Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor CARRY FLAG PIC 16F876

Vizitator ALEX_OKAS

Postări Recomandate

Vizitator ALEX_OKAS

am un proiect pt licenta care necesita implementarea unui sistem cu PIC 16f876. Toate au fost bune, ma rog dupa vreo 2 luni de munca, pana cand am ajuns la un lucru care credeam ca o sa fie extrem de simplu decizie pe baza bitului carry, din STATUS. problema este ca atunci cand am valoare "00001111" intr-un registru(STIR) sa intru in alt mod de functionare. testarea am facut-o adunand val reg cu "11110000", si atunci cand ajung la test mereu intra in cel de-al doilea mod de functionare.exista cumva vreo setare mai speciala pt reg STATUS. secventa de cod este urmatoarea: BCF STATUS,0 MOVF PORTB,0 ; CITESTE IR ANDLW B'00001111' ; pastrez doar bitii care ma intereseaza ai portb MOVWF STIR ; STAREA LEDURILOR IN STIR COMF STIR,F MOVLW B'11110000' ADDWF STIR,0 BTFSC STATUS,0 CALL MOD2 daca are cineva vreo idee....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Elef

2

• Abram Burel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Testarea cred ca o faci cel mai bine movlw b'00001111'xorwf STIR,Wbtfss(btfsc) STATUS,Z......Adunarea aia cred ca iti da 11111111 si nu prea vad de ce ti-ar seta bitul de CARRY.....

Link spre comentariu

Pai, de ce te miri... Cand ai facut COMF, automat ai in STIR 1111xxxx, iar cand il aduni la 11110000 vei avea intotdeauna depasire, deci C=1 deci intri in MOD2.

Link spre comentariu
Vizitator ALEX_OKAS

intradevar dupa ce inversam registrul aveam 1111xxxx, si normal adunarea se facea cu acest registru. am rezolvat-o si merge perfect. varianta finala e: MOVF PORTB,0 ; CITESTE IR ANDLW B'00001111' MOVWF STIR ; STAREA LEDURILOR IN STIR COMF STIR,F MOVLW B'00001111' ANDWF STIR,F BCF STATUS,0 MOVLW B'11110001' ADDWF STIR,F BTFSC STATUS,0nu pot decat sa va multumesc!! si sa-mi tineti pumnii la licenta. pe 10 dau :supz:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări