Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microcontrolere pentru toti

Vizitator mmarian

Postări Recomandate

Hai sa o luam pe indelete:

1. Exista anticariate unde cartea se revinde si autorul nu primeste nimic.

Orice drept de autor expira dupa o perioada de timp (nu stiu exact cati ani). In plus, nu toate cartile intra sub incidenta legii copyright-ului. Ce naiba, n-ai vazut niciodata scris pe o carte "copierea sau reproducerea acestui material fara acordul scris al autorului reprezinta infractiune si se sanctioneza conform legii" sau o chestie asemanatoare ?! Eu am vazut pe foarte multe.

2. Eu am biblioteca acasa si scaner+imprimanta si sa zicem copiator=> daca vor "muschii" mei imi copiez la Xerox toate cartile pe care le am si nu-i treaba nimanui. :lol:

Corect. Nu e treaba nimanui, atata timp cat nu esti prins. Dar, iti vine sa crezi sau nu, comiti totusi o ilegalitate.

3. Drepturi de autor se platesc pentru produse care se VAND!

Aha. Spre deosebire de carti, care NU se vand :roll:

4. In orice institutie, casa, scoala, universitate s.a.m.d vei gasi multe carti trase la Xerox pur si simplu pentru ca ele nu s-au mai retiparit !

Vezi punctul 1. Pentru alea copyright-ul a expirat in general de ceva vreme, daca a existat initial.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

6

• bogdanm

6

• aghora17

3

• andiy

3

Top autori în acest subiect

Colegul care a pus topicul ca orice om presupun ca vrea sa se documenteze din carte nu sa o vanda.

N-am vazut la nimeni la nici macar la colt de strada vanzand carti trase la Xerox :lol:

Uite am sa-mi intreb prietenul din Australia daca la ei "te aresteaza" aia ca ai tras la Xerox o carte, eu cred mai degraba ca ce zici tu cu "copyright-ul" se refera la reproducerea informatiei continute in carte intr-o alta carte de catre un alt autor.

Link spre comentariu

Omule, ce naiba, gandeste un pic. Tu scrii o carte. Versi siroaie intregi de transpiratie si iti mananca o groaza de timp, dar o termini si e un succes. Cineva vine si o copiaza. In momentul asta el profita de efortul tau pe gratis (chestia aia cu "e hartia mea" e poveste de adormit copii mici). Nu e vorba ca vinzi tu ce ai copiat, e vorba ca nu ai cumparat, nerespectand astfel drepturile de autor. Care exact asta incearca sa faca, sa protejeze autorul de situatii de felul asta (printre altele).

Nu te aresteaza nimeni pentru tras carti la xerox, chiar si in Singapore (unde sunt niste legi extrem de stricte) se trageau la xerox la greu, asta nu inseamna ca ceea ce faci e legal.

Uite altfel: e legal sa faci o copie a unui software care nu e free? Nu. E exact acelasi lucru, in ambele situatii profiti de ceva care nu e al tau fara sa platesti.

Link spre comentariu

Un mic citat din : "Legea drepturilor de autor" gasita pe net: :lol: "Art. 34. — (1) Nu constituie o incalcare a dreptului de autor, in sensul prezentei legi, reproducerea unei opere fara consimtamantul autorului, pentru uz personal sau pentrul cercul normal al unei familii, cu conditia ca opera sa fi fost adusa anterior la cunostinta publica, iar reproducerea sa nu contravina utilizarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularul drepturilor de utilizare." Stima !

Link spre comentariu

iar reproducerea sa nu contravina utilizarii normale a operei

Nu sunt prea avocat de felul meu, dar parca totusi contravine in momentul in care autorul spune explicit ca "opera" NU se poate reproduce.
Link spre comentariu

Ultimul mesaj pe tema: Omul utiliza "opera" normal adica se documenta. Anuntul de pe fiecare carte spune ca nu se poate reproduce decat cu respectarea legii drepturilor de autor. Un articol din exceptiile statuate in legea drepturilor de autor l-am citat mai sus. Daca vrei sa ramana cum crezi tu n-am nimic impotriva, si nu vreau sa fiu rau dar chiar nu detii nici o carte trasa la Xerox si la care n-ai intrebat autorul cand ai tras la Xerox !? :lol:

Link spre comentariu

Am afirmat eu vreo clipa asa ceva? :roll: Discutia nu s-a axat nici un moment pe ce am facut eu sau pe ce detin eu, ci pe ce inseamna drepturi de autor si respectarea lor. Ca de xeroxat am xeroxat si eu la viata mea in draci :d

Link spre comentariu

Nu credeam ca o sa dau nastere la o asa discutie :d .Dar, desi Craciun imi iei apararea, trebuie sa recunosc ca e vorba pana la urma de o incalcare a drepturilor de autor, atat din partea mea cat si a bibliotecii. Asta e clar. Ce ai citat tu e corect. Dar tot acolo scrie "... iar reproducerea sa nu contravina utilizarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularul drepturilor de utilizare..." Exista un prejudiciu pt autor si as putea sa-ti fac o intreaga constructie argumentata in sensul asta (culmea e ca sunt jurist :d ), dar nu e cazul acum. Pe forumul asta incerc sa-mi satisfac hobby-ul nu sa muncesc :d :d De aceea am si spus in postul meu ca nu e fair-play fata de autor si nu m-am referit la legalitatea actiunii mele :oops: ! Ideea era ca as fi vrut (si mai ales preferat) sa cumpar cartea dar nu am avut de unde! Am calatorit in o groaza de orase, inclusiv la Cluj, si in fiecare librarie am intrebat de ea sperand ca poate a mai ramas vreun exemplar ratacit. Pe de alta parte nici timp sa merg la sala de lectura nu prea am, mai ales ca programul de imprumut e criminal (intre 15 si 16.30 parca; sunt niste reguli pe care nu le-am retinut). Asa ca in fatza atâtor vicisitudini si data fiind disperarea mea :d , am fost nevoit sa fac o copie a cartii. :d :d . As avea ceva atenuante in instantza :d , nu?

Intre timp, daca invat cum stau lucrurile cu microcontrolere si dau un extemporal pt dl. Surducan, poate obtin clementza :d.

Oricum, daca autorul intentioneaza sa o reediteze o voi cumpara cu sigurantza.

PS. Sper ca acesta nu a constituit un autodenunt si ca au fost ultimele zambete! Poate ar fi mai bine sa stergem threadul asta :idea: :d

Link spre comentariu
Vizitator Tic

Pacatele facute in scopuri nobile se iarta mai greu....in IAD :d :d Si oricum te ajuta si in meserie, mai ales cind le explici judecatorilor cum sta treaba cu pic-ul. :d :d

Link spre comentariu

Pacatele facute in scopuri nobile se iarta mai greu....in IAD :d :d

Sper totusi sa nu ajung acolo :cry:

Si oricum te ajuta si in meserie, mai ales cind le explici judecatorilor cum sta treaba cu pic-ul. :d :d

De ce nu, daca ii intereseaza! Oricum tre sa mai astepte :d
Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...
Vizitator LastSpartan

va rog urgent imi trebuie cartea asta ...scanati o odata ... ca ma sinucid vreau asa de tare sa invat sa lucrez cu microcontrolere ....aici nu e vorba de profit sau nu asta e invatatura stiinta nu bestseller... nu e facuta pentru vanzare ....e pentru invatarea a ceva nou si bun care nu strica nimanui

Link spre comentariu

Zic si eu:Scanati odata cartea ca sunt si eu interesat. Sau cine vrea sa ma contacteze pe pm sa gasim o formula.Eu am cumparat cartea in format electronic de la Vasile Surducan, mi-a dat un cod de deblocare care nu mi-a mers niciodata si m-am lasat pagubas.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări