Vizitator Ransom Postat Iulie 31, 2008 Partajează Postat Iulie 31, 2008 ok,mersi mult,daca ai sa poti mailul meu e [email protected] iar adresa este :cluj,localitatea sanicoara,str. aviatorilor nr. 10,grama vasile.mersi multTi-am trimis pe mail ceva fisiere pdf despre simbolurile folosite in programarea PLC-urilor. Pt toate sunt la fel (standard IEC 1131-3). Siemensul e putin mai complicat ca o schema e organizat in blocuri. Daca nu ma insel blocul principal care se executa prima data e FB100Daca nu ii prea mere deranjul imi poti trimite si mie aceste fisiere pdf pe adresa: [email protected]Mersi antcipat. Link spre comentariu
Vizitator electronica aplicata Postat Iulie 31, 2008 Partajează Postat Iulie 31, 2008 psanyi, te rog frumos trimite-mi si mie acele simboluri la adresa de e-mail: [email protected] multumesc anticipat Link spre comentariu
GigiZ Postat Noiembrie 6, 2008 Partajează Postat Noiembrie 6, 2008 hm, dar de ce nu puneti aici in rubrica? poate vreau sa vad si eu despre ce e vorba Link spre comentariu
Vizitator maria Postat Noiembrie 14, 2008 Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 buna,am si eu o rugaminte la toti cunoscatorii de plc-uri...as dori mai multe informatii sau un sfat bun cu ce as putea incepe in invatarea plc-urilor, progr step 7 siemens Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 Cel mai bine dar si cel mai scump este sa cauti cursuri de PLC-uri care se tin la Bucuresti de catre Siemens. Nu vei invata cine stie ce de la primul curs dar macar iti faci o idee cu ce se maninca. Poti incerca sa faci rost de STEP7 si de ceva documentatie (nu stiu daca este ceva demo la Siemens pe site) si poti incepe sa citesti si sa faci pasi mici. Oricum PLc-urile totusi nu se pot invata ca programarea acasa, trebuie sa ai totusi acces si la ceva parte HARD. Sunt multe persoane care stapanesc Step 7 dar care nu pot totusi sa scrie un program calumea pentru un echipament industrial. Am avut ocazia sa vad italieni si danezi care au predat echipamente de sute de miide euro care avea PLC pe ele si aveau bug-uri in soft.Cred ca cel mai bine este ai un pic de experienta in domeniul automatizarilor, sa vezi cum merg utilaje ce sunt conduse de PLC, sa intelegi ce fac si apoi sa te apuci de butonat. Multi stiu a butona, dar putini scot ceva bun in urma unei butonari.Cei mai aiurea in RO este ca nu ai acces la un asemena post de inginer automatist sau tehnician sa potisa inveti un pic chestiile practice.Oricum nici in Canada unde sunt actualmente nu gasesc job-uri in acest domeniu. Cursuri sunt dar .... job-uri ba.Aici am vazut ca astia trag tare cu Procesoarele ARM si incearca sa faca cu ele de toate. Link spre comentariu
Vizitator ELCONET Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Stimati colegi va informez ca avem la Cluj un depozit important de automate programabile SIEMENS S7 200 300 400.Echipamentele sunt importate direct din Germania si sunt la preturi imbatabile.Ceea ce nu gasim in stoc, termenul de livrare este de 7 zile , in functie si de echipamentul solicitat.Cablu Profibus 6XV1830-0EH10 de asemenea in stoc.Convertizoare de frecventa (invertoare) pe stoc pana la 11 kVvali 0721622076 Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 nu poti da niste preturi informative? Link spre comentariu
nelu57 Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 @ELCONET...Sau ?i mai bine...eventual un link...unde le putem vedea ! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 30, 2009 Administratori Partajează Postat Martie 30, 2009 Imi zicea careva ca au preturi mari de tot, cred ca nu va raspunde, a si uitat probabil ca sa inscris pe forum Link spre comentariu
Vizitator tembel Postat Aprilie 1, 2009 Partajează Postat Aprilie 1, 2009 ELCONET mai traiesti? Link spre comentariu
Vizitator tembel Postat Aprilie 1, 2009 Partajează Postat Aprilie 1, 2009 sau o fost pacaleala de 1 aprilie? Link spre comentariu
psanyi Postat Aprilie 7, 2009 Partajează Postat Aprilie 7, 2009 @electronicaaplicata. Simbolurile folosite in limbajul LAD sunt standardizate international (ISO) si sunt la fel la toate PLC care respecta acest standard De ex -| |- contact normal deschis -| / |- contact normal inchis -()- iesire (bobina) Fiecare contact poate fi adresat pe bit, byte, word sau DW Mod de adresare pe bit ex siemens S7 : I0.0 ; M0.0 ; DB100.DBX70.1 I,Q,M,DB,T,C reprzinta zonele de memorie din PLC (depinde de PLC) in general I reprezinta o intrare Q reprezinta o iesire M reprezinta un bit temporar (releu intermediar pt electricieni) DB (este numai la Siemens si reprezinta o data dintr-un bloc de date) T temporizator C numarator deci o adressa pe bit pe un S7 se poate interpreta astfel : zona_de_mem numar_octet.numar_bit Adresare pe byte (8 biti) IB0 ; MB0; QB100; DB100.DBB70 zona_de_memorie numar_octet Adresare pe word (16 biti) IW0 ; MW 0 ; QW0, DB100.DBW70 Succes ! Link spre comentariu
dorofteius Postat Aprilie 9, 2009 Partajează Postat Aprilie 9, 2009 Va pot da eu niste preturi in privat sa nu se supere @elconet Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 9, 2009 Administratori Partajează Postat Aprilie 9, 2009 baga aici preturile sa vedem si noi ce ai de vanzare Link spre comentariu
Vizitator andrei4060 Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Salut! Poate sa imi spuna cineva ceva despre controlul la distanta la PLC-uri? Mai exact prin internet(nu ProfiBus). De exemplu, eu locuiesc in orasul X si vreau sa actionez o masina din orasul Y prin internet(caz real) cu automate S-300. Un lik, documentatie sau o idee daca se poate. Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum