mecomanv Postat Iulie 2, 2008 Partajează Postat Iulie 2, 2008 Cu mare respect,as dori sa va intreb :daca inseries doua diode cu un anumit timp de comautatie,la final,timpul de comutatie va fi acelasi ,sau ,se va dubla? :smt017 Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 3, 2008 Partajează Postat Iulie 3, 2008 Hm, interesanta intrebare. Eu cred ca daca inseriezi doua diode si le folosesti pe post de redresoare, timpul de comutatie al ansamblului va fi apropiat de cel mai mic dintre timpii individuali la deschidere si de cel mai mare la inchiderea circuitului. In fond ansamblul este ca si cum ai inseria doua intrerupatoare cu timp de deschidere diferiti. Circuitul se deschide cand s-a deschis cel putin un intrerupator si se inchide cand ambele intrerupatoare sunt inchise.Atentie, conventia inchis/deschis este cu referire la circuit inchis=trece curentul, circuit deschis=nu trece curentul.CiripEDIT: Rectific. M-am mai gandit si cred ca la inchiderea circuitului, adica intrarea in conductie, timpul de comutatie este aproximativ suma timpilor celor doua diode. A doua dioda, cea mai lenesa, "nu vede" tensiunea de polarizare directa pana nu s-a deschis cea mai rapida, deci timpul total de comutare ar fi mai mare decat cel mai mare timp individual. Link spre comentariu
mecomanv Postat Iulie 6, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2008 Multumesc pt raspuns Cirip.intre timp si eu m-am gandit si,raspunsul (rectificat) il gasesc ca fiind cel corect.Sa auzim de bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum