Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Digital multimeter DT9208A,defect

marian_762001

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

4

• marian_762001

2

• Felis

2

• Asi

2

Top autori în acest subiect

• 5 luni mai târziu...

am si eu unul identic.. daca din intamplare am masurat ~3kV cu el in alternativ.. si a scos si fum din pastiala ai de siliciu.. mai e bun de ceva? (se poate face?).. oricum a facut o scanteie misto de aproape 1cm (ceea ce ma face sa ma intreb.. eu stiam ca scanteia e de aproximativ 1kv/mm ceea ce ar putea indica mult peste 3kV cat stiam eu cam acolo (am aflat ulterior, ca nu ma bagam).Presupun ca e dus,.. daca ii trebuie cuva carcasa, display, sau altceva.. vorbim

Link spre comentariu

Asi la cit costa nu cred ca se mai preteaza sa il repari, nici nu mai ai ce sa repari daca e cu integratul direcrt "trintit" pe placamarian incearca d ela "origini", verifica bateria si firele care duc de la baterie pe placa (am avut unul care atunci cind s-a pus capacul dupa ce i s-a schimbat bateria a strangulat cablurile), verifica daca ai toate lamelele de contact de pe comutatorul rotativ

Link spre comentariu

Am cumparat alt aparat de masura dupa ce l-am ars pe ala, tot DT9208A (bun si ieftin). Problema e asa: exista o gaura in pastila de siliciu si pcb-ul e negru in zona respectiva.. e dus mai pe scurt.Daca aveti nevoie de carcasa care arata foarte bine, si displayul care presupun ca functioneaza, il donez.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am cumparat alt aparat de masura dupa ce l-am ars pe ala, tot DT9208A (bun si ieftin). Problema e asa: exista o gaura in pastila de siliciu si pcb-ul e negru in zona respectiva.. e dus mai pe scurt.Daca aveti nevoie de carcasa care arata foarte bine, si displayul care presupun ca functioneaza, il donez.

se poate depana trebuie doar un icl7106 in capsula PQFP44 asta dupa ce razuiesti tot scuipatul ala vechi.Dar sigur nu se merita sal repari pentru ca nici o componenta activa nu mai e buna pe pariu.
Link spre comentariu

Afisoarele da scapa stiu asta ca mai demult am depanat un M890C cu ,care cineva destept a vrut sa masoare anodica la un magnetron de cuptor cu microunde.(pasivele nau avut nici pe dreak dar Tot ce era activ:integrate tranzistoare diode sa-u dus pe copca )am schimbat activele si a mers din prima(adevaru ca acum n-as mai face depanarea dar în 1993 era o gramada de banuti modelu. asa c? mi-am luat si eu grosut partea leului)

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Cred ca in atasament am pus schema acestui aparat , cel putin asa cred ca siteul era in limba rusa...

In continuare ...problema mea:

Am acest aparat , nu e defect ,pe toate scalele merge bine,exclusiv condensatorii unde nu afiseaza corect pe toate gradatiile , problema fiind aceeasi : afiseaza o valoare mai mica decat cea reala. Se vede ca e de la aparat deoarece de ex. la 2 condensatori de 1 microfarad arata la primul 0,896 si la celalalt 0,891. Sigur e treaba de reglaj. Intrebarea mea e de unde si CUM sa reglez?

In primul rand voi lua mai multi condensatori de aceeasi valoare si voi vedea asa cum masoara ACUMA aparatul care e valoarea centrala si-l voi lua pe acela ca si etalon...

Apoi ce fac?! Sunt ceva semireglabili pe acolo , dar nu as vrea sa dereglez alte scale (R , U, I).

Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu

eu am un 890D cumparat defect, nu mergea masurarea pe tensiune alternativa (scala de 750 indica 16v pentru 220), curent alternativ arata numai aiurea, condensatoare la fel, paralel cu realitatea. Dupa cautari si multe masurari pe placa + descifrarea schemei, care seamana la aceste aparate am reusit sa-l fac, era vina unui electrolitic de 4,7uF. Am observat ca cele care au scale mici pe tensiune alternativa, de exemplu 200mV sau 2V, nu pot avea asa ceva fara ceva activ, datorita pierderii pe diodele redresoare. Astfel, aceste aparate, precum al meu sau 9205, 9208 au un bloc cu AO (la mine e 358) si de el depinde si masurarea curentului alternativ si condensatoarele. La tine in schema cred ca este IC4B (TL062), la care la mine condensatorul de 4,7uF era bulit. Pentru condensatori exista un alt bloc cu AO, cu un semireglabil care nu afecteaza decat partea de masurat condensatori, cred ca e VR3 din schema ta .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Grasu__XXL

Salut!Am si eu un astfel de aparat DT9208A si am incercat sa masor 220v CA si imi arata cifra 1 ultima din stanga.Si in curent cc am vrut sa masor o baterie de masina si imi arata vreo 1800-2000V cc pe display si pe urma se duce pe zero.Spuneti-mi ce ar putea avea.Ce ar putea fi bulit in el.Cum as putea sa-l repar.Multumesc anticipat. :sparge:

Link spre comentariu

pai in curent continu ai vrut sa masori curent sau tensiune ? ca daca pui pe curent si tu pui bateria la aparat, adica tensiune, te poti astepta la orice, adica sare prima data siguranta (daca din fericire exista una) si apoi zerooooo...Pe tensiune alternativa indica prost pe toate gamele sau doar pe cea de 750/1000 ? pe celelalte cum masoara, fiecare gama in parte la fiecare domeniu ?

Link spre comentariu
Vizitator Grasu__XXL

In CC am vrut sa masor tensiune,sa vad cati volti ara bateria.Si siguranta am verificat-o si este buna.Iar la 220 CA masura bine inainte erau 230 volti in priza pe gama 750 oricum tensiunea oscileaza de la 220 pana pe la 230-235.in el nu se vede nimic sa fie ars.nu stiu ce ar putea avea. icon_hang

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări