Vizitator marlowe13 Postat Iulie 8, 2008 Partajează Postat Iulie 8, 2008 Salut,Am nevoie de sonde de osciloscop de >60MHz si tot ce am gasit la 1:1 era niste chestii Velleman care mergeau pana la 15MHz, iar la 10:1 duceau 60MHz (la conex). Intrebarea e: toate sondele 1:1 se vand la modul asta sau exista si sonde care duc 60MHz si 1:1? Daca ar fi sa iau o sonda de genul mentionat mai sus si as incerca sa vad un semnal de 60MHz ar fi distorsionat sau doar atenuat de 10 ori? Aveti idee unde as putea gasi sonde mai bune?Ms anticipat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 8, 2008 Partajează Postat Iulie 8, 2008 Daca sonda are banda pana la 15 MHz pe 1:1 si incerci sa vezi un semnal care contine si frecvente mai mari de 15 MHz atunci va fi distorsionat. Pe 1:10 nu va fi distorsionat daca spectrul e pana in 60 de MHz dar va fi de 10 ori mai mic.Sonde bune se gasesc dar sunt scumpe rau. Link spre comentariu
nelu F Postat Iulie 9, 2008 Partajează Postat Iulie 9, 2008 Este vorba de sonda 10:1 (pasiva, adica un atenuator) nu 1:10 (ceea ce presupune un amplificator inglobat). Am vazut ca de multe ori se scrie gresit 1:10 cand este vorba de sonde pasive 10:1. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 9, 2008 Partajează Postat Iulie 9, 2008 Asa este, despre sonde atenuatoare vorbeam, din viteza am scris gresit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum