DM7 Postat Iulie 9, 2008 Partajează Postat Iulie 9, 2008 Buna,Am un smart relay de la Telemecanique care se alimenteaza la 24V cc. si intrarile le are tot pe + 24V cc. Din cauza lipsei spatiului as vrea sa il alimentez cu un alimentator electronic (fara trafo) la 24V cc.As putea sa il alimentez de la acest tip de alimentator sau ar trebui neaparat sa ii fac o separatie galvanica?Va multumesc anticipat... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iulie 9, 2008 Partajează Postat Iulie 9, 2008 Nu cred sa aiba vreo problema atata timp cat tensiunea e stabila(nu cred ca e atat de destept releul incat sa isi dea seama ca ai separare galvanica sau nu). Oricum este riscant sa nu folosesti separatie galvanica, mai ales ca si sursele in comutatie se pot face cu separatie si traful este mic, deci nu e o problema. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 9, 2008 Partajează Postat Iulie 9, 2008 nu cunosc acest releu dar ce curent consuma? si cand spui alimentator electronic la ce te referi ? daca este sursa in comutatie este foarte probabil sa aiba un trafo de ferita . daca e cum ai spus tu (fara trafo 100%) exista riscul de electrocutare dar atata timp cat sursa suporta curentul releului si e bine izolata (carcasata) nu exista vreo problema. nu uita sa pui dioda pe bobina releului daca nu esta incorporata in sursa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2008 Partajează Postat Iulie 9, 2008 Nu se fabrica surse in comutatie fara izolare galvanica, din punctul asta de vedere poti fi linistit. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 9, 2008 Partajează Postat Iulie 9, 2008 Nu se fabrica surse in comutatie fara izolare galvanica, din punctul asta de vedere poti fi linistit.exista aia cu tiristor si condesator,e pe la alimentatoare schema Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2008 Partajează Postat Iulie 9, 2008 Pentru mine un variator cu tiristor/triac si o sursa in comutatie sunt lucruri total diferite. Bineinteles ca poti concepe o schema de sursa in comutatie fara izolare galvanica, dar vorbeam de produse fabricate industrial si comercializate. La ce model de sursa in comutatie fabricata industrial si fara izolare galvanica te referi? S-ar putea sa fie dar nu am intalnit eu pana acum, pune te rog un link. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 9, 2008 Partajează Postat Iulie 9, 2008 ala nu era variatoroirucm si variatorul e o sursa in comutatie,insa simplificata(fara bobina,condesator si dioda)o sursa industriala fara separare nu cunosc Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 10, 2008 Partajează Postat Iulie 10, 2008 uite un model de sursa fara izolare galvanca (chiar nu ai cum sa faci izolare la sursa asta)download/file.php?id=10635download/file.php?id=10636(la asta te refereai doctore?)exista si surse in comutatie fara trafo (deci fara izolare galvanica ca altfel nu vad cum se poate realiza ixolarea) dar momentan nu le gasesc . Link spre comentariu
DM7 Postat Iulie 10, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2008 Cand am spus alimentator electronic m-am referit la acest montaj. Nefind electronist, poate ca nu i-am dat denumirea corecta. Si aici e releul http://ecatalog.squared.com/pubs/Machin ... CT0001.pdf Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 10, 2008 Partajează Postat Iulie 10, 2008 pai o astfel de "sursa" nu duce un curent prea mare si este destul de periculoasa si pentru releul tau digital si pentru tine chiar daca are zenerul ala de 24V . foloseam astfel de surese cand alimentam leduri de la retea dar nu aveau o durata de functionare prea mare, fie crapa dioda fie ledul si oricum curentul livrat era destul de redus. C1 nu era deloc mic si trebuie sa fie X2 (parca asa retin - autocicatrizante). formul de calcul pentru condensator Xc = 1/2*3,14 (adica pi)*f (frecventa retelei 50Hz)*C*10 la puterea -6 . unde Xc este reactanta capacitiva a condului exprimata in ohmi (adica rezistanta condului la frecventa f) .daca doresti poti realiza aceasta sursa deoarece este ff. simpla dar ramane sa te convingi singur de "performantele" eioricum eu prefer o mica sursa in comutatie decat "sursa" asta ! ps. am o combina frigorifica artic cu avertizor pentru usa deschisa. dupa nici un an avertizorul a crapat ! am desfacut capacul superior si am dat peste o "sursa" dinasta si un mic montaj cu un 4541 parca, dioda zener era in scurt. acum am pus un condensator si o dioda de putere mai mare Link spre comentariu
DM7 Postat Iulie 10, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2008 Da Stefan, asta era schema care o gasisem eu la momentul acela. Insa cand am vazut schema pusa de tine m-am hotarat ca voi face acel alimentator postat de tine. Nu ma risc sa prajesc releul mai ales ca n-a fost asa de ieftin Multumesc pentru raspunsuri Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 10, 2008 Partajează Postat Iulie 10, 2008 Asa este, nici nu te gandi sa folosesti schema aia.Eu credeam ca ai facut rost de vreo sursa de 24 V recuperata din vreo imprimanta casata... Te duci la un service si vorbesti cu baietii, sigur au cateva care nu le mai trebuie. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 10, 2008 Partajează Postat Iulie 10, 2008 sper ca sursa postata de mine sa nu iti faca probleme pentru ca nu imi inspira incredere (ma refer la socurile de tensiune - sa nu apara varfuri).si ai grija sa ai la iesire 24V nu 30 cum are sursa. Stie cineva ce stabilizatoare e BZY85? e cumva de 33V ,daca da se poate inloc. cu o doua diode stabilizatoare de 24V, pentru a obtine la iesire 24V ?DM7 cat de mica trebuie sa fie sursa ta ? am acasa o sursa in comutatie micuta de 30 V pe care scrie Skynet (dim. 65x65x30 mm) duce lejer 400mA (am stors din ea 1A dar nu cred ca tine mult) .ma gandeam sa umblu pe la reactie sau la nr. spire secundar pentru a obtine 24V dar nu vreau sa o modific fara un motiv. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 10, 2008 Partajează Postat Iulie 10, 2008 bzy 85 e un zenner de 15vsunt 2 in serie,deci 30v da,la aia ma refeream Link spre comentariu
DM7 Postat Iulie 10, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2008 Pai am montat un tablou de sigurante de 6 locuri in care am zis ca voi pune releu (5 locuri) si o siguranta care sa-l protejeze (separe) B6 A monopolara. Acum nu sunt acasa sa masor cat spatiu mai este efectiv. Dar voi masura....Ce mai tura-vura Stefan, spune-mi daca vrei sa imi vinzi alimentatorul acela cu modificarile facute ptr. 24V. Eu am sa trec prima data pe la service-uri sa incerc aici de un alimentator, asa cum a zis George (chestie de comoditate) si daca nu imi voi rezolva problema aici, atunci am sa te rog pe tine (modificare, curierat)- binenteles daca esti de acord. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum