Vizitator Ky_Cristian Postat Iulie 8, 2008 Partajează Postat Iulie 8, 2008 SalutAm aflat ca pentru a scapa de pocniturile sistemului audio din cauza fluctuatiilor de tensiune de pe retea am nevoie de un filtru pe 220V. Sistemul audio e constituit dintr-un corector de ton cu tca5500 si un amplif cu tda 1554q.Ma puteti ajuta sa fac un astfel de filtru deoarece nu am nici ce mai vaga idee cum as putea face unul?Multumesc Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iulie 8, 2008 Partajează Postat Iulie 8, 2008 Exista multe informatii pe net, de exemplu: http://www.arcotronics.ltd.uk/pdf/emc.pdf De asemenea se pot cumpara, exista in blocuri care contin mufe IEC+filtru RFI+(eventual)sigurata fuzibila si buton de on/off Oricum vezi sa nu ai alte probleme care sa duca la acele pocnituri, am facut si eu cu ceva vreme in urma amplificatoare cu integrate fara filtru de retea si nu aveam nicio pocnitura. Link spre comentariu
Vizitator Ky_Cristian Postat Iulie 8, 2008 Partajează Postat Iulie 8, 2008 Multumesc pentru ajutor. Am cerut ajutorul intr-un alt post, in legatura cu ecranarea unui cablu (nah, toti ati fost incepatori, eu nici macar prin fizica de a 11-a nu am trecut inca) unde tot tu m-ai lamurit, iar Zal mi-a recomandat un astfel de filtru. Spre rusinea mea nu am incercat inca sa pun un cablu ecranat, uit mereu sa cumpar cateva, dar as fi vrut sa incerc si un astfel de filtru, sa vad cum este si ce poate. Multumesc inca o data pentru lamurire. Data viitoare cand o sa mai am o intrebre asa, de incepator, cred ca o sa te contactez pe privat (asta daca nu te superi), pentru a nu mai deschide un post nou.Daca topicul vi se pare banal sau nelalocul lui, va rog sa il stergeti. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iulie 9, 2008 Partajează Postat Iulie 9, 2008 Pai incearca cu un cablu ecranat mai intai, ca nu e foarte scump. Problema trebuie luata sistematic si eliminate posibilitatile una cate una. Oricum topicul nu este unul banal, iar filtrul de retea este foarte bun si binevenit in orice aparat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum