Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amp 6P3S SE or PP??

papelyno

Postări Recomandate

ECC83 = 12AX7 si toate au aceleasi specificatii electrice fie ca sunt "long plate" sau versiunea mai mica . Si tranzistoarele de acelasi tip pot sa difere in functie de producator . Oricum nu conteaza numai marimea anodului pentru a zice ca o lampa e mai puternica , daca grilele si catozii sunt la fel , tot de acelasi curent sunt capabile.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 126
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• papelyno

40

• mișa

18

• blue

10

• Depanatoru

9

Top autori în acest subiect

Mari sau mici eu cred ca este acelasi draq,si poa sa fie si 1kv anodica,ai dau prin rezistenta la ecc83 cat vrea ea anodica mai ales la ce consum cere . :rolleyes:

Link spre comentariu

Hehehe, toate elementele constructive sint mai mari, nu doar anodul si rezista la tensiune si curent anodic mai mare. Aceeasi poveste e si cu EL34, varianta slaba si grasa, sau intre multele variante de 6L6/KT66/6P3S.

Link spre comentariu

Si ai vreun catalog care sa ateste asta , sau asa ai auzit tu ? Acum aud ca exista versiune mai slaba si mai grasa de EL34 cu specificatii diferite :smt003

Link spre comentariu

Sint 2 constructii diferite, se vede de la citiva metri, specificatiile cica sint la fel, dar 1kV nu as baga decit in aia grasa (toate 6CA7 sau Dario-Philips si surorile, inclusiv Tesla care e tot licenta Philips), in cele slabe, m-as gindi de 2 ori (RFT, Tronix, toate cele facute de RFT si rebotezate, sau alea noi facute la rusi cu aparatura est-germana).Ca o comparatie cu trz, asi vrea sa mai gasesc 2SC5200/2SA1943 Fairchild sau indiene decit asa-zisele Toshiba de pe piata. :smt003

Link spre comentariu

O diferenta exista intre ele sigur,si dpdv electric nu doar constructiv si mie mi se pare mai "pricajita" fata de 6n2p-eb dar nu am dat mai mult de 300 de v in ele si nu au facut poc INCA.Sigur se poate trece peste aceste valori maximale dar pe riscul tau.Chestia ca si la EL84 ei dau max 300v anodica dar sunt useri care dau cu 320v in ele si nu au nici pe naiba,dar daca se intampla ceva sa nu poata fi tras producatorul la raspundere,o precautie. :rock: O faza haioasa acum dupa ce am pus piesele pe cablaj nu mai mere preul cu ecc si nici cu 6n2p nu mai vrea amplifica putin si apoi intra in saturatie.

Link spre comentariu

Probabil ca e vorba de etajul de atac al tubului final, incearca si cu alte lampi: ECC81, 82 sau 6N1P. Acuma nu am ideie cita amplificare e necesara acolo, probabil ca nu e mare, asa s-ar putea baga si alte lampi mai slabe la amplificare. O sugestie: incearca si cu 6N8S (6SN7), aia e fortoasa.Apropo de 6H2P, pe unele situri varianta chineza e numita ''ECC83 sino'', in poza e la fel. :smt005

Link spre comentariu

Nu stiu de ce nu copiezi un etaj final de la un radio cu 6P3S? Cel putin ai certitudinea ca e o schema verificata serios in practica. :smt003

NO way :) si sa pierd toata distractia?? Mai intai experimentez si apoi vad eu ce schema abordez.........Am adoptat schema lui IOANNIS cu 6L6 si functioneaza perfect(cu 6P3S).Dupa ce ma plictisesc o sa abordez una in configuratie PP.Tubul prefinal ecc83 ataca perfect 6P3S!!! :rock:
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Na belea ca datorita lui Cosmin 227 am 4 buc 6P3S nus ce lampa de atac sa pun ca dupa cum am vazut ecc-ul nu o duce la potential maxim si nici 6N2P nu o impinge prea tare?? Any ideas? Ma gandesc totusi sa merg pe varianta PP,mentionez ca trafo de retea am de 220Vca si in sarcina raman cam 270.Si aritma se bucura acum e 6P14P-EB :rock: tot de la Cosmin,numa bune de incins.

Link spre comentariu

6p3s atacata cu 6n8s merge foarte bine. Am mai lucrat la amplificatorul meu. Din punct de vedere electric e gata. Mai am de montat lateralele de lemn masiv lacuit. Sursa si transformatorul vin montate pe placa de jos (de aluminiu). Dar toate astea dupa ce ma intorc din concediu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări