Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

releu incarcare (tranzistor echivalent)

criss

Postări Recomandate

BunaLucrez pe un releu de incarcare, totul este ok pana cand am ajuns sa amplasez tranzistori pe PCB cand miam dat seama ca nu ii aveam...ceva imi aduc aminte ca nu am gasit cei doream( BC 327 ) si am primit un echivalent ( BC 640 ).In catalogul cel am nu este trecut ca are echivalent sau ca ceea ce cred ca este echivalent!Eventual ati putea sami dati un catalog de echivalente in format electronic..multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Abram Burel

1

• criss

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Este suficient de echivalent pentru scopul tau.E greu sa mai gasesti echivalente in ziua de azi cand diversitatea e prea mare si economia de piata in floare.Pentru un tranzistor bipolar, in aplicatii de curent continuu sau frecventa joasa, te uiti la:Vceo - tensiunea maxima colector emitor cu baza in gol (exista si una cu ea in scurt, dar in general nu prea te intereseaza diferenta)Icmax - curentul maxim in colector (nu valoarea tin tabelul de cararcteristici maxime absolute, ci cea din tabelul de caracteristici electrice sau de prin diagramele Ic-Vce)hFE - factorul de amplificare in curentCat de importanta e valoarea fiecarei din caracteristici si daca o diferenta de la simplu la dublu conteaza, depinde de aplicatie.Cu alte cuvinte, in afara de mestereala si lipirea de piese dupa scheme, ar mai trebui si un pic de teorie bagata la tartacuta :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări