Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Da in principu si eu sunt de acord cu 4 finali dar as fi interesat pentru mine mai ales si de partea cu 8finali 4buc 2sc5200 si 4 buc 2SA1943 pilotati de LME49810 (eu pe ata l-am comandat si imi vine maine ) poate are cineva sa-mi dea si mie fisierul in format LAY sau PDF ca mi-ar trebui pentru partea de bas la o boxa activa de 15" (bina acuma ma astet ca trei sferturi de forum sa imi zica ca m-am tacanit la cap ca vreau sa imi fac boxe active in regim DY........)

Link spre comentariu

schema completa , modificata , impreuna cu scuzele de rigoare,nu am mai putut edita , functionala , testata de mine binenteles ..... urechiometric cu finali ... as zice ca 3 perechi sunt suficiente , parerea mea si binenteles protectiain caz ca oscileaza ampliful , se renunta la rezistenta de 100 ohmi si condul de 22 pici , binenteles daca se foloseste corectorulbafta maxima icon_jook

post-25976-139829424898_thumb.jpg

Link spre comentariu

schema completa , modificata , impreuna cu scuzele de rigoare,nu am mai putut edita , functionala , testata de mine binenteles ..... urechiometric cu finali ... as zice ca 3 perechi sunt suficiente , parerea mea si binenteles protectia

Sunt de acord si la urma urmei cine vrea mai multi, adauga sau daca vrea mai putini nu ii monteaza , corect?
Link spre comentariu

Se complica tare problemele legate de driver-ii pentru 4 perechi de finali, ca sa nu mai vorbim de alimentare.

Eu as zice sa ramanem in doua perechi de finali dar sa ne orientam catre capsula TO3 respectiv MJ15003/4.

Sunt aplicatii ale acestor tranzistori din care sau scos 300W in 4ohmi la +/-60Vcc ceea ce este suficient dupa parerea mea.

Avantajul este ca se pot obtine in mod sample de la ON semiconductor.

Un alt avantaj ar fi ca se poate renunta la radiator daca se alege o carcasa cu peretii laterali de aluminiu gen:

http://www.modu.it/slimline.html costul pentru o carcasa 2U cu adancimea de 280mm ar fi de 47 euro + taxe de transport.

Ar merita un group buy aici. Eu deja mi-am procurat carcasa.

Ar mai fi de discutat si despre corectia pe reactia negativa a la Zal ( sper sa nu se supere Zal pe care il apreciez).

Oare se merita? Si ce-ar fi sa nu bagam protectia?

Toate cele bune,

Mircea.

Link spre comentariu

Se complica tare problemele legate de driver-ii pentru 4 perechi de finali, ca sa nu mai vorbim de alimentare.

De ce se complica problemele legate de driver si de alimentare cand sunt 4+4 finali pe canal? Eu mi-am facut amplificatorul cu 4+4 finali pe canal si nu vad de ce ar fi fost mai simplu daca il faceam cu 2+2 finali de aceea intreb.
Link spre comentariu

Ar mai fi de discutat si despre corectia pe reactia negativa a la Zal

Oare se merita? Si ce-ar fi sa nu bagam protectia?

Toate cele bune,

Mircea.

corectorul lui zal e foarte optional ( se poate face pe un cablaj separat) depinde de gustul fiecaruia , deasemeni si protectia , dar la un moment dat tot o sa vreti un corector de ton , si eu personal am considerat ca solutia lui zal (verificata pe cateva scheme, cu rezultate mai mult decat multumitoare) este totusi mai buna decat alte montaje separate care ar mai adauga zgomotul propriu.

ce am propus eu aici nu este neaparat cea mai buna solutie , dar poate fi un inceput , integratul merita bagat in seama , cred eu.

respect maxim icon_jook

Link spre comentariu

Nu e nici o problemă să se ajusteze valorile componentelor corecţiei după gustul fiecăruia. De altfel au fost discuţii despre asta şi aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=65321

Eu pot să vă ofer ajutor dacă aveţi nevoie. Cum spunea şi hades12345, se poate face un mic modul opţional.

Cred ca discutam mult si degeaba , cel mai simplu ar fi ca sa se faca un cablaj cu 4+4 finali si fiecare sa isi puna cati finali doreste iar corectia lui Zal sa nu fie pe cablaj ci sa fie un jumper, cine vrea o face pe un modul separat si o include ,cine nu vrea lasa jumperul cat despre protectie cred ca trebuie neaparat .

Nu cred ca vrea cineva un final de 300w pe care sa il foloseasca fara protectie, este strict necesara.

Cat despre finali sunt de acord cu On semiconductor

Asa cred ca multumim pe toata lumea

Asa cred ca multumim pe toata lumea.

Link spre comentariu
Vizitator sound solutions

Interesat cineva de aceasta varianta de cablaj ? 3 perechi de finali ,protectie inclusa

eu saptamana viitoare dau comanda pt mine la furnizorul meu, daca sant doritori pot sa suplimentez comanda mea ( in functie de ce comanda se strange pot da si pret). ca termen de livrare 10 max 15 zile din momentul in care lansez comanda. Pot asigura si componente pt acest modul .(pt cei interesati modul complet asamblat ,reglat,testat - informatii pm)

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări