Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se foloseste un debug de la AVR ?


spinach

Postări Recomandate

Din ce am citit , am inteles ca sint 2 variante de simulare ;-una fara legatura la programator , adica un fel de similare teoretica fara a fi nevoie de programat mc-una care face de fapt un test de functionare on-line , prin programator si chip si se pot vedea efectele .Eu sint mai la inceput si nu am folosit niciodata acest debug ; este util ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • spinach

    2

  • danzup

    1

  • deep-blue

    1

Top autori în acest subiect

Din ce am citit , am inteles ca sint 2 variante de simulare ;

-una fara legatura la programator , adica un fel de similare teoretica fara a fi nevoie de programat mc

-una care face de fapt un test de functionare on-line , prin programator si chip si se pot vedea efectele .

Eu sint mai la inceput si nu am folosit niciodata acest debug ; este util ?

Tie nu !

Cand o sa faci proiecte real time o sa-ti foloseasca !

Link spre comentariu

Prima varianta se numeste simulare, si se face cu un softwtare de simulare ce ruleaza pe un calculator. E ieftin si are si caracter didactic. Doar ca software-ul ruleaza pe un calculator si nu poate genera stimuli in conditiile in care apar in lumea reala (ex. nu poate genera o intrerupere oricand).

 

A doua varianta e defapt 2:

ICD (in circuit debugging) iti permite ca placa pe care o dezvolti sa o legi la PC si sa pui "breakpoints" (in numar limitat) in codul sursa. In felul asta tu poti sa vezi daca o anumita parte de cod se executa (de exemplu cand se apasa un buton). La intalnirea unui breakpoint executia (controlerul) se opreste si poate fi reluat(a) sau se poate urmari ce face codul linie cu linie.

Emulatorul e un procesor mai puternic decat cel pe care dezvolti dar care lucreaza pentru tine aproximativ in modul procesorului pe care lucrezi. Avantajul e ca ai in plus un numar de breakpoints nelimitat, code execution profiling (ca sa vezi cat de des se executa diverse functii in conditii reale) si multe alte bunatati. Doar ca astea (emulatoarele), au preturi chiar de ordinul zecilor de kile de euro.

Pentru AVR, din cate stiu eu, este AVR Dragon care are are un pret nesimtit de mic: ~100 euro. Dar asta poti sa afli cu gogu. Cum de altfel poti sa afli si despre simulatoare/emulatoare, RTOS, preemtiv/non-preemtiv, ICSP, memory models, watchdog, SPI s.a.m.d, ca tzine de "Basic Knowledge" (si nu te mai iau colegii de forum la misto).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări