Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sisteme de avertizare luminoasa auto

SORAN

Postări Recomandate

Vreau sa-mi dati o idee cum sa construiesc si eu un montaj care sa alimenteze intermitent o instalatie cu led-uri la 12V. Concret am doua bare cu led-uri care vreau sa se aprinda intocmai dupa modelul stroboscoapelor de la masinile de interventie. Adica sa clipeasca de 3 ori scurt o bara cu led-uri de 3 ori scurt cealalta. Fiecare canal trebuie sa suporte cam 15W atat consuma fiecare bara LED. Stiu ca exista gata facute dar vreau totusi sa imi fac singur un montaj. Daca reusesc sa construiesc 3 astfel de sisteme le voi dona unor prieteni de la SMURD.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SORAN

4

• Blind

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Nu merge sa comanzi deschiderea/inchiredea unui fet cu un astabil (sau ce erau "jucariile" alea care iti faceau un led sa se aprinda/stinga) iar prin canalul fet-ului sa alimentezi barele de leduri? Variind valorile celor 3 rezistente poti varia intensitatea, frecventa de aprindere...O alta idee (insa mintea mi-o cam ia razna la ora asta) ar fi sa faci un generator de impulsuri, cu timp de repaos mare iar cel al impulsului scurt insa impulsul sa aiba amplitudine mare; avand in vedere ca ledurile non-rebut suporta alimentare in impulsuri ar trebui sa nu plangi dupa leduri...

Link spre comentariu

Am un montaj mic cu doua led-uri care clipesc exact cum trebuie. Explica-mi si mie cu ce tranzistor pot prelua comanda de la led-urile respective sa alimentez baghetele! Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări