Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AtMega32-mod de alimentare

spinach

Postări Recomandate

Salutam, AtMega 32 are 2 alimentari cu+ si 2 GND ; o pereche pentru mc propiuzis si o pereche pentru ADC . Producatorul in AVR042 recomanda a se folosi un filtru LC pe alimentare mc propiuzus , pt rejectie frecventa de puls . Cum alimentam insa ADC? -varianta 1-din acelasi loc cu mc-varianta 2 -inainte de filtru LC pt mc -varianta 3 -mai punem un filtru LC special pt ADC

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

4

• criss

2

• danzup

1

Top autori în acest subiect

Salutam, AtMega 32 are 2 alimentari cu+ si 2 GND ; o pereche pentru mc propiuzis si o pereche pentru ADC . Producatorul in AVR042 recomanda a se folosi un filtru LC pe alimentare mc propiuzus , pt rejectie frecventa de puls . Cum alimentam insa ADC? -varianta 1-din acelasi loc cu mc-varianta 2 -inainte de filtru LC pt mc -varianta 3 -mai punem un filtru LC special pt ADC

Eu intotdeauna pun un LC separat pentru alimentarea ADC-urilor , o singura data am folosit fara filtru LC .( Cand era fara filtru prin soft faceam o medie la fiecare 10 citiri si gata , in celalalt caz nu am facut medie ci ma interesa fiecare valoare citita .)
Link spre comentariu

Toate variantele sunt bune depinde ce vrei sa faci cu ADC-ul.Uneori zgomotul pe tensiunea de referinta este dorit si te ajuta ca sa maresti artificial rezolutia ADC-ului. (vezi application notes - AVR121)

Link spre comentariu

1. Filtrul folosit ce frecventa si ce tau=R*c are ? 2.Inca sint nelamurit -sa pun 1 filtru LC pe alimentare mc si 1 filtru LC pe alimentare ADC , ambele plecind din acelasi punct de alimentare ? -sa pun 1 filtru LC pt mc si direct din alimentare ADC ? -sa pun filtru LC pt ADC si de la el sa alimentez mc direct ? -sa pun filtru LC la mc si de la el sa alimentez ADC prin alt filtru LC? -sa pun filtru LC la mc si de la el sa alimentez direct ADC ?

Link spre comentariu

Daca iti permiti sa faci mai multe conversii pentru o singura valoare nu prea mai conteaza filtrul, se poate chiar fara filtru daca il implementezi software, de exemplu faci un running average din soft si te scuteste de componentele hardware pentru filtru.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Paul Nadejde

1. Filtrul folosit ce frecventa si ce tau=R*c are ? 2.Inca sint nelamurit -sa pun 1 filtru LC pe alimentare mc si 1 filtru LC pe alimentare ADC , ambele plecind din acelasi punct de alimentare ? -sa pun 1 filtru LC pt mc si direct din alimentare ADC ? -sa pun filtru LC pt ADC si de la el sa alimentez mc direct ? -sa pun filtru LC la mc si de la el sa alimentez ADC prin alt filtru LC? -sa pun filtru LC la mc si de la el sa alimentez direct ADC ?

Baga bre o bobinuta de 4,7uH si un condensator de 100nF ca-ti ajunge. Vezi, EC4.7... na ca nu mai stiu cum se cheama la ECAS, e ca si rezistentele alea de 1/4W. Da numai pe VDDA. Si doar daca nu folosesti vreun pin din portul ala ca iesire. Daca da, mai bine baga doar condensatori de decuplare si fa ceva mediere.
Link spre comentariu

in foaia de catalog este dat cum sa alimentezi, pagina 210.si eu sunt interesat de alimentare.aceeasi alimentare o utilizeaza: Attiny26, Atmega8,16,32.[attachment=0]Avcc.jpg[/attachment]Editat:Mam gandit sa utilizez 2 stabilizatoare(cu filtrajul aferent) de 5v(in foaia de catalog este stipulat ca nui voie sa depaseasca +-0.3V)

Link spre comentariu

Cred ca este complicat cu 2 alimetatoare ; eu m-am gindit la 2 filtre LC care se alimenteaza impreuna de la aeiasi sursa . Referinta externa o asigur de la alimentarea ADC . Studiaza AVR042 si AVR040; poate intelegi mai multe decit am inteles eu si iti dai cu parerea aici.

Link spre comentariu

nu mai inteles bine, nu am zis 2 alimentatoare ci stabilizatoare/filtraj folosesti un sg traf doar pe placa pui 2stablilizatoare nui complicat!as folosi si eu filtre LC dar pe la mine ii cam greu de gasit bobina si sa mai comand de undeva prin tara mai iefin iau condensatori si cele 2 stabilizatoare de 5V(desigur creste marimea placi).

Link spre comentariu

Treaba este simpla :iei la rind tirgurile de vechituri , gasesti acolo ceva placi nefunctionale (de ex placa de unitate cd-rom) cu preturi derizorii si pe aceste placi gasesti fie tip SMD fie chiar sub forma de rezistenta de 0.25 w . La magazine nu prea sint bobine miniatura. Daca ai citit documentatia , o sa vezi acolo ca se recomanda filtru LC pentru a nu se probaga oscilatii parazite in sistem.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări