita in functie de banii fiecaruia)si in bobina de 12V bobinata pe acelasi traf , iar daca montajul de protectie , respectiv circuitul de aclansare este la limita releul va decupla si avand in vedere ca puterea de iesire e maxima si arcul ce trebuie rupt va face dezastre in contactele releului.. solutia folosirii unui traf separat nu este defel costisitoare , se poate folosi un mic traf cu montare pe PCB cu o tensiune de 12V pentru protectia Dc si o a doua tensiune de 12V pentru controllerul ventilatoarelor de racire pentru cei care doresc racirea activa

Link spre comentariu

am incorporat la schema cu 4 perechi de finali protectie la scurtcircuit si protectie DC cu cuplare intarziata dupa o schema proprie ,modificata de mine dar perfect functionala .. protectia DC va avea nevoie de o tensiune auxiliara de 12V ,si voiam sa vad daca sunteti toti de acord cu alimentarea auxiliara :freaza: despre aceasta este vorba [attachment=0]Protectie DC 1.pdf[/attachment]

Si eu sunt de acord cu alimentarea suplimentara de 12V.
Link spre comentariu

Asta e mesaj off topic? O sa mi-l stearga sorteh? :speriat Poate-mi explica cineva ce inseamna off topic ca sa nu-mi mai stearga domnul sorteh mesajele.

Sper ca știți de gluma !Asta înseamnă offtopic , adică discutii fără legătura cu subiectul principal .
Daca nu ati fi luat doar jumatate de mesaj din context ati fi procedat ca un moderator adevarat. Mult mai off topic ati fost dumneavoastra asa cum a sesizat cel putin un coleg dintre forumisti. Dar unii au dreptul sa fie si off topic fara sa fie luati in balon. Sper ca stiti de gluma! :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări