Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema motor geam Logan

spinach

Postări Recomandate

Salutam,Cum functioneaza motorul geamului ; cum se opreste la capete de cursa ? cum are limitarea ?electronic ? cu bimetal ? ce diferenta este intre motor dereapta si motor singa ? sint la fel dar au comenzi diferite ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

3

• rimache

1

• adicontakt

1

• djdansmart

1

Top autori în acest subiect

Acolo unde zici tu se gaseste ceva despre interconexiuni (trasee de cablaj , mufe) .Nu am gasit in clar ce este inauntru blocurilor indicate . Ca sa fiu mai clar , arata poza motorului dar concret ce este inauntru electric nu arata nimic .

Link spre comentariu

Salut. In motoarasele de la geamuri, nu este electronic nimic, vin doar 2 fire . La unele modele erau butoane cu impuls, am schimbat o data la cineva led din el, dar din cate imi amintesc nu erau relee prin el (desi erau 2 straturi de cablaj ) . Am facut pt un amic un modul de ridicat automat cu un pic 12f675 , 2 relee si cu monitorizarea curentului. Din masuratoruile facute la urcare ai cam 7-8 A , la coborare ai cam 5-6A si la capete de cursa sare peste 15A.

Link spre comentariu

Inteleg tot , dar nu am inteles cum se face limitarea pe capat de cursa ??? Am observat ca limitarea este relativ brusca si la punct fix ; imi vine greu sa cred ca se face prin masurare curent motor ; ce ne facem iarna daca se pune ceva gheata in rama ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări