Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoarele SAL

sebaco

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdi16

6

• Badman

3

• sebaco

3

• ari_panterra

2

Top autori în acest subiect

Bogdi16, ia zi-mi ?i mie un difuzor care nu distorsioneaz? deloc, c? mor de curiozitate.

Eu credeam ca amplificatorul distorsioneaza :nas: De ce crezi ca l-am intrebat asta ?

Esti sigur ca difuzorul a distorsionat ?

Ca sa ma aflu in treaba?Prostutul de mine :rade:
Link spre comentariu

Nu sunt facute in Ungaria ci doar importate din China de catre firma ungureasca

Pot sa confirm cele spuse de Vasile deoarece cunosc bine firma.SAL este defapt o ramura a firmei Somogy Audio Line. Firma are de la uscator de par....la difuzoare auto toate produse si importate din China
Link spre comentariu

Multi producatori se folosesc de aceasta "smecherie" pot da exemple de firme de renume care fabrica piesele in China si le monteaza in tara de "origine" si la sfarsit pe produs se pune eticheta cu Made in tara in care s-a asamblat. Totul este o chestie de Marketing. Adevarul e ca romanul este condus de conceptia ca tot ce e facut in China e de proasta calitate (lucru fals) Toate marile companii din lume au fabrici in China dar aia nu inseamna ca produsul lor e de proasta calitatechiar din contra, chinezii sunt in stare sa faca absolut orice de o calitate foarte buna, deoarece tehnologia este la indemana oricui de o calitate foarte buna. Oricum este un subiect foarte controversat si lung ......si o dam in Offtopic.

Link spre comentariu
Vizitator rechinell

bogdi16 sunt sigur ca toate jbl-urile distorsoneaza daca ii dai sa pape mai mult decat ii trebuie,te asigur eu....iar alt caz ii putere medie sau normala si sa distorsoneze...aici statia sau statile sunt de vina ca is facute prroaste de la bun inceput.am vazut mai multe cazuri cand vindeau difuzoare foarte bune pe motiv ca se aude "naspa" sau ca nu "baga" bass.dar saraci nu se gandesc ca poate si statia ii de vina.......saraci......... :cry:

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

sal e facut in ungaria insa sunt considerate ''chinezarii'' pt performantele lor mediocre(cel mai mult sufera la capitolul sensibilitate)insa ,fata de chinezariile consacrate(atto,yung chung,etc)au un raport calitate-pret mult mai bun.pt.ceva pro nu se recomanda asa ceva,e ca si cum ai face bomboane cu sare :nebunrau:

is plimbate prin Ungaria...mai degraba...arata-mi te rog unde scrie ca is facute la unguri...
Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator pistabacsi

pe mine ma intereseaza un difuzor de medii la un pret decentsi am gasit :impedanta 8ohm profesional, carcasă închisă în boxă nu necesită un spaţiu separat, ermetic con rigidizat, impregnat Pm/Pn : 60/40 W f: 300+6.000 Hz SPL1w/1m:88 dBce parere aveti?

Link spre comentariu

si e cumva secret modelul,nu trebuie sa mai afle nimeni? :rade:da mai multe detaliicred ca vorbesti despre un difuzor inchis in spate,parere personala,stai departe de asa ceva,mai ales daca e si f ieftin

Link spre comentariu
Vizitator JosefThePlayer

Eu ma gandeam ca e bine sa fie inchis difuzorul de medii . Daca este deschis nu il misca suflui de la cel de bass? Si pe mine ma intereseaza difuzoare de medii la pret decent. Stiti cumva si unul mai puternic?

Link spre comentariu

recomadarea mea a fost facuta avand in cap niste fenomene mai complexe decat influenta("suflul") difului de bas .Faptul ca este deschis nu este un impediment,nu este greu de facut o cutie,in schimb de rezolvat niste dezavantaje tehnice comune ale celor cu camera inchisa din spate f mica NU,mai ales fara acces la ceva echipament.Ca sa nu mai zic ca cele bune sunt si scumpe,ca orice lucru optimizat spre calitate de altfel

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Bogdi16, ia zi-mi ?i mie un difuzor care nu distorsioneaz? deloc, c? mor de curiozitate.

ratzusca nu difuzoarele distorsioneaza mai omule, tu nu vezi ca rade lumea de ce prostii scoti pe gura? distorsioneaza amplificatorul din cauza la semnalul prost pe care il bagi in el, si normal ca in boxe se aude asa: daca bagi semnal curat se aud si boxele binje daca bagi semnal de rahat distorsionat cum baga multi pe bass ca asa le place lor baraie si la 10 w, dar nu difuzorul distorsioneaza.Ai vazut la amplificatoare ca scrie putere x cu y % tdh adica distorsioneaza si amplificatorul la volum maxum dar 5-10% din puterea lui dar daca e bagat semnal prost distorsioneaza si la sfert.Acum sper ca ai priceput. :bataie :sparge:
Link spre comentariu
Vizitator nick_blaga

curiozitatea ma impins si pe mn sa cumpar sal....asta e, incercarea are costurile ei.sunt ok pt camere ,spatii mici si in afara profesionalismului.sunetul lasa f mult de dorit , asa ca pt spatii mari mai ales evenimente, mai bn asteapta si fa ti "timp" de ceea ce ai nevoie ca sa nu te faci de ras.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator klaudius4u

Salve,

M-am procopsit cu doua difuzoare SAL BXC 1615.

http://www.autosound.ro/difuzor-joase-1615-p-720.html

Am tot cautat pe net detalii cu privire la cum as putea sa fac un subwoofer sau daca macar sunt bune pentru asa ceva.

Cu datele care le-am gasit despre el https://www.sal.hu/termekdokumentumok/04303_03_01.pdf le-am itnrodus in WinISD si am obtinur pentru sealed enclosure 87.9Liri si pentru vented 306.1Litri.

Mi se pare enorm 306.1 si nu stiu daca ar merita sa incerc sa fac totusi un subwoofer inchis cu el.

Ce parere aveti? Un sfat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări