Vizitator prigbel Postat Iulie 1, 2008 Partajează Postat Iulie 1, 2008 Salut!A incercat cineva sa realizeze o conexiune seriala intre un AVR (sau PC) si un telefon Nokia?Eu ma chinui de ceva timp dar nu reusesc nimic. folosesc o interfata FBUS care merge cu softuri gen LogoManager, dar nu merge nimic cu hiperterminalul si comenzile AT de la nokia. Folosesc aceleasi setari de conexiune (115200Bd/8/no).A reusit cineva sa apeleze un numar pe mobil din hiperterminal? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 1, 2008 Partajează Postat Iulie 1, 2008 Aveam niste documentatie despre protocolul pe care il folosea Nokia pe FBUS. Daca o gasesc postez. Nu merge sa-i dai direct comenzi AT ca unui modem.La vremea aia facusem ceva reverse engineering pe protocolul Nokia dar aceeasi poveste, sunt multi ani de atunci si sper sa gasesc notitele... Protocolul Nokia e proprietar si daca le scrii nu ti-l vor da. Singura sansa e sa folosesti un soft care stie sa vorbeasca cu 5110 si sa-l spionezi ce vorbeste. Parca semana putin cu MODBUS dar nu sunt sigur.Eu vroiam de fapt sa cuplez un telefon mobil in loc de trunchi de centrala. Intre timp m-am lasat de ideea cu FBUS-ul, era mai simplu sa pun niste porti de conductie pe butoane si in felul asta mergea cu orice telefon, nu eram legat de Nokia.Tie la ce iti trebuie? Link spre comentariu
danzup Postat Iulie 2, 2008 Partajează Postat Iulie 2, 2008 Salut!A incercat cineva sa realizeze o conexiune seriala intre un AVR (sau PC) si un telefon Nokia?Eu ma chinui de ceva timp dar nu reusesc nimic. folosesc o interfata FBUS care merge cu softuri gen LogoManager, dar nu merge nimic cu hiperterminalul si comenzile AT de la nokia. Folosesc aceleasi setari de conexiune (115200Bd/8/no).A reusit cineva sa apeleze un numar pe mobil din hiperterminal?Cata vreme ai o interfata normala RS232 seriala ( NU FBUS !!!) este foarte usor sa faci asta cu oricare telefon care stie setul de comanzi AT :http://www.riccibitti.com/tinyplanet/tiny_article.htm Link spre comentariu
Vizitator prigbel Postat Iulie 2, 2008 Partajează Postat Iulie 2, 2008 Vreau sa il conectez la un AVR, si m-am gandit mai intai sa verific cu PC-ul comunicatia si daca merg comenzile. Link spre comentariu
danzup Postat Iulie 2, 2008 Partajează Postat Iulie 2, 2008 Vreau sa il conectez la un AVR, si m-am gandit mai intai sa verific cu PC-ul comunicatia si daca merg comenzile.Nu ai inteles ! Exemplul dat de mine arata telefoane care au corect implementat setul de comenzi At .Nokia nu a implementat in toate telefoanele acelasi set de comenzi AT ! Fiind telefonul lor implementeaza ce vrea muschii lor . Ai inteles ? Uite un telefon care are comenzile , citez : " For Nokia user, there are several handset type you can us an GSM Modem. For example, N6210 is AT GSM enabled. The AT Commands are: (from experts-exchange forum and others) Communication setting 115200 bps, 8,N,1 AT+CMGF Select message format AT+CSCA Set Message Center Number (SMSC) AT+CMGS Send Message to ... Other commands: AT+CMGC Send command (SMS) AT+CMGD Delete message (SMS) AT+CMGF Message format (SMS) AT+CMGL List messages (SMS) AT+CMGR Read message (SMS) AT+CMGS Send message (SMS) AT+CMGW Write message to memory (SMS) AT+CMSS Send from storage (SMS) AT+CNMI New message indics to TE (SMS) AT+CESP Enter block mode (SMS) If you need list of AT Command for Nokia, you can download at http://www.3ton.com/besik/ATNOKIA.pdf ." Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 2, 2008 Partajează Postat Iulie 2, 2008 Am gasit ceva, vezi daca te ajuta fisierele Nokia protocol.htm si 6110.txt, eventual sa-i contactezi pe baietii care lucrau atunci la asa ceva, au e-mail-urile in fisier. Am salvat astea de pe net pe la inceputul lui 2001, nu mai stiu exact de unde.La vremea respectiva ajunsesem la concluzia ca 5110 si 6110 vorbeau la fel pe FBUS asa ca daca vezi ceva despre 6110 (eu asta am avut pt. experimente) merge si la 5110.Mai aveam un utilitar care mergea numai sub MS/DOS sau win9x, stia cam tot ce ai nevoie, forma numere, SMS, citea/scria numerele salvate in tel. sau pe SIM, reseta parole, etc. Daca ai timp sa-l spionezi ce vorbeste pe FBUS zi-mi si il caut.Inca nu am gasit foile pe care am lucrat atunci, nu stiu daca le mai am. Am gasit doar adaptorul pt. FBUS si batranul meu 6110. Link spre comentariu
Cristi2005 Postat Iulie 2, 2008 Partajează Postat Iulie 2, 2008 luna trecuta m-am jucat si eu cu un 5110, am cablu de date pe serial si merge perfect cu logo manager. Link spre comentariu
danzup Postat Iulie 3, 2008 Partajează Postat Iulie 3, 2008 AM gasit : http://www.mcselec.com/index.php?option ... &Itemid=57 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum