zal Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 E aratos asa, mai ''retro'', insa e lucrat ingrijit, cu piese bune. Sa ne spui cum se aude. Bravo! :supz: Ar trebui specificat totusi ca 6P3S-E e diferita de 6P3S (6L6), e echivalenta cu 5881, singura diferenta e tensiunea anodica care e mai mica. Asa si erau vindute in vest, mai ales in SUA. Link spre comentariu
danzup Postat Iulie 28, 2008 Partajează Postat Iulie 28, 2008 6p3s atacata cu 6n8s merge foarte bine. Am mai lucrat la amplificatorul meu. Din punct de vedere electric e gata. Mai am de montat lateralele de lemn masiv lacuit. Sursa si transformatorul vin montate pe placa de jos (de aluminiu). Dar toate astea dupa ce ma intorc din concediu.Felicitari !Super realizare , asteptam finalul !!!!! :supz: Link spre comentariu
mișa Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 Azi am construit un blindaj din fier cuprat pentru transformatorul de alimentare. (cuprul e numai pentru aspect) Am constatat ca nu mai conteaza pozitia transformatorului in interiorul carcasei. Trebuie sa precizez ca transformatorul va fi montat sub partea electronica. In partile laterale nu are ce sa perturbe. Am pus silicon intre placile metalice si transformator care in afara de rigidizare sper sa ajute si la racire. Link spre comentariu
mișa Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Acesta e amplificatorul meu cu 6p3se. Masuratorile sunt reale. Puterea maxima e de 22W/canal.Lateralele sunt din lemn de stejar masiv. Intentionat nu le-am slefuit pina la "oglinda". Mi se pare mai frumos asa. Butonul de volum provine de la un aparat foarte vechi (probabil 1928-1932) pe care l-am curatat si vopsit. Tabla din carcasa e din aluminiu de 3mm vopsit. Capacele de pe transformaroare sunt din textolit lipit cu epoxi, slefuit si vopsit. Cuprarea e adevarata.Ma bucur ca exista un om ca cornelflex (si ii multumesc) care sa explice asa bine modul de calcul al unui etaj de amplificator. Din pacate, transformatoarele de iesire sunt o alta problema.In cazul meu, transformatoarele de iesire au 6.6k/8Ohm. (aproximativ). Le-am proiectat ca impedanta Z a primarului la frecventa minima considerata de mine (33HZ) sa fie de citeva ori mai mare decit 6.6K. Am reusit sa o fac numai de 12KOhm (la 33Hz) din cauza ca altfel trebuia sa pun sirma mai multa si respectiv mai subtire (ca sa incapa) si pierdeam in alt loc. (sau trebuia sa pun miez mai mare si oricum 15 cm2 mi s-a parut mult) Link spre comentariu
bogdan69 Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Foarte frumos a iesit. In stilul inconfundabil misa. Blindajul la traful de alimentare l-ai facut din tabla de otel? Ma intereseaza pentru ca trebuie sa blindez si eu un traf cam la fel de mare. Link spre comentariu
Electron Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Daca te referi la trafurile de iesire, nu e tabla de otel, e textolit lipit si vopsit. Cunosc pt ca si eu am fost curios si l-am intrebat.Pt traful de retea, care dupa cum vad e toroidal, scrie ca e fier cuprat. Link spre comentariu
bogdan69 Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Eu intrebam de blindajul trafului de alimentare. Link spre comentariu
mișa Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Ce anume vrei sa siti despre blindaj? Totul e free. Nu e nici un secret. Link spre comentariu
Electron Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Incercam sa lamuresc omul pt ca si eu te-am intrebat in legatura cu blindajele acelea si stiam despre ce e vorba, nu ma intereseaza posturile, nu fac colectie de posturi, fac colectie de lampi! Link spre comentariu
blue Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Misa i-mi place lucrarea ta ! Transformatorul de iesire cred ca ar fi trebuit sa-l proiectezi pt 5 Kohm fiindca pt aceasta valoare tubul debiteaza optim, dar pe impendante mai mari ar fi intradevar posibilitatea redarii frecventelor mici avantajata , reversul :capacitati parazite mai mari, deci atenuari l-a frecvente mari , oricum compromisuri trebuiesc facute ! Masuratorile de putere (raspuns in frecventa ) arata o comportare excelenta, poate ar fi bine de completate cu masuratori de THD , in rest inca o data felicitari !! Link spre comentariu
mișa Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Masuratori in THD nu am cu ce sa fac si adevarul e ca nici nu prea doresc sa fac. Blindajul transformatorului de alimentare mi se pare un compromis reusit. E usor de realizat si are efecte maxime.Acum ma gindesc la urmatoarea experienta in audio: un amplificator se cu el11 si ebc3 , cu carcasa triunghiulara (pana de chitara) monobloc din lemn de nuc. Am lampile astea noi adica nos, socluri, capisoane de epoca pentru ebc3 si lemnul. Doar tansformatoarele trebuie sa le bobinez. Deja le-am calculat pentru E16 10 cm2 35Hz primar 1566sp (0.2) in 3 sectiuni de 552 sp. si secundar 52 (0.8) sp. in 2 sectiuni de 26.Dar cred ca am sa le recalculez pentru inductanta mai mare in primar (ca incape). Problema e de fapt nu ca sa incapa bobinajul sau nu, e de fapt SE SATUREAZA MIEZUL SAU NU? Cu 2222 spire in primar saturez miezul la curentul care l-am stabilit. (evident lucram cu traf de SE cu intrefier) Link spre comentariu
blue Postat August 15, 2008 Partajează Postat August 15, 2008 Saturarea unui transformator s-e poate masura, maresti intrefierul treptat si trebui sa accepti o scadere a inductantei, acesta este dezavantajul configuratie SE ! Link spre comentariu
danzup Postat August 15, 2008 Partajează Postat August 15, 2008 Felicitari misa : a iesit deosebit ampliful ! Link spre comentariu
feri.visky Postat August 15, 2008 Partajează Postat August 15, 2008 Superb Misa!!!!!!Mai ales ca eu am vazut amplificatorul si in stadiul de piese disparate, placa de test etc. si l-am si ascultat... Pentru viitorul proiect ti-am propus ceva:viewtopic.php?f=28&t=10753&st=0&sk=t&sd=a&start=90 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum