Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amp 6P3S SE or PP??

papelyno

Postări Recomandate

• Răspunsuri 126
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• papelyno

40

• mișa

18

• blue

10

• Depanatoru

9

Top autori în acest subiect

@ blueIntr-adevar va trebui sa ma joc cu intrfierul dar la sectiunea de 10 cm2 pentru EL11 in mod normal nu ar trebui sa am probleme. Am o gramada de aparate de radio functionale cu EL11 SE in final ale caror transformatoare nu au sectiune mai mare de 5 cm2. Sunetul lor e rezonabil daca le folosesti ca amplificator (au intrari de picap) dar nu am facut nici o masuratoare.

Link spre comentariu

@ blue

Intr-adevar va trebui sa ma joc cu intrfierul dar la sectiunea de 10 cm2 pentru EL11 in mod normal nu ar trebui sa am probleme. Am o gramada de aparate de radio functionale cu EL11 SE in final ale caror transformatoare nu au sectiune mai mare de 5 cm2. Sunetul lor e rezonabil daca le folosesti ca amplificator (au intrari de picap) dar nu am facut nici o masuratoare.

Referitor la reglajul traf iesire Se.

Cu schema de mai jos poti sa masori parametri transformatorului si regla intrefierul.

Metoda am gasit intr-o carte din anii 50.

Aici premagnetizarea e facut din partea secundara, este mai usor de cit din partea primaria unde trebuie si sa masori.

Posted Image

Mi sa parut interesant si am facut desenul.

PS.

Gata cu desenele.

Azi mi se termina concediul si nu pre o sa mai am timp pentru forum.

In ultimele zile am avut putin timp si miam permis sa postez cite ceva.

Sper ca nu vati suparat.

De si ar fi bine pentru tineret o prezentare a unei amplificator cu lampi fie el Se sau PP cu toate mersurile de proiectare si cu explicarea roluli fiecarui component.

In tot cazul, jos cu palaria fata de voi. Lucrati frumos si faceti niste lucrari exceptionale !!

Cu stima.

Cornelflex :smt039

Link spre comentariu

L-a aceasta sectiune modificarea de intrefier nu influenteza prea mult frecventa inferioara, in schimb distorsiunile THD pot scadea drastic, este ca l-a acordarea unei viori, urechea dicteaza ce este de facut, prin analogie acest tip de de masuratori pot sa te ajute sa corectezi niste parametrii...

Link spre comentariu

Metoda propusa de cornelflex o cunosteam si am experimentat-o mai demult in cu totul alta aplicatie cu transformatoare. (amplificatoare magnetice) Merge. In legatura cu masuratoarea THD propusa de blue mi se pare interesant si logic. Daca voi avea timp am sa fac niste masuratori dar am sa folosesc un analizor de spectru. (pentru ca nu am THD-metru)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Superb Misa!!!!!!Mai ales ca eu am vazut amplificatorul si in stadiul de piese disparate, placa de test etc. si l-am si ascultat... Pentru viitorul proiect ti-am propus ceva:viewtopic.php?f=28&t=10753&st=0&sk=t&sd=a&start=90

Interesanta propunere. Totusi am sa merg pe varianta clasica. Nu am dispozitia sa fac inventii cu EL11. Oricum aceasta constructie o fac doar de amorul artei. De fapt toata activitatea mea in audio e "just for fun" pentru ca de 10 de ani proiectez doar in UHF (nu cu lampi ) - sinteze de frecventa si chestii grele si m-am saturat.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Sunt gata ambele canale ,am inceput rodajul :da .Sunetul de exceptie si bass puternic,sunt fffff multumit :aplauze Prea puternic totusi pt spatiul unde locuiesc,nu va depasi niciodata 2x15w ca volum,dupa un timp il voi vinde si o sa ma apuc de un pp cu kt 88 . :nebun:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am legat si prizele pt ultra-linear,cred ca o sa il las pe UL suna mai bine :da desi puterea sa diminuat, nu kilowatii ma intereseaza, am eliminat si rezistorii de 0,1 ohm din anozii finalelor .Anodica 240v! m-am mentinut in limitele producatorului mi se pare aberant sa ai dai 400v anodica e ca si cum ai conduce o dacie 1310 cu 180km/h se poate dar pa motor si la cea mai mica problema adios amigos!!!Lasati comparatiile cu 6l6 :nebun:

Link spre comentariu

Daca lampa suporta 400v ce motiv ar avea sa scrie 250v catalog?? (pt 6p3s -E) ???Se specifica in foaia de catalog tensiunea nominala si maximala deci nu se aplica regula cu 250v la toate.A si o intrebare, cum main trafo are ceva bazait sa il bag in rasina sau in lac pt impregnare???

Link spre comentariu

6n2p cu rezistorii pe anodica din schema amplifica destul de mult eu am pus 150k+100k cu cond 220uf si e perfect (32 de volti pe anodica),asta la 250v anodica asta pe prima celula de filtraj.Am facut mai multe modificari , imi place ca nu este un montaj mofturos .Cred ca merge ca driver o lampa mai moale nu am 6n1p sa incerc :jytuiyusau ef86

Link spre comentariu

Foarte frumos... FELICITARI!!! Monteaza leduri sub lampi. Nu mai trebuie nici alimentarea filamentelor nici tensiune anodica. Asculti muzica din ce scula ai la indemina si te uiti la ledurile de sub lampi... Lampile nu se consuma, nu ai tensiuni ridicate, esti in siguranta totala. Asteptam o schema cu o orga de lumini sub lampi. Inca odata sincere felicitari. Vezi ca poti cumpara leduri RGB. Nu inteleg la ce mai folosesti lampile. Ledurile sunt mult mai spectaculoase.Doamne! In topicul "Amplificatorul meu cu 6P3S" cineva vorbeste de leduri in soclurile lampii.... Nu am emoticon.

Link spre comentariu

Misa.... iar te oftici??? :nebun:Vad ca incepi mereu si apoi sari de cur in sus ca ti-am zis nu stiu ce,am sa te reclam superiorilor :bataie Cred ca ar trebui oprita contorizarea posturilor poate asa va mai potoliti!!! :rade: Multumesc pt aprecieri!!Filozofule ,cand dai o palinca?? :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări