Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Scazand curentul de mers in gol - de 10x - nu este normal sa creasca consumul.

Nu mai duceti finalii la temperaturi atat de ridicate,  riscati sa ii distrugeti.  Deja i-ati imbatranit semnificativ...

95grd pe radiator inseamna 135-145grd in interiorul jonctiunilor (in cel mai fierbinte punct).

Link spre comentariu

I-am facut un "Burn-in" fara sarcina , doar l-am biasat ( consum in gol ~20W ) si lasat sa se incalzeasca de la sine neventilat  ( 30...40 min), nu cred sa fi afectat semnificativ finalii,Sper sa reusesc cat mai repede sa fac alta varianta PCB

MUTE am vazut ca actioneaza destul de repede ( la 40khz am prins un puls si jumatate dupa care MUTE , o fi mult  ?)

Daca nu reusesc sa il fac sa stea cuminte cu limitare SOA , ma voi baza pe MUTE,..app cum se numea montajul ala din 2 tz, unul pnp si altul npn care odata actionat ramanea ON ...am un lapsus:nas:

Link spre comentariu
Acum 13 minute, Cortex a spus:

I-am facut un "Burn-in" fara sarcina , doar l-am biasat ( consum in gol ~20W ) si lasat sa se incalzeasca de la sine neventilat  ( 30...40 min), nu cred sa fi afectat semnificativ finalii,Sper sa reusesc cat mai repede sa fac alta varianta PCB

MUTE am vazut ca actioneaza destul de repede ( la 40khz am prins un puls si jumatate dupa care MUTE , o fi mult  ?)

Daca nu reusesc sa il fac sa stea cuminte cu limitare SOA , ma voi baza pe MUTE,..app cum se numea montajul ala din 2 tz, unul pnp si altul npn care odata actionat ramanea ON ...am un lapsus:nas:

95 grade fara sarcina!? Ceva nu e bine...

Link spre comentariu

:rade:Deci , radiatorul e in cutie, ( neventilat voit, nici macat conventional) si l-am lasat doar cu scopul de a fi sigur ca nu se ambaleaza termic singur ( cum facea inainte  incepand de pe la 60C),Daca semnalul arata bine la 1mV/0.33, pentru mine e suficient, ca suntet ..ce sa zic ,Dragoste la prima vedere :86

Corect ,Tiristor simulta, :multumesc

Link spre comentariu

Momentat pare ok cu 3 mA/per trz  final

La caldura  de afara..cred ca sunt la limita cu radiatoarele, m-am jucat azi cu el si dupa 20 min cu 2 ventilatoare..oarecum pe radiator, si fara capac cam nu prea tineai mana pe el, cred ca avea 65 C

Link spre comentariu

Ce tensiune de alimentare folosești acum? 

+/-90Vcc e cam periculos pentru o asa schema cu instabilități.

Daca tot vrei putere, de ce nu construiești doua module identice alimentate la maxim +/-50Vcc, puse în punte? Treci lejer de 350W/8R, iar dacă mai scazi alimentarea poți merge și cu 4R la ieșire și din nou ai putere de nu ai ce face cu ea.... 

Plus ca ai și avantaje la legarea în punte cum ar fi : reducerea disipatiei pe etajul de ieșire, SR dublu, etc. 

Link spre comentariu

La 65 C m-am gandit sa il fac sa intre in mute/unbias 

M-am gandit si la varianta cu 2 amp mai mici in punte insa 99% din "bucatarie" este prezenta, Practic schimb amplificarea unui t-amp1050 ( pe viitor si un smps in loc de traf , daca evolueaza ok , varianta de acum( chiar daca disipa ceva..deh AB la90V:nebunrau:), dinamic atinge 65...68 V curat, e mulțumitor ca putere la cat de simplu este...plus ca  e LME-ul asta care imi place tare mult

Editat de Cortex
Link spre comentariu

Pt protectie la scurt, Daca raspunde asa repede iti ajunge mute. 40kHz sunt 0.25ms. Eventual pui limitare simpla de curent la un prag f sus, apropiat de Ic max. Faci un SAU cu diode luat de pe Re si cum depaseste vreunu 13A (ca parca 15A duc NJM) tai semnalul din baza driverilor.

Protectia multislope o muti pe mute.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări