Ciprian Alexandrescu Postat Septembrie 12, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2008 "Se face simplu: plecand din pozitia de STOP, care din senzori detecteaza primul o gaura (fanta sau un magnet pentru Hall), trimite puls la logica de decodificare care stabileste sensul (revers sau inainte). Merge facut cu porti logice, cu PLA sau de ce nu, cu microcontroller PIC."Asta am inteles...dar la deck-uri nu sunt senzori dubli ca la mouse,nu imi dau semama cum da nu se pacaleste logica...faptul ca rola dreapta are impuls inainte de cea stanga nu insemna sigur ca sensul este de la stanga la dreapta si invers.Cred ca se iau in calcul si frecventele..rola ce o are redusa este cea care se desfasoara.Totusi nu stiu cum se rezolva cazul cand sunt egale cantitatiile de banda.Eu renuntat la ideea de senzori magnetici..voi folosi exclusiv metode optice, nu are sens sa ma complic.Am mai sapat si totul in rostov si in deck-ul meu este exclusiv facut prin aceasta metoda.Pentru logica voi folosi microcontrolere ... in final vor fi 4 sau 5 defapt.De cand am deschis topicul am mai avansat cate ceva..merge tare greu deoarece fac totul singur(initial proiectul erea destinat pentru 2 persoane dar se pare ca numai e cazul acuma) si nu am scule specializate.Am lucrat in special la partea electro mecanica dar si la proiectarea circuitelor si cablajelor noi. Este foarte mult de munca si ceva cheltuiala(voi ajunge cam la valoarea unui akai "210d") dar cred ca merita.In concluzie punctele 0 si 3 din planul initial au fost atinse.ALEKS iti multumesc ca urmaresti si ca esti interesat de proiectul meu.Au fost si altii care m-au ajutat si mi-au vandut piese si ii voi numi la final.Poate unele din modificarile mele le vei implementa si tu in masura timpului disponibil. Link spre comentariu
ALEKS Postat Septembrie 13, 2008 Partajează Postat Septembrie 13, 2008 Asta am inteles...dar la deck-uri nu sunt senzori dubli ca la mouse,nu imi dau semama cum da nu se pacaleste logica...faptul ca rola dreapta are impuls inainte de cea stanga nu insemna sigur ca sensul este de la stanga la dreapta si invers.La DECK-urile cu comanda numerica (asa zisul "soft-touch" cum au mai toate acum), cand dai click pe una din functii (redare, repede inainte, pauza, etc.) se genereaza un puls. Pulsul acesta este folosit de logica de decodificare, similar cu ce am facut eu in magnetofonul meu (unde iau pulsul de pe logica de selectie pentru repede inapoi pentru a reversa sensul). La celelalte, pulsul se genereaza permanent prin intermediul unui divizor rezistiv de tensiune, din tensiunea ce trece prin contactor / releu (cum e la philips) sau, daca masinaria e suficient de antica dar cu tahometru electronic, se pune un microcontactor care sa dicteze daca e apasat butonul de repede inapoi pentru reversare sens.Spor la construit! Sunt foarte curios de poze si informatii despre proiect.ALEKS Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Septembrie 17, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2008 Poze nu stiu cand si cum voi pune..nu ar fi prea aratoase ..modificarile la masca frontala sunt inca tare departe iar piesele facute de mine manual nu au iesit chiar simetric..nu am acces la un strung. :84Aleks eu cred ca tu nu esti dornic sau nu ai vreme de modificari radicale sau vrei sa pastrezi aparatele cat mai apropriate de starea initiala dar pentru mine situatia este mai complexa..doresc sa invat mai multa electronica si sa contruiesc un magnetofon cu multe functii in genul unui deck modern si nu ma intereseaza sa ramana cum a fost la inceput.Oricum imediat ce voi avea rezultate concrete(adica ceva functional) iti voi da detalii. Link spre comentariu
ALEKS Postat Septembrie 18, 2008 Partajează Postat Septembrie 18, 2008 Intr-adevar ai intuit bine, eu doresc sa pastrez sculele pe care le am in starea lor cea mai naturala posibila, doar cu modificari minore. Dar sa stii ca sunt deschis la idei noi, chiar daca nu le pun in practica. Ai ales cel mai bine posibil, din punctul meu de vedere, sa reconstruiesti un DECK rola-deschisa pe sasiul de Rostov 105. Este cea mai simpla si fiabila mecanica ruseasca produsa. Iar cu electronica de comanda si control, depinde doar de fantezia constructorului (adica a ta) fiindca poti sa-i faci efectiv ce vrei tu atata timp cat ai mecanica in stare buna de functionare (si cum mecanicile de Rostov nu prea au moarte...). Uite cateva dintre aparatele mele: PS: Poate am sa-ti vad aparatul pe viu fiindca am neamuri in Cluj si ajung odata pe an sau odata la 2 ani (vara). Mult success cu realizarea, ALEKS Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Septembrie 18, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2008 Arata tare frumos aparatele tale..pacat ca nu le pot manipula si auzii :cry: .Legat de Rostov..ma bucur ca iti pare buna ideea mea..mi-ar fi fost mult mai simplu sa modific o versiune superioara din seria Olimp,Electronika sau Unitra dar nu am reusit sa obtin asa ceva.Din mecanica initiala am pastrat motoarele,bobinele,sistemul de franare si am schimbat cuplarea rolei presoare si podul de capete.Aici am ceva probleme deoarece nu reusesc sa fac totul perfect simetric si cu joc minim dar mai insist pana va iesi bine.Nu am avut de ales deoarece vechea configuratie nu putea acomoda 6 capete.Nu stiu cum va fi cu rezistenta in timp insa componentele de imprimanta suplimentare ce le-am folosit sint si acelea destul de durabile.Din pacate nu stiu ce ai mai putea face la magnetofoanele tale fara interventii majore(taiat si sudat),dar daca voi avea vreo idee interesanta iti voi spune.Multumesc mult pentru raspunsurile dese si pentru incurajari :partyman: Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Septembrie 19, 2008 Partajează Postat Septembrie 19, 2008 Eu zic ca cel mai lucrativ ar fi sa pui o "structura" noua, de ex. din tabla de ALU de 3 mm... Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Septembrie 19, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2008 Nu ma complic sa refac toata structura,am schimbat doar atata cat a fost nevoie.Oricum otelul initial este suficient de dur(2 mm) si nu are de ce sa se indoaie iar diferenta de greutate totala nu ar justifica munca. Link spre comentariu
Vizitator oli67 Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 Salut...A? dori si eu echivalentele la ci din Rostov ca a? dori sa le schimb cu altele mai bune. Link spre comentariu
Vizitator octavian1973 Postat Mai 19, 2009 Partajează Postat Mai 19, 2009 Vand telecomenzi wireless pentru magnetofonul ROSTOV 105, ROSTOV 105S1, Soiuz! Sunt doua variante: Varianta I - "simpla" care are numai comenzile Play, Pause, Stop, FF, Rew si Rec. Varianta II - "complexa" care pe langa comenzile variantei I, mai are si control asupra unui contor electronic cu programare, care se vinde cu telecomanda (varianta mai scumpa !!!), modul care necesita montarea in interiorul magnetofonului si eliminarea vechiului contor mecanic! Ambele variante au un receptor extern, cu fir, ce se poate pune deasupra magnetofonului, necesitand inlocuirea mufei rusesti din spatele magnetofonului cu una standard, prezenta in pachet. In ambele variante, pachetul contine receptorul, emitatorul cu bateria aferenta, conectorul care se pune in locul celui rusesc, prezent pe spatele magnetofonului, si normal, un manual de instalare si utilizare a telecomenzii! Este similara ca design, oarecum, cu cea de la Akai, pentru GX747, model RC90! Pentru detalii, preturi si comenzi, va astept la adresa [email protected] Link spre comentariu
Vizitator ORWO Postat Iulie 20, 2009 Partajează Postat Iulie 20, 2009 Buna ziua,sunt si eu nou pe aici,acesta fiind primul meu post.Am un Rostov 105(fiind cumparat de tata in '88) care face cateva probleme(tin sa precizez ca nu sa schimbat nimic in el):1)cand il aprind,inafara de sunetul obisnuit apare un uruit,si daca dau play benzile merg foarte repede si sunetul se aude cu repeziciune,ca sa zic asa,dar daca derulez de cateva ori inainte si inapoi uruitul dispare si totul revine la normal.2)cand mai ascult muzica la el,din senin se opreste,iar intesitatea luminilor,de la vu-metre si LED-uri scade,dar daca il sting si il aprind,totul revine la normal.3)de 2-3 luni,cand ascult la el,la unele benzi care sunt AKAY recording,apare un fel de scartait si strica sunetul,nu-mi pot da seama ce este acel scartait,esta ca si cum ar zgaria banda,ceva de genu,oricum este foarte suparator.Tin se precizez ca mag-ul nu a fost folosit intre 2005 si inceputul lui 2009.Va rog mult,daca stiti cauzele,sa mi le enumerati si mie,tin foarte mult la acest mag pentru ca are o valoare sentimentala.Va multmumesc,o zi buna. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 21, 2009 Partajează Postat Iulie 21, 2009 În general e vorba de condensatorii electrolitici, ptr comenzi ?i controlul motoarelor e vorba de cei de pe pl?cile respective, iar ptr sunete ciudate pe audi?ie, cei din pl?cile de preuri, de redare, de tonuri, mai pu?in cei din partea de amplif. Se mai pot oxida contacte ?i cuple, chiar cablajul de pe unele pl?ci, asta dac? st? la umezeal?. Dac? ai schemele, iei fiecare plac? pe rînd ?i înlocuie?ti cond electrolitici, mai ales cei de valori mici, îi po?i schimba cu unii nepolariza?i cu poliester sau polipropilen? (MKT,MPP, MKS... etc). Mai rar e vorba de c.i. comutatoare de pe audio, dar sînt ?i greu de g?sit. Dup? cî?iva ani de pauz? e nevoie de o revizie general?. Link spre comentariu
Vizitator ORWO Postat Iulie 21, 2009 Partajează Postat Iulie 21, 2009 Multmesc mult pentru recomandari,eu personal nu ma pricep sa-i schimb,nu vreau sa-mi bag nasu daca nu stiu.Incerc sa gasesc vreun atelier de reparatii electronice,poate gasesc vreun nene care se pricepe la asa ceva,inca o data multumesc si o zi buna. Link spre comentariu
nichishoru Postat Iulie 21, 2009 Partajează Postat Iulie 21, 2009 3)de 2-3 luni,cand ascult la el,la unele benzi care sunt AKAY recording,apare un fel de scartait si strica sunetul,nu-mi pot da seama ce este acel scartait,esta ca si cum ar zgaria banda,ceva de genu,oricum este foarte suparator.E din cauza oxidului de fier care se desprinde de pe benzi si se depune pe ghidaje ducind la vibratia benzii pe capete. Asa patesc cu anumite benzi Orwo pe mag-ul meu Akai. Dupa curatarea ghidajelor nu mai face dar dupa ce canta o jumatate de banda iar incepe. E din cauza benzilor, chiar daca sunt Akai. Eu am o banda Akai demonstrativa (care se dadea odata cu magul) dar aia nu face asa. Link spre comentariu
Vizitator ORWO Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Buna seara,as vrea la Rostovul meu sa ii schimb capetele de radare cu unele mai performante,mai HI FI.As vrea sa stiu ce capete de redare sunt compatibile cu ale Rostovului,si daca este o idee buna schimbarea acestora.Va multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 La orice schimbare de genul ?sta se modific? ?i curba de r?spuns, mai bine-l la?i în pace. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum