indy666 Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Mda...buna intrebarea!! O idee ar fi cu integratul pe acelasi radiator cu finali....Frumos arata si ca cel din poza de pe pagina anterioara, dimensiuni aprox 3/6 cm.Rog doritorii de PCB-uri sa-si exprime dorintele clare ca sa iasa ceva pe placul tuturor, sa fim toti multumiti. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Nu am spus asa ceva wally_gatter.Despre asta vorbesc: Link spre comentariu
flores72 Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Mda...buna intrebarea!! O idee ar fi cu integratul pe acelasi radiator cu finali....Frumos arata si ca cel din poza de pe pagina anterioara, dimensiuni aprox 3/6 cm.Rog doritorii de PCB-uri sa-si exprime dorintele clare ca sa iasa ceva pe placul tuturor, sa fim toti multumiti.Consider ca fiecare trebuie sa se descurce cu radiatorul pentru CIEu cred ca voi folosi o tabla pe care o voi rula deasupra integratului.Asa ce mai trebuie sa facem?sa intrebam fiecare user de care piese va folosi?ce distanta trebuie sa fie intre pini de la fiecare cond?Fiecare sa se descurce cu piesele, părerea mea!. Link spre comentariu
indy666 Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Destul de corect!! Cred ca pentru radiator la LME este de ajuns un spatiu de 2/6 cm, apoi fiecare isi pune ce radiator are nevoie, in functie de tens de alimentare. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Mda...buna intrebarea!! O idee ar fi cu integratul pe acelasi radiator cu finali....Frumos arata si ca cel din poza de pe pagina anterioara, dimensiuni aprox 3/6 cm.Rog doritorii de PCB-uri sa-si exprime dorintele clare ca sa iasa ceva pe placul tuturor, sa fim toti multumiti.Pe un forum international unde sunt amplu dezbatute cele trei integrate surori((LME49810/11/30) se insista asupra faptului ca nu este bine ca LME-ul sa fie pe acelasi radiator cu finalii si/sau driverii. Am inteles ca ar scrie asta si in datasheet dar nu bag mana in foc pentru ca nu am citit datasheet-ul in intregime.Eu am folosit la montajul cu LME49810 o tabla de aluminiu de 80x35x3 mm iar la cel cu LME49811 un radiator de la un chipset de pe o placa de baza Asus cu dimensiunile de 35x35x10mm. Ambele s-au descurcat de minune mentinand chip-urile undeva la 35-40 de grade.Cred ca un spatiu de 35x35x10mm este suficient pentru radiator urmand ca cei care o sa faca proiectul sa adapteze ceva in acest spatiu. Link spre comentariu
indy666 Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Nu cunosc montajul dvs, sorry. Eu zic totusi sa lasam un spatiu ceva mai maricel pt radiatoare ex 2x6 cm sau 3x5 cm.E posibil la alimentare +-80Vcc sa fie ceva probleme cu racirea!! Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Nu cunosc montajul dvs, sorry. Eu zic totusi sa lasam un spatiu ceva mai maricel pt radiatoare ex 2x6 cm sau 3x5 cm.E posibil la alimentare +-80Vcc sa fie ceva probleme cu racirea!!Aici este o varianta a montajului meu( e montajul facut de cel care mi-a vandut cablajele), alimentarea este la 2x65V si radiatorul are 35x35x6mm. Radiatorul LME-ului este cel negru, cel argintiu fiind radiatorul driverilor.Puterea maxima disipata de LME49810 este de 4W(data in datasheet) deci radiatorul nu trebuie sa fie foarte mare. Bineinteles ca LME-ul nu se va supara daca va lucra mai rece. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 ce ziceti de acest radiator? http://www.tme.eu/html/RO/radiatoare-se ... pelny.html , http://www.tme.eu/html/RO/radiatoare-se ... image_3425 Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 ce ziceti de acest radiator? http://www.tme.eu/html/RO/radiatoare-se ... pelny.html , http://www.tme.eu/html/RO/radiatoare-se ... image_3425 Amprenta este suficienta(43x13mm) dar inaltimea este mica. Va lucra LME-ul cam (prea) cald cu acest radiator.Eu propun ca sa deblocam situatia o amprenta de 50x15mm. Este mai mult decat suficient daca pe aceasta amprenta se pune un radiator cu inaltimea de 35mm sau o tabla de aluminiu de 3mm si 35mm latime in forma de U.Spun asta pentru ca stiu cat de rece sta LME-ul racit cu o tabla de 80x35x3mm si alimentat la +/-65-66V pentru ca am acasa amplificatorul functionand in aceasta configuratie. :daSe vede in fotografie radiatorul din tabla neagra de aluminiu. Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Din cate am citit si eu (nu mai stiu daca pe vreun site sau chiar in datasheetul integratului) e bine sa fie racit separat integratul de radiatorul finalilor.Mi se pare ca, chiar alex mm a facut la un moment dat un cablaj si injghebase un radiator frumos, si mi se pare ca era standard ca dimensiuniPina la urma cat a iese la pret un cablaj, macar estimativ? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Din cate am citit si eu (nu mai stiu daca pe vreun site sau chiar in datasheetul integratului) e bine sa fie racit separat integratul de radiatorul finalilor.Mi se pare ca, chiar alex mm a facut la un moment dat un cablaj si injghebase un radiator frumos, si mi se pare ca era standard ca dimensiuniPina la urma cat a iese la pret un cablaj, macar estimativ?Inca nu stim. Asteptam propunerea colegului wally_gatter. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 deocamdata lucrez la cablaj din plin , sa vedem cum iese .. dar ca suprafata iese destul de marisor deoarece e simplu placat , la dublu placat ar iesi ceva mai mititel dar nu cu mult.. latimea este de aproximativ 100mm iar ca lungime s-ar putea sa depaseasca 200mm cu 4 perechi de finali si cu protectia incusa Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Din punctul meu de vedere este important si modul in care vor fi amplasati tranzistorii finali. Ar fi bine ca latimea radiatorului sa fie cat mai mica astfel incat PCB-urile sa incapa in carcase cu inaltimi rezonabile. Eu sunt nerabdator sa vad propunerea. Daca in cei 10 cm intra si finalii e bine. Link spre comentariu
flores72 Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 deocamdata lucrez la cablaj din plin , sa vedem cum iese .. dar ca suprafata iese destul de marisor deoarece e simplu placat , la dublu placat ar iesi ceva mai mititel dar nu cu mult.. latimea este de aproximativ 100mm iar ca lungime s-ar putea sa depaseasca 200mm cu 4 perechi de finali si cu protectia incusaHai sa nu ne mai complicam, caci intru de 30 de ori pe zi pe forum sa vad cablajul si pretul.Eu unul sunt nerabdator, hai Wally!!!!!!!!!!!!!!Nu cred ca sunt singurul, deci hai o data Link spre comentariu
Letcon Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Hai sa nu ne mai complicam, caci intru de 30 de ori pe zi pe forum sa vad cablajul si pretul.Eu unul sunt nerabdator, hai Wally!!!!!!!!!!!!!!Nu cred ca sunt singurul, deci hai o data Tu crezi ca un cablaj il faci de pe o zi pe alta ?Mai ales la un proiect destul de complex cum e acesta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum