Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amp 6P3S SE or PP??

papelyno

Postări Recomandate

Gabriele multumesc de informatii,trafo de retea este destul de masiv nu are cadere de tensiune in functionare la vol minim sau maxim ,ma intriga faptul ca am inceput un amplificator pp paralel si asta trebuie sa iasa ,nu pp normal :sparge: ,pe viitor o sa evit schemele confuze publicate initial aici care apoi mai trebuiesc modificate de 1000 de ori ca sa ajunga in parametrii,asadar ca sa mentin ideea pt pp paralel m-am orientat spre aceste trafo de iesire si o sa cumpar si 6l6 de la JJ 8 bucati. Iese pp paralel ca nu ai merge cu mine!!! :da

link trafo iesire http://www.tubes.it/hammond_1650xP_ita.htm

Astept o parere daca s-ar potrivi la schema abordata nu stiu cum dracu" nu mi-a trecut prin cap de prima data ca este aiurea Ra 6,6k pt pp paralel ,astept si parerea lui Danzup vad ca ma evita si aici si pe privat sper sa ma lamureasca ce trafo de iesire foloseste.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 126
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• papelyno

40

• mișa

18

• blue

10

• Depanatoru

9

Top autori în acest subiect

Ce inseamna PP paralel........?e si serie......!? sau vorbest de 2+2 tuburi :nas: oricum cu hammond mergi la sigur :da numai ca pt cei 60w ai nevoie de +480v si 400mA.........!(adica doar 2 finale....) pt 4 finale ai nevoie de 3k imp.in primar unde si obtii 100w)

Link spre comentariu

pai sunt 4x6p3s pe canal,tocmai au venit conectorii rca auriti masivi si de calitate extra,cred ca o sa schimb si soclurile cu unele ceramice aurite ,f proaste astea din ebonita,in ceea ce priveste trafo de retea o sa il schimb si pe asta, luam de 400v daca asa vrea montajul nu-i bai si tot Hammond o sa fie sa vedem ce iese :rade: oricum nu il tin la maxim dar poate ajung cu el prin Bucuresti si stiu ca se asculta pe boxe de nunta pe la noi :nebunrau:

Link spre comentariu

Gabriele multumesc de informatii,trafo de retea este destul de masiv nu are cadere de tensiune in functionare la vol minim sau maxim ,ma intriga faptul ca am inceput un amplificator pp paralel si asta trebuie sa iasa ,nu pp normal :sparge: ,pe viitor o sa evit schemele confuze publicate initial aici care apoi mai trebuiesc modificate de 1000 de ori ca sa ajunga in parametrii,asadar ca sa mentin ideea pt pp paralel m-am orientat spre aceste trafo de iesire si o sa cumpar si 6l6 de la JJ 8 bucati. Iese pp paralel ca nu ai merge cu mine!!! :da

link trafo iesire http://www.tubes.it/hammond_1650xP_ita.htm

Astept o parere daca s-ar potrivi la schema abordata nu stiu cum dracu" nu mi-a trecut prin cap de prima data ca este aiurea Ra 6,6k pt pp paralel ,astept si parerea lui Danzup vad ca ma evita si aici si pe privat sper sa ma lamureasca ce trafo de iesire foloseste.

Nu te evit !

Ce trafuri (numar de spire) ai folosit ?

Normal ca la 2 tuburi in paralel 6P3S merge 3K rezistenta anodica .

Caci daca ai un singur tub 6P3S optim este 5 .. 6K rezistenta anodica .

( Unde ai vazut ca am folosit eu 6,6K rezistenta anodica in monoblocurile mele ????? )

Tu vorbesti acolo despre rezistenta anodica sau de rezistenta anod-anod la PP ???

Iar traful alea folosite de mine sunt asa cum le-am desenat .

Link spre comentariu

Aaa finalmente,sa o lamurim ,trafo pus in topic are Ra 6,6k?? nu este cel din tehnium pt ultralinear cu el34??pt ca la mine cu 270v anodica se limiteaza la aprox 10vAC pe sarcina de 4 ohmi asta cu 4buc 6p3s pe canal si nu inteleg de ce,daca il las in 2 buc 6p3s pe canal (scot cate 2 lampi) ramane 9,23 vAC pe canal /4 ohmi deci rezulta ca 2 lampi pe fiecare canal nu isi fac treaba si nu vreau sa le tin pe post de veioza!!!! something goes wrong :sparge: Ce imi scapa ???Trafo este cel din topicul tau deci de ce limiteaza la 10vAC???

Link spre comentariu

Iertati-mi interventia!PP-paralel nu inseamna mai multe tuburi in paralel.Mai multe tuburi in paralele inseamna PP- cu tub echivalent/paralel.PPP,sau PP-paralel inseamna doua tuburi si doua surse de alimentare perfect simetrice cu sarcina asezata intr-o diagonala a puntii formate din cele doua ramuri finale.PPP este o schema usoara,se poate incadra fara tagada in calasa HI-FI,dar existenta celor doua surse este singurul impediment. Referitor la schema ta,totul este OK, 6600 ohm nu inseamna nimic in ceea ce priveste Raa pentru patru tuburi finale,dar daca transformatorul a fost proiectat si realizat pentru 2XEL34,asta nu inseamna echivalent 4X6P3S (!!!),deci atentie!....nu se intampla nimic rau,dar aportul celorlalte doua tuburi este aproape inexistent.Personal am construit finale de 150W-200W cu Raa de 10.000 ohm,dar pe masura ce se mareste Raa,proportional cresti si tensiunea anodica,trebuie mentinut raportul de transformare.Pentru Raa=6600 ohm si 4X6P3S iti trebuie un traf de 25-28cmp,primarul bobinat cu D=0,35-0,40mm,numar corespunzator de spire si bineinteles si un Ua=400V,dar neaparat negativare fixa nu automata. Recomand ideia lui Cosmin,lasa acolo doua bucati de 6P3S sau si mai bine 6L6,mareste un pic tensiunea anodica fara niciun risc pana la 380V-400V,cresti tensiunea de negativare (daca este automata maresti rezistenta din catod,daca este fixa marind din semireglabilul de la negativare) facand toate astea vei avea niste rezultate spectaculoase. Si inca ceva,daca finalul este UL si cu negativare automata (rezistente decuplate in catodul finalelor) sa nu te astepti la puteri peste 25W-30W,dar in acest caz esti in domeniul HI-FI. Amplificatorul arata bine si-mi place tenacitatea cu care lucrezi.Daca vrei ceva foarte OK,asculta-l pe Gabriele,cumpara un traf. de iesire profesional si dupa ce vei mai capata experienta iti vei permite sa te joci si cu trafuri home-made. Mult succes si urmaresc cu atentie realizarile tale! :aplauze

Link spre comentariu

Aaa finalmente,sa o lamurim ,trafo pus in topic are Ra 6,6k?? nu este cel din tehnium pt ultralinear cu el34??pt ca la mine cu 270v anodica se limiteaza la aprox 10vAC pe sarcina de 4 ohmi asta cu 4buc 6p3s pe canal si nu inteleg de ce,daca il las in 2 buc 6p3s pe canal (scot cate 2 lampi) ramane 9,23 vAC pe canal /4 ohmi deci rezulta ca 2 lampi pe fiecare canal nu isi fac treaba si nu vreau sa le tin pe post de veioza!!!! something goes wrong :sparge:

Ce imi scapa ???

Trafo este cel din topicul tau deci de ce limiteaza la 10vAC???

Am folosit primarul exact ca in tehnium !

Cu cate 2 primare in paralel asa cum e acolo si daca citesti ce am scris la mine in topic : cele 2 infasurari ale secundarului bobinate cu CuEm de 1mm le-am pus in serie !!!

La mine e altul raportul de transformare si nu e ca in tehnium !

Iar boxele mele au 8 (OPT ) ohmi .

Daca calculezi vezi ca nu e adevarat ca are 6K traful ala din tehnium , cel mult 5K dar in cazul in care ai secundarele in paralel si deci nu e cazul la mine !

Acum intelegi ?

Iar sectiunea mea este mai mare de 15cm patrati !

Link spre comentariu

Surpriza l-am pus pe 8 ohmi i-am dat semnal 1000hz si sa dus pana la 16vAC insemnand aprox 32 wati :da asta la 270v tensiune anodica,sper ca va place rezistenta de sarcina :nebun:

poza teste Posted Image

am legat secundarele de la trafo de iesire in serie pt ca initial nu mergeam decat pe prima infasurare de 4 ohmi

Link spre comentariu

Papelyno, sint ciudate indoielile tale, referitoare la utilizarea a una sau doua perechi de tuburi cu acelasi transformator de iesire , nesiguranta conectarii de 4 sau 8 ohmi impendanta de iesire pentru acelasi transformator, cred ca ceva i-ti scapa :rade:

Link spre comentariu

nea depanatorule instrumentele spun altceva asa ca ma incred in ele :nebun: si aia 16 volti sunt in ULTocmai ce se discuta acum cateva zile pe aici sau parca pe diy audio de oglinda din primar in functie de sarcina din secundar,am lasat legate iesirile in serie si l-am incercat (din nou) cu sarcina de 4 ohmi acelasi rezultat 9,23vAC ,am comutat pe 8 ohmi si a rezultat aprox 16 volti AC.Cred ca mi-a venit pofta sa ai maresc tensiunea anodica sa zicem 360-400v :da de asta scotea danzup scorul ala in teste ca el la probat pe 8 ohmi in timp ce eu l-am tot frecat pe 4 ohmi din simplul motiv ca incintele mele sunt pe 4 ohmi (pe ele scriu de la 4-8 ohmi dar masurate rezulta 4 ohmi)

Link spre comentariu

De obicei aparatele de masura electronice ieftine sunt calibrate pentru masuratori la 50 Hz. Am constatat ca daca maresti frecventa indica mai mult chiar daca ramine constanta tensiunea. In prospectul aparatului de masura ar trebui sa scrie in ce gama de frecvente functioneaza corect voltmetrul. Oricum, ai 2 alternative:1. Masori cu osciloscopul2. Iti cumperi un aparat de masuraAr fi si varianta sa faci masuratorile la 50 Hz daca transformatorul de iesire al amplifului merge pina acolo.De asemenea, orice deformare a formei de unda duce la masuratori aberante. Numai aparatele de masura profesionale stiu sa masoare corect tensiunea efectiva intr-o astfel de situatie.Concret, in cazul tau ai verificat forma de unda?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări