THOMAS Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Este in afara postului si-mi cer mii de scuze,dar "misa" are mare dreptate.Ce naiba inseamna acele LED-uri (???!!!) strica tot farmecul unui amplificator cu tuburi,mai ramane sa punem sub sasiu doua TDA7294,aprindem filamentele tuburilor cu un traf ordinar ,daca doar imaginea si luminitele conteaza si uite asa ne laudam cu niste performante de invidiat. Dar nu se poate comenta:" de gustibus non est disputandum!" Link spre comentariu
papelyno Postat Septembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Astazi l-am probat in pp normal (2 x 6p3s finale), am eliminat 4 lampi 6p3s ,i-am injectat semnal sinusoidal 1000hz amplitudinea 996mv si am obtinut la iesire 9,36v AC pe sarcina de 4 ohmi (ultralinear) ,cred ca o sa il las PP simplu. . Link spre comentariu
wwilly Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Raa -ul transformatorului de iesire este calculat pt una sau doua perechi de 6p3s? Eu stiu ca, de functionat functioneaza si cu o singura pereche, si cu doua,,, dar intrebarea este: cum? Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Ce conteaza numarul tuburilor , daca tot merge amplificatorul... Link spre comentariu
papelyno Postat Septembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Raa -ul transformatorului de iesire este calculat pt una sau doua perechi de 6p3s? Eu stiu ca, de functionat functioneaza si cu o singura pereche, si cu doua,,, dar intrebarea este: cum?Nu detin aparatura de laborator aici ,trafo este proiectat pt o pereche de el34 /6,6k de functionat functioneaza perfect in sensul ca nu am simtit auditiv nici o schimbare in calitatea sunetului evident am lasat si celelalte socluri in caz ca..... Link spre comentariu
Kosmin Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Ce conteaza numarul tuburilor , daca tot merge amplificatorul... Eh nu e chiar asa.... trafo este proiectat pt o pereche de el34 /6,6k de functionat functioneaza perfect in sensul ca nu am simtit auditiv nici o schimbare in calitatea sunetului evident am lasat si celelalte socluri in caz ca.....Pai cam aia e si la 6L6G in foaia de catalog, recomanda 6k6, ceea ce inseamna ca nu se potriveste la 4buc 6p3s (teoretic ar avea nevoie de jumate si anume 3k3 plus multe alte modificari).Poate d`aia nu ai simtit diferente pt ca tu chiar daca ai pus 4 tuburi aveai limitat cumva curentul de conductorul din primar plus alta impedanta a primarului ceea ce a dus la un transfer defectuos de putere intre finale si dif cu ajutorul trafului.Data viitoare iti recomand sa mai te documentezi un pic, ca scheme se gasesc si multe chiar cu info privind trafuri etc. Link spre comentariu
papelyno Postat Septembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Bine le-am pus inapoi pe toate 8( 6p3s),totusi as mai urca cumva anodica 256v, o schema de dublor eficienta pt anodica are cineva??? Kosmin vad 5,6k rez anodica la 6l6 clasa AB de functionare Valderama multumesc,se pare ca solutia ar fi alt trafo ,si pt acest proiect nu mai imi bat capul cu el,ai fac cutie si gata il las asa 256v anodica,daca tot o sa cumpar un trafo o sa il iau pt urmatorul project Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Dublarea de tensiune nu permite consumuri foarte mari(curenti mari)fiind de regula o redresare monoalternata unde pauza este de o semiperioada,astfel condensatori folositi ar trebui sa aiva capacitati mari pt ca in semiperioada moarta sa poata dascarca in sarcina fara o pierdere prea mare a potentialului de la borne, pt patru finale si un stereo ar trebui gasita o alta solutie de alimentare,dublarea de tensiune nu poate fi eficienta in aceasta situatie. Link spre comentariu
Kosmin Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Kosmin vad 5,6k rez anodica la 6l6 clasa AB de functionareNu stiu unde ai vazut dar eu m-am uitat in foaia de catalog.http://frank.pocnet.net/sheets/127/6/6L6G.pdfSi am vazut un 6k6 la pagina 3 in Ab1 pt 26,5w.Si la rft la fel http://frank.pocnet.net/sheets/082/6/6L6.pdftot pag 3. Link spre comentariu
papelyno Postat Septembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Kosmine pai 6p3s e mai aproape de 6l6 sau de 6l6g ca se schimba treaba radical ??? http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/6l6_2.htm Link spre comentariu
Kosmin Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Maestre ai zis asa: Kosmin vad 5,6k rez anodica la 6l6 clasa AB de functionareIar eu am zis ca e 6,6k si nu 5,6k de aceea am tinut sa corectez.Uite pagina 2 in foaia de catalog la 6L6 http://frank.pocnet.net/sheets/021/6/6L6.pdfAm dat acel datasheet de la tung-sol pt acolo ei prezinta 6L6G ca fiind 6L6 cu balon de sticla care se apropie mai mult de 6p3s, identice nu stiu daca sunt ca rusii nu prea le clonau ci incercau sa le copieze (in felul lor).Ba chiar si in schema din linkul tau e scris tot 6k6 iar pe site-urile rusesti cam la fel se recomanda.Daca te uiti in datasheetul de la tung-sol vezi ca cel mai mic nivel de distorsiuni e atins pe la 3,3-3,5k pe acel grafic... Link spre comentariu
papelyno Postat Septembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Stai ca acum am procesat Kosmine pai si de aici rezulta schema initiala nu tocmai functionala vero??? Are prea mare rezistenta anodica trafo de iesire pt 4x6p3s initial am crezut ca ai afirmat contrariul Asa ca il las in 2x6p3s finale si gata Link spre comentariu
Kosmin Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Asa ca il las in 2x6p3s finale si gata Pai eu asa iti recomand! Link spre comentariu
papelyno Postat Septembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Cred ca o sa pun ef86 in locul lui 6n2p care amplifica destul de mult ,am o mare nedumerire si anume cum se face ca a scos Danzup 50w cu trafo de 6k6 in teste?? pe cate lampi? ca din materialul prezentat in topic nu rezulta cel putin teoretic si in cazul meu nici practic cei 50w imi scapa mie ceva?? totusi daca materialul prezentat a fost modificat sau nu corespunde cu realitatea ar trebui modificat sau sters Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Foloseste un traf de iesire de calitate .....lampi finale echilibrate si noi , alimentare fara caderi...de tensiune la putere max si obtii cei 50w fara probleme........cu doar 2 finale ex 6L6 si +470v..........sau 100w cu ....2 finale KT88...( la +600v) EF86 e optima pt intrari de semnal mic (microfon,phono....) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum