Vizitator sorin2005 Postat Octombrie 9, 2012 Partajează Postat Octombrie 9, 2012 Ce este mei mic pot sa ti-l trimit prin e-mail si ce e mare eventual prin posta .. dar problema este ca am unitatea CD-RW defecta .Dar intentionez sa-mi cumpar alta !Programarea e cam acelasi la fiecare automat .Simbolurile in LAD si STL sunt la fel.Orice automat are: (1) modul alimentare,(2) modul CPU care contine unitatea centrala, memoria program (este memorie RAM interna alimentat deobicei de la o baterie accesibil si din exterior),memorie backup de tip FLASH sau EPROM (la unel PLC-uri)pe care este salvat pt siguranta programul (3) module de extensie pot fi module de intrarisau iesiri digitale sau analogice.fiecare modul de extensie are atribuit o anumita adresa ce se seteaza manual la PLC tip Siemens Simatic 5.sau asunt adrese rezervat pt aceste module la PLC Omron.Adresa se compune din doua campuri de ex:I 0.1 0 = adresa modulului de extensie 1 = adresa bitului de pe modulul respectiv I 10.5 modul 10 bit 5 Ceva in legatura cu modulele de extensie. Cele mai folosite module sunt de tip intrari si iesiri digitale.Se pot recunoaste usor ca au mai multe conexiuni si langa conexiuni au LED-uri care indica starea intrarii sau iesirii. Daca instalatia electrica intre PLC si relee (sau contactoare) a fost facut ingrijit (etichetat) se poate afla usor adresa unui modul de ex: daca este nemtesc scrie de obicei pe fiecare modul adresa lui E0 ....E1.... E2(intrari E de la Eingang = intrare ), A0..... A5.....A20 (iesiri A de la Ausgang=iesire) si DW 100...123...200 (cele analogice DW inseamna Data Word, deci nu se pot acesa pe biti doar pe cuvant sau octet DB)Tensiunile pe extensiile de intrari si iesiri sunt de 24 V si pot fi pozitive sau negative in functie de potentialul firului comun.Psany , parca din ce stiam eu I10.5 este bit-ul 5 din byte-ul (octetul) 10 in matricea intraririlor. Nu ai sa vezi niciodata I10.10 chiar daca modulul 10 are 32 de intrari. Poate in germania e alta limba, dar SIMATIC 7 foloseste I ca intrare si Q ca iesire. Link spre comentariu
Vizitator tibiatg Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Psany , parca din ce stiam eu I10.5 este bit-ul 5 din byte-ul (octetul) 10 in matricea intraririlor. Nu ai sa vezi niciodata I10.10 chiar daca modulul 10 are 32 de intrari. Poate in germania e alta limba, dar SIMATIC 7 foloseste I ca intrare si Q ca iesire.sorine trebuie sa ti cont ca sany avea aceste informatii acum 7 ani ceea ce insemna mult mai mult atunci decit acum cind avem cam tot ce trebuie la dispozitie.si cine stie de ce notatii a mai dat.oricum chiar si daca este o greseala mie mi se pare minora. Link spre comentariu
dorofteius Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 ix.y = I ( modulul la care te adresezi) , intrarea in sine. Asta umbla la step 7 microwin.Am gasit si de genul O0.1. x0.1, x1.1 ca fiind prima , etc...Citeste prima data sheet-ul plc-ului si dupa aia se mai discuta. ( teoretic, ca practic devine totul clar). Link spre comentariu
Elef Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 La S7 300 si S7 -400 pt intrari dibitale codificarea e de genul I(Q)x.y unde:x - este numarul byte-ului y - numarul bitului Link spre comentariu
Vizitator tibiatg Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 prima este Q sau I x.0 . x-ul este prima adresa pentru modulul respectiv configurata in hardware configuration. Link spre comentariu
maftei Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 De vinzare:-plc 313 s300 cu mmc-folosit-cite o intrare si o iesire-folosit-plc easy 24v cu displayplc logo cu display 24v-plc logo fara display 24v +2 extensii (output)-cabluri de conectare la ele(easy si logo)-convertizor frecventa 1,5KW,LenzeContact PMelectricianu Link spre comentariu
Vizitator Costel Geangu Postat Noiembrie 1, 2017 Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 Daca nu ii prea mere deranjul imi poti trimite si mie aceste fisiere pdf pe adresa: [email protected] Mersi antcipat. Salutare pot sa primesc si aceste fisiere pdf pe adresa: [email protected] si orice info despre simatic S7 este binevenita Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator Costel Geangu Postat Noiembrie 1, 2017 Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 buna,am si eu o rugaminte la toti cunoscatorii de plc-uri...as dori mai multe informatii sau un sfat bun cu ce as putea incepe in invatarea plc-urilor, progr step 7 siemen https://www.youtube.com/watch?v=kgbU4bYT9UI&feature=youtu.be asta am gasit eu ...daca mai ai orice info.please pe adresa mea de mail : [email protected] Link spre comentariu
Elison Postat Noiembrie 1, 2017 Partajează Postat Noiembrie 1, 2017 (editat) Salutare pot sa primesc si aceste fisiere pdf pe adresa: [email protected] si orice info despre simatic S7 este binevenita Multumesc anticipat. Daca vrei informatii despre Step 7 Profesional V14, aici gasesti un manual cu 200 de pagini. Daca vrei cursuri, aici gasesti tot ce se poate invata in domeniul programarii PLC Siemens. Editat Noiembrie 1, 2017 de Elison Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum