Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformare rostov 105

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

15

• zal

10

• ALEKS

8

• MARLANU

6

Top autori în acest subiect

Foarte mult de muncă, bravo! :aplauze Să sperăm că şi rezultatele sînt pe măsură.Eu aş fi ales o altă variantă, aş fi folosit schemele de la un Akai GX620, sau asemănător, sînt simple şi eficiente. Am mai folosit pe vremuri schema de control al motorului central, cu reglaj de pitch-control, tot de la GX620. Sigur că am adaptat la tacometrul motorului de Rostov, dar am folosit-o şi cu optocuplor în alte variante.La oscilator se mai poate urca frecvenţa peste 100kHz, bobinele din filtrul de la ieşirea canalelor de înregistrare suportă.Singurul cap asemănător la impedanţă cu cel de înregistrare de Rostov e cel universal Tesla (ANP939), tot de 15 Ohmi, dar modifică timbrul, mai puţine joase. Eu nu mi-aş face probleme cu magnetizarea capului, e un fenomen rar şi numai la folosire intensă toată ziua, aşa cum făceau cei ce trăgeau muzică pe vremea lui Ceaşcă.

Link spre comentariu
Vizitator rrrremus

Am rezolvat si problema cu frecventa de polarizare. Este de 9us sau 111KHz. Cand am masurat nu aveam capetele de stregere legate, se pare ca frecventa scade cand traful nu e in sarcina.Am pastrat mufele DIN originale pentru ca sa aveam niste cabluri DIN <-> RCA foarte bune si astfel nu modific cu nimic aspectul. Am folosit SMD pentru ca e mai usor de lucrat cu ele, in special in faza de teste cand trebuie schimbate componente, si am plantat totul pe top layer din aceeasi cauza, plus plan de masa plin pe bottom, iar spatiul era mai mult decat permisiv. La momentul actual magnetofonul functioneaza foarte bine, se pare ca singura limitare e calitatea benzii. Dupa ureche e greu sa distingi inregistrarea fata de sursa originala de semnal la nivele normale de auditie. La nivel scazut se face simtit zgomotul de pe banda. Dupa ce ajung sa reglez bine toate filtrele am sa postez si niste masuratori cu raspunsul in frecventa, distorsiuni, nivel zgomot si dinamica a buclei scriere-citire. Acum mai am de terminat placa cu montajul pentru vu-metre si sursa de alimentare.Daca este cineva interesat, mai am un numar de 10 bucati de placi goale ( 10$ bucata ). Pun la dispozitie schemele si layout-ul. Dar nu pot oferi ajutor in construire din cauza timpului limitat, insa pot raspunde scurt la intrebari succinte.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Seara buna dragi colegi,

De curand am vandut un Kashtan 1 (http://elforum.info/viewtopic.php?f=59&t=105914) si am facut rost de un Rostov 105 S1. A avut putine probleme, dar ulterior au fost reparate. In timpul liber am apucat sa traduc schema Rostovului.

Momentan se afla in stadiu beta, daca am gresit undeva, am rugamintea sa ma corectati. Este posibil ca sa fi gresit unele trasele incurcand canalele intre ele (am verificat daca corespund conform schemei originale). Traducerea este mot-a-mot, iar daca unele expresii suna sec, am considerat ca este mai bine sa pastrez exprimarea autorului.

Iata si schema: http://fbx.ro/sfe6z0thlc0tchlz

O mica intrebare la final, in momentul cand magul este pe stop si ii dau play, ledul de stop sta aprins la o tensiune mai mica timp de 2-3 secunde iar ulterior se stinge de tot. Asa se intampla in mod normal?

Sanatate tuturor.

Link spre comentariu

Revin cu un update.Se pare ca servarul unde am uploadat schema, este vai si amar de el.Am rugamintea la un moderator sa stearga linkul (cel cu fbx) pus in mesajul anterior (sau sa-i modifice structura) ca sa nu mai intre nimeni pe el. Revin cand voi reusi sa ridic fisierul pe o sursa sigura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări