Gerula Postat Iulie 9, 2008 Partajează Postat Iulie 9, 2008 Sunt interseat sa gases niste LED-uri SMD suficient de mici incat sa pot ilumina un ecran LCD de Laptop.In general ele sunt iluminate cu o lampa cu incandescenta.Eu vreau cu LED-uri. Se poate ?Albul ala e suficient de bun incat sa se scoata matricea RGB din el ? Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 9, 2008 Partajează Postat Iulie 9, 2008 Sunt iluminate cu lampa de tip cold cathode, nu cu lampa cu incandescenta (CCFL se cheama)!In al doilea rand, pentru a face ce vrei tu trebuie sa faci prea multe modificari, trebuie sa ai leduri cu eficienta foarte mare, trebuie sa adaptezi totul in asa fel incat emitanta display-ului sa fie uniforma. Cei de la apple si inca vre-o 2-3 companii cu renume se screm de ceva vreme sa scoata display-uri cu led-uri... Link spre comentariu
Gerula Postat Iulie 10, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2008 <>asa este dar ,eeePC are deja ecran iluminat cu LED-uri. Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 10, 2008 Partajează Postat Iulie 10, 2008 Da, insa reflectorul din spate este complet diferit. Nu toate modelele de eeepc sunt iluminate cu leduri. Era o discutie la un moment dat parca, sa foloseasca doar leduri pt iluminat sau sa creeze imaginea folosind leduri minuscule alaturate pe post de pixeli rgb, scapand astfel de problema iluminarii (doar ca dadeau in alta probleme, nu mai stiu discutia exact. era printr-un chip de acum 2-3 luni parca) Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 10, 2008 Partajează Postat Iulie 10, 2008 stiu ca mp3-ul Iriver Clix 2 are displayu facut din leduri si se vede foarte bine in toate situatiile: intunerci, lumina, lumina solara si mai are niste contraste super Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 11, 2008 Partajează Postat Iulie 11, 2008 stiu ca mp3-ul Iriver Clix 2 are displayu facut din leduri si se vede foarte bine in toate situatiile: intunerci, lumina, lumina solara si mai are niste contraste superpierzi din vedere dimensiunea: la un mp3 player ai nevoie de un afi?aj cu maxim 3 rânduri, ?i vre-o 20-30 de caractere pe rând, ba?ca, alea afi?eaz? mai tot timpul acelea?i informa?ii, dar la un laptop se schimb? calimera... Link spre comentariu
Gerula Postat Iulie 12, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2008 < Totusi..de ce doresti sa il modifici? >Stiu ca acea lampa din spatele LCD-ului strica ochii.Emite si in UV si se rigidizeaza crisalinul.LED_ul e mai sanator.Adevarat sau poate autosugestie ma doare si pe mine ochii cand ma lucrez mult pe Laptop. Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 12, 2008 Partajează Postat Iulie 12, 2008 < Totusi..de ce doresti sa il modifici? >Stiu ca acea lampa din spatele LCD-ului strica ochii.Emite si in UV si se rigidizeaza crisalinul.LED_ul e mai sanator.Adevarat sau poate autosugestie ma doare si pe mine ochii cand ma lucrez mult pe Laptop.Ochii dor, nu doare. Eu lucrez pe laptop de aproape 3 ani, cel putin 10-12 ore stau cu ochii in laptop sau in alt lcd si nu am nici cea mai mica durere de ochi...Durerea de ochi ti se trage de la iluminatul necorespunzator din incapere.Partea cu emisiile de uv sunt aberatii. De unde naiba le scoateti? Link spre comentariu
Gerula Postat Iulie 13, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2008 Tu plecat de la inceput cu o chestie negativista ... Eu am afirmat aia, pentru ca asa am auzit la laboratorul de optica, ca nu e bine sa te uiti direct in lampa cu UV, dar sa stim ca si neoanele care ilumneaza sala emit si in UV tin timp de ani au acelsi efect. Tu pe ce te bazezi cand faci afirmatia ca nu au nici un efect ? Daca un fumator fumeza 20 de ani si crede ca nu are nimic insemnca ca fumatul nu e nociv ? Am avut multe discutii in contradictoru pe forumuri plecand de la faptul ca daca nu apare la un search pe google nsemna ca nu exista. Deci sunt multe chestii care apar in manualele de la faculta iar pe google nu apar, sau ma rog nu apar sub forma aia. Arata-mi tu spectrul de emisie al unui neon si spune: "Aici nu exista UV" Tin sa precizez ca efectul este destul de slab, de vreo 10 mai slab decat la monitorul CRT. http://forum.softpedia.com/lofiversion/ ... 30172.html http://forum.softpedia.com/lofiversion/ ... 49975.html Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 13, 2008 Partajează Postat Iulie 13, 2008 Eu am afirmat aia, pentru ca asa am auzit la laboratorul de optica, ca nu e bine sa te uiti direct in lampa cu UV, dar sa stim ca si neoanele care ilumneaza sala emit si in UV tin timp de ani au acelsi efect.Lampa UV este altceva decat ccfl-ul. Lampile UV, daca te-ai uitat atent la ele, nu au luminofor pe ele (ce-i drept, sunt si unele care au luminofor, insa sunt rosii/mov, nu stiu sigur). Luminoforul de pe tubul lampilor fluorescente are rolul de a transforma radiatia uv in radiatie luminoasa. Cantitatea de uv care scapa este cantitate neglijabila, apropiatade 0. Daca emitea uv in cantitati periculoase, crezi ca mai folosea cineva lampile fluorescente?? Si soarele emite UV, care ajunge pe pamant... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 ca si lampile ccfl,ledul are o pastila care emite uv acoperita de lumifor,adica lucreaza pe acelasi principiu :snakeman: Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 Din cîte ?tiam eu, la LED chiar semiconductorul lumineaz?. Nu? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 Din cîte ?tiam eu, la LED chiar semiconductorul lumineaz?. Nu?da,doar ca nu lumineaza alb,ci uvapoi cristalul e acoperit cu lumifor ca sa converteasca uv-ul in albhttp://led.linear1.org/how-do-they-make ... led-light/ Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 Aha. Uite c? pe asta n-o ?tiam. Omu' cît tr?ie?te înva??. Link spre comentariu
Gerula Postat Iulie 17, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2008 Pai si majoritatea LED-urilor albe pe ce principiu merg ?Combina RGB sau convertesc UV la alb ?Stie cineva: LCD-urile astea luminate cu LED-uri albe, pe ce principiu merg acele LED-uri ?Sau stie cineva cum poti masura emisiile nocive ale monitorului tau ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum