cburlea Postat Martie 5, 2005 Partajează Postat Martie 5, 2005 eu mi-am facut niste boxe cu radiator pasiv... sa nu radeti :oops: ... diful e de 100mm diam iar radiatorul pasiv de 120mm si, da, se au joasele destul de bine... dar... nu stiu daca radiat pass l-am construit bine... :? este aproape plan, e facut din suspensii superiare de difuzor dispuse concentric (3), iar in centru este un fel de capac din plastic... ansamblu are elasticitate mare, dar daca dau volumul mai tare imi flutura!! acum nu stiu, trebuie sa-i mai fac ceva... sa-i cresc rezistenta sau.... stiu ca trebuie facuta mai mare, dar nu-mi permite incinta si las difuzorul care-l am (nu e de banda larga, e de joase-medii.Deci, ce sa-i mai fac? Niste sugestii sau alte link-uri ca m-am uitat pe mai multe site-uri si nu am gasit mare lucru....merci Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 5, 2005 Partajează Postat Martie 5, 2005 in principiu tot ce trebuie sa faci e sa te joci cu frecventa de rezonanta a rad. pasiv ca sa acordezi incinta la frecventa dorita.Nu stiu de ce te chinui sa construiesti un radiator pasiv cand el nu este asltceva decat un dif fara partea activa, doar cu membrana, suspensie si cadru Link spre comentariu
cburlea Postat Martie 5, 2005 Autor Partajează Postat Martie 5, 2005 i andarstend uat iu ar seing, bat nu am difuzor marimea asta si pentru ce am facut eu... nu merita sa mai iau alt difuzor.... pentru a-l tine drept radiator pasiv...si cum adica ma joc cu frecv de rez.... pentru ca rad pas nu e alimentat... in fine zice ceva in bassbox pro dar.... nu stiu cum sa-i determin parametri... :?mi-ai zis ca ma chinui... stiu ca membrana pasiva plana da rezultate mai bune decat cea conica.... aia care am construit-o eu seamana cu membr difului de la sistemele wOOx :wink: merci Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 6, 2005 Partajează Postat Martie 6, 2005 seamana ca si aspect...dar ca si performante nu prea iit poti da seama daca e la fel...Frecventa de rezonata o modifici atasand greutati pe radiatorul pasiv.Dar tot mai bine cred ca ar merge un bas reflex, la difuzoare asa mici zgomotul prin tub nu e o problema, deci nu trebuie sa folosesti tuburi/cutii imense Ideea ta e laudabila, dar greu de realizat cu rezultate satisfacatoare Link spre comentariu
cburlea Postat Martie 6, 2005 Autor Partajează Postat Martie 6, 2005 aha... merci mult! dar trebuie atasate in centrul membranei, nu :? si sa pun difu cu fata in sus... ca altfel nu vad cum :? Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 6, 2005 Partajează Postat Martie 6, 2005 sa le lipesti cumva..dar trebuie calculat f de rez. in functie de constanta elastica, masa adaugata si frecv. de rez. initialaasa numai sa lipesti greutati aiurea pe radiator pasiv nu are sens..e ca si cum ai face cutia la nimereala.Simuleaza cu un soft specializato incinta cu radiator pasiv si alege o frecventa de rez. la care raspunsul incintei iti place.Apoi trebuie cumva sa masori constanta elastica si in functie de ea si frecventa de rezonanta dorita determini masa care trebuie sa o adaugi ca sa obtii ce vrei.Ai grija ca suspensia cand o intinzi tare nu mai e liniara, constanta se schimba, deci daca tu o sa pui greutati deasupra gravitatia o sa o traga in jos putin si piezi putin din cursa.(nu stiu daca o sa fie proiblema prea mare ca la diful ala sigur o sa acordezi incinta pe la 60-70Hz deci nu o sa folosesti greutati "mari")Problema ar fi daca rezonanta radiatorului e mai jos decat vrei tu ca atunci ar fi o problema sa o urci Link spre comentariu
cburlea Postat Martie 6, 2005 Autor Partajează Postat Martie 6, 2005 merci frumos pentru tot sper sa iasa ceva!sal Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum