roby_m Postat Mai 5, 2005 Autor Partajează Postat Mai 5, 2005 Din pacate, nu sunt sanse sa mearga fara un mosfet; rez alea inseriate modifica val rez pe care se descarca condensatorul. Link spre comentariu
cirip Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 Hehe.... Cum sa nu fie sanse? Cred ca te pripesti cu concluziile... L-ai facut sa mearga. Acuma e vremea de optimizare, dar am impresia ca nu mai vrei sa continui... Ce facem?Cirip Link spre comentariu
roby_m Postat Mai 5, 2005 Autor Partajează Postat Mai 5, 2005 Daca vrei sa ma ajuti , ajuta-ma. Adica spune-mi ceva constructiv. Link spre comentariu
cirip Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 Daca vrei sa ma ajuti , ajuta-ma. Adica spune-mi ceva constructiv.Io cred ca asta am si facut pana acum, asa ca nu inteleg comentariul.Din pacate, nu sunt sanse sa mearga fara un mosfetDin ceea ce ai scris mai sus am inteles ca esti tentat sa abandonezi. N-ar fi fost prima data cand incerc sa ajut pe cineva si ala ma lasa cu ochii in soare. Nu pare sa fie cazul tau, dar mi s-a intamplat. Vroiam doar sa stiu daca vrei sa mai continui, ca sa nu-mi bat gura degeaba.Constructiv:1) masoara rezistenta releului si spune-mi-o. Nu masura cu releul in montaj. Masoara-l separat sau deconecteaza cel putin un capat al bobinei. Masoara in ambele sensuri ca sa fii sigur.2) O sa folosim TIP122 pe care am inteles ca il ai si ne ajuta ca este Darlington. Daca imi spui si de la ce firma e, m-ar ajuta. Chiar un link la foaia de catalog.3)Ce intarziere vrei sa ai la inchidere, dupa ce se opreste muzica?Cirip Link spre comentariu
roby_m Postat Mai 5, 2005 Autor Partajează Postat Mai 5, 2005 Releul are aprox. 350R. TIP 122 e fabricat de ST. Foaie de catalog : http://www.datasheetarchive.com/search.php?search=tip122&sType=part Iar intarzierea mi-ar place sa fie in jur de 15min. P.S Am facut rost de la cineva de un IRF630 si tot asa face, adica cand alimentez circuitul releul cupleaza imediat. Acum daca ai putea sa se gandesti sau sa "cautam" de ce nu merge cu mosfet-ul. Link spre comentariu
roby_m Postat Mai 5, 2005 Autor Partajează Postat Mai 5, 2005 Daca te-ar ajuta cu ceva pot sa-ti trimit si schema cu cablajul facut in Eagle. Link spre comentariu
cirip Postat Mai 5, 2005 Partajează Postat Mai 5, 2005 Hm. Ar trebui sa mearga cu mosfet. Ai conectat corect tranzistorul? Ar trebui sa ai pinul1 la grupul RC, pinul 2 la releu si pinul 3 la masa. Asa e conectat?Daca e corect conectat, masoara te rog tensiunea pe pinul 1 fara semnal si cu semnal muzical la intrare, cu mosul in circuit. La masuratoarea fara semnal, nu uita sa descarci condul, altfel masuratoarea nu va fi corecta.Cirip Link spre comentariu
roby_m Postat Mai 5, 2005 Autor Partajează Postat Mai 5, 2005 E conectat bine. Pe semne n-am fost prea atent...acum era condensatorul "golit" si a mers bine, doar ca la oprire astept f mult, pt 10mV trec 5 min - aberant de mult. O chestie ciudata se intampla cand ii scot firul se semnal audio (deconectat demult) incepe descarcarea intr-un ritm normal, cca 3mV per sec.Tensiunea masurata mai sus e pe pinul 1 al mosului cu masa.Ce zici de faza cu cablul deconentat? (Am masurat cablul si nu avea nici o tensiune prezenta, dar conectat la circuit, condensatorul n-ai fi zis ca se descarca.) Link spre comentariu
roby_m Postat Mai 5, 2005 Autor Partajează Postat Mai 5, 2005 La o a doua incercare merge bine, nu stiu ce sa mai zic.Asta era important. Dar, totusi, daca nu faci un efort, spune-mi si mie te rog, e important pt cultura mea- destul de lacunara in domeniu-, ce puteam sa fac ca sa folosesc un bipolar.Merci pt ajutor! Link spre comentariu
cirip Postat Mai 6, 2005 Partajează Postat Mai 6, 2005 Pentru putin. Bafta in continuare!Ca sa folosesti un bipolar trebuie transformata sursa de tensiue (condul) in sursa de curent (pui rezistente) si bibilite niste praguri pe-acolo.E mai elaborata explicatia. Trebuie tinut cont de diferentele fundamentale dintre bipolar si mos. Bipolarul are intrare "in curent", in timp ce mosul e "in tensiune". Si asa mai departe ...liru-liru crocodilu'...Cirip Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 10, 2005 Partajează Postat Mai 10, 2005 eu cred ca "mare modificare" necesara ar fi intercalarea a 3 diode, cam asa: Link spre comentariu
cirip Postat Mai 10, 2005 Partajează Postat Mai 10, 2005 niq_ro,Cu schema pe care o propui nu va putea obtine 15 minute intarziere la deconectare. De aia trebuie "mare modificare" :)Cirip Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Noiembrie 25, 2013 Partajează Postat Noiembrie 25, 2013 l-am incercat si eu cu bipolar cu cele 3 diode si nu merge,se opreste foarte repede si am marit val condesatorului si sa marit timpul la 5-10 sec maxim,dar daca timpul intre mel este mai mare sau pun pauza se opreste amplificatorul, ce mos-fetii pot pune acolo in locul celui din schema? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum