Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul, sau cat se poate despre LME49810 :)

Vizitator bluebit

Postări Recomandate

Se încălzește ori de la oscilatie ori de la conductie simultana la dreptunghiular. 

Mai creste un pic compensarea miller tre sa ai ceva de poti compensa si baga un filtru trece jos pe intrare.

Prefinalii ii poti dubla.

Sa pui r in baze nu strica dar nici nu ajuta in caz ca e bine facit restul.

Link spre comentariu

M-am tot jucat cu el pana au cedat driverii..de 2 ori ca sa fiu sigur :rade:. Am sarit un rand de MLJ si i-am pus pe post de driver, e mult mai stabil, din pacate nu am un cond de compensare  silver mica, ce e acum pare simplu ceramic (47p)  dar e ok in 2 ohm, acum sunt rez doar in bazele finalilor ~ 3.3 ohm  . Totusi la limita pare sa mai apara oscilație pe railul pozitiv. O sa fac un cablaj cat mai simetric

Link spre comentariu

Pai si pe sursa la +/- 30  si pe traf la +/-90 face la fel,spre limita  apare o usoara oscilatie pe varful sinusoidei in functie de sarcina , la 2 ohm se distinge ușor, eu banuiesc dizainu' cablajului si condu' de compensare ( am incercat mai multe pana am prins unul  cu care sta cuminte) 

Editat de Cortex
Daca adaug comm nou imi apare ca si rapsuns la ce am scris mai inainte
Link spre comentariu

Bineinteles ca am testat si fara limiter ( scos de pe cablaj) e la fel .  Tocmai de aia ziceam mai devreme ca merge minunat acel limiter.

Ieri am facut un test direct pe basi, mi-a bucurat urechea cam 6..7 minute porma au pocnit siguranțele, radiatorul cred ca avea 90C cu 2 ventilatoare pe el, deci..consum anapoda...mai am de studiat pana îmblânzesc fiara :scarpin...porma mai vin si in punte :rade:

Link spre comentariu

Poate reușești sa simulezi cu micile modificări ca în schema de mai jos. Ma refer la compensări, curentul prin prefinali, etc. 

A se vedea și ce tip de trz s-au folosit pt driver și sunt doar 4 perechi de trz de comandat(s-a exagerat puțin cu 2SA/2SC ca prefinali, dar rău nu îi face). 

La tine sunt mai multe perechi de trz de comandat și sunt bine veniți. 

2021735775_LM49810PowerAmplifierCIrcuit.thumb.jpg.879bfb32bfd8eb7883093e34157b1076.jpg

Link spre comentariu

am mai modificat ceva

https://postimg.cc/TKr3FCn4

am  luat prin tatonare ici-colo si ...orice pun pe railul pozitiv apar oscilatii la putere mare 

inainte oscila si la putere mica cu limitarea SOA, am scos dioda aferenta si ...minune ! a disparut oscilatia

Acum ma lovesc de superioda...la peste 60C rad, se ambaleaza termic, ma gandesc sa pun 3..4....5. diode inseriate prinse de radiator

Editat de Cortex
Link spre comentariu
La 25.11.2016 la 15:35, andreivlad1999 a spus:

Cablajul seamana extrem de bine cu cel pe care il am eu de la wally_gatter. Partea de front-end este modificata din temelii dar partea de forta si protectia sunt practic identice. Frumoasa lucrare. :)

Asemanarea e normala pentru ca wally_gatter spunea la un moment dat ca alex mm l-a ajutat la elaborarea cablajului.

http://www.elforum.info/topic/18462-totul-sau-cat-se-poate-despre-lme49810/?p=657807

reposteaza pozele cu cablajele facute de mine te rog.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări