Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Alimentarea este la +/-62Vcc.De auzit se aud foarte bine. Modulele au fost probate si reglate.Ventilatoarele sunt foarte silentioase si sunt alimentate din traful ce asigura tensiunea pentru modulator control si driverii de mosi din SMPS.Am redus putin tensiunea si am cam 10Vcc pe ventilatoare.Sunt putin dezamagit de bipolari. Am incercat sa imperechez tranzistorii si din 20 buc. npn si 20 buc. pnp, daca am gasit 4 perechi apropiati in marja de 10%.Mentionez ca aproape toti semiconductorii sunt obtinuti ca si sample.In regim de amator e de kkt. Nu stiu cum ar suna o schema simetrica cu piese neimperecheate.Toate cele bune,Mircea.

Link spre comentariu

Asa cum am mai spus si in balbaita mea prezentare de pe YouTube am folosit scheme din datasheet-ul integratului nimic deosebit.Spre norocul meu am avut un lot de MJE15030 cu un hfe neobisnuit de mare si i-am folosit in superdioda.Ma tot invart pe langa carcasa si parca nu ma indur sa pun burghieele pe ea.O mai clocesc putin.Toate cele bune,Mircea.

Link spre comentariu

Azi am reusit sa pun condensatorii de 0.1uF/250V-Wima si pe cei de 1000uF/100V. Nu prea am timp si motivatia cam lipseste pentru ca am un amplificator care se aude f. bine, este stabil, este terminat deci....Acusi va trebui sa pun radiatoarele mari si urasc sa fac asta. :sparge:

Scuze pentru fotografie dar se stie ca telefonul este facut pentru a vorbi nu pentru a face poze de calitate. :rade:

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cam asa ceva a iesit.Din pacate genetatorul meu de semnal DS203 scoate sub 1Vrms si nu am reusit sa-l duc in clip.Bateria de rezistente (dummy load) este formata din 5 Bucati de 27 ohmi/100W legate in paralel.Rezistentele s-au incins destul de tare in schimb finalii erau doar calduti.Am obtinut 22 Vrms dar sunt convins ca poate mult mai mult.Toate cele bune,Mircea.

post-402-139829490213_thumb.jpg

post-402-139829490231_thumb.jpg

Link spre comentariu

schema completa , modificata , impreuna cu scuzele de rigoare,nu am mai putut edita , functionala , testata de mine binenteles ..... urechiometric cu finali ... as zice ca 3 perechi sunt suficiente , parerea mea si binenteles protectiain caz ca oscileaza ampliful , se renunta la rezistenta de 100 ohmi si condul de 22 pici , binenteles daca se foloseste corectorulbafta maxima icon_jook

As vrea sa introduc si eu acest corector de ton in amplificatoarele mele. L-ai testat?Ce fel de potentiometre trebuiesc folosite: liniare, logaritmice sau anti-logaritmice?
Link spre comentariu

Cam asa ceva a iesit.Din pacate genetatorul meu de semnal DS203 scoate sub 1Vrms si nu am reusit sa-l duc in clip.Bateria de rezistente (dummy load) este formata din 5 Bucati de 27 ohmi/100W legate in paralel.Rezistentele s-au incins destul de tare in schimb finalii erau doar calduti.Am obtinut 22 Vrms dar sunt convins ca poate mult mai mult.Toate cele bune,Mircea.

Eu observ niste distorsiuni vizibile la oscilograma din poza 2, exact la virful partii negative a sinusoidei, si vad ca ai doar citiva volti RMS la iesire pe aproximativ 6 ohm.Ceva este in neregula...Si ar fi bine daca reusesti sa rotesti cu 90 grade, radiatorul de la integratul driver, ajuta bine la racirea prin convectie, sau il raceste curentul de aer de la ventilatoarele sursei?In rest, spor la treaba! :aplauze
Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru aprecieri.Eram cu sonda pe x10 deci aveam cam 21,6Vrms la 1KHz. DS-ul meu avea bateria descarcata in timpul masuratorilor.Am repetat ieri masuratorile si am obtinut 24,8Vrms la 1KHz si 25Vrms la 50Hz confirmat si de aparatul de masura.Sinusoida arata cam la fel si daca o vizualizez direct pe osciloscop.Am crezut ca e ceva mai bun DS-ul asta dar e cam pocnitoare.Oricum pentru un amator ca mine este relativ OK.Nu credeam ca LME-ul asta se va incalzi foarte tare dar o cam face. Intradevar, ma bazez si pe curentul de aer format de ventilatoare.Intentionez sa fac un preamplificator fiindca imi doresc sa-l duc in clip. Sa vad si daca indicatorul de clip lucra.Toate cele bune,Mircea.

Link spre comentariu

Ca sa ii cresti amplificarea, nu iti trebuie neaparat preamplificator.

Poti micsora cu 10-15-25-50% valoarea rezistentei de pe intrarea inversoare (cea cu condensatorul la masa), adica rezistenta notata Ri (243 ohm), in acest PDF la pagina 3, sau sa cresti valoarea rezistentei din reactia negativa in egala masura cu rezistenta fata de masa a intrarii neinversoare, adica Rs si Rf (6,81k), pina pe la 10-12-15Kohm

Daca oscileaza pune in paralel pe Rf, inseriat cu citeva zeci sau sute de ohm, un condensator de buna calitate de valoarea 22-47pF

http://www.ti.com/lit/ds/snas391b/snas391b.pdf

Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări