Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6s33s

calin

Postări Recomandate

Mai caline (Domnule Calin) las-o mai moale. Nu vezi ca nu te intreaba nimeni? DE CE? raspuns: pentru ca nu ai pus problema corect. Tu ce ii raspunzi la unul care iti intra in casa batindu-se cu pumnul in piept? Si ce daca ai facut mizeria aia de statie cu lampi? Crezi ca esti foarte bun? Nici macar o poza decenta nu ai pus. Ai pus o poza in care luceste blitz-ul de nu poti distinge nimic. Vezi ca AICI si pozele conteaza. Te rog mai mare atentie pe viitor (si eu am luat suturi cind am depasit limita)Daca ramineai la amplif cu lampi era OK. Cind ai inceput cu D pe lampi mi s-a parut ca depasesti o limita " in barosaneitatea dumneavoastra"Eu personal, nu cred ca tu ai construit ampliful ala din poza. Si daca cumva tu l-ai construit sunt convins ca nu merge.Sarpe

Sal Misa!pe departe sunt intentiile mele fata de ce ai spus tu!, dar inteleg "nervozitatea" ta si incerc sa o acceptma gandeam ca acest forum este facut pt a ne ajuta intre noi , si nu a ne tachina ... etc!inn alta ordine de idei nu cred ca sunt f bun (pe departe) , si credema te rog inca invat dupa 25 ani de experientaIn rest scuze pt deranj si sper ca data viitoare sa putem conversa civilizatToate cele bune si succes pe viitorcalin
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• calin

10

• Depanatoru

9

• felixx

7

• blue

7

Top autori în acest subiect

nu sunt de acord cu statiile fara traf de iesire... cu toate ca nu am eu boxe de mii de euro.... daca poti pune o poza cu statia facuta, dar sa o putem vedea si noi....nu un grilak cu niste lampi..ca asa nu e nik. si cu interiorulll...e facuta pe cablaj sau in aer. ?

Link spre comentariu

Super, 3 topicuri cu acelas titlu; tre sa fie interesant!

Pai omu a zis "probata de mine, mere perfect", deci n-a zis nimeni c-a facut-o el :smt003

Ma frapeaza o chestie: 56 omi, 2W???

Poate ne lamureste calin: De ce as face schema asta cu ditamai lampile de 60W, cand 2W pot obtine din orice P©L? De fapt cred ca 2W se pot scoate doar din ECC182-u ala de atac. Cu traf, desigur. Chiar i-o fi luat 25 de ani sa-l faca?

Cat despre clasa D...Continui jocul: Pai asta ar insemna in impulsuri. Fara misto, in datasheet-ul (???????-ul) lui 6?1?, de exemplu, zice ca tzine 2A in impulsuri! Ar fi interesant de experimentat in clasa D, desi nu cred ca a incercat nimeni. N-ar avea nici un avantaj, cred!

Respect!

Link spre comentariu

caline daca e asa cum zici tu ca

ma gandeam ca acest forum este facut pt a ne ajuta intre noi , si nu a ne tachina ... etc!

atunci lasa omu sa te intrebe, nu mai sari din ora in ora cu posturi de genu:

daca esti interesat te rog intrebari pe mailcalinmerci si spor!

daca vrei sa te ascunzi nu ai decat, dar in acest caz nu ar fi trebuit vii pe un forumcat despre clasa D cu tuburi.....pfff - poate daca ai fi dat macar un search cu gogu ai fi gasit ceva informatii care te-ar fi lamurit(pare-mi-se ca si pe forum la Retro aici e un topic mai vechi)
Link spre comentariu
[si protectie la tensiune continua pe iesire i-ai facut? Asa e foarte periculos pentru difuzoare , cand se defecteaza o lampa finala , adio.

/quote]

Da, fara traf de iesire asa este, dar cu traf de iesire eu nu vad nici un pericol...amp pe tuburi in alta clasa decat A imi pare aiurea...fidelitatea conteaza, nu puterea!

Link spre comentariu

aici tin sa va contrazic.,dl ...

in clasa A obtii puteri mici.... in clasa AB ( pp ) obtii si sute de watii cu 2-4 etc lampi.

iar multe din scheme la puteri mici lucreaza in clasa A chiar daca au configuratie de pp... daca nu ma insel chiar si cea a lu Rushio (ns cum se scrie exact)

tin minte cum statia lu SERE a dus o sala destul de mare (pp cu el34 ,canal doar 40-50w reali) si a mers la botez la greu :)) era cam cald in jurul ei da ne racoream cu bere rece :)) iar a mea tot pp dar cu 6p3s-e a facut ceva bairame pe o pereche de boxe technics...

totul tine de scopul si gustul fiecaruia... imi place cum suna clasa A dar pt un bairam ai nevoie de AB ....doar daca nu vrei sa lasi pe nimeni sa vb in timp ce asculti muzica :))

iar legat de schema cu 6c33c sincer nu risc, iesirea fara traf nu-mi prezinta incredere. am gasit pe net multe scheme si multe realizari pt 6c33c fara traf...dar atunci tin sa va intreb domnii mei dc o firma face amp cu traf la mii de euro http://www.audiofederation.com/dealersh ... ex.htm#ml2

Link spre comentariu

am sa incerc sa va raspund la toate intrebarile si nelamuririle care le punetideci:in legatura cu ampu cu 6s33s a fost un "moft " ca sa zic asa! . am vrut sa vad cum suna si intradevar suna bestial! e un sunet de "lampa" si e deosebit de fidel. are o viteza de raspuns f buna , mai ales la bas.de departe sunetul e mult mai bun decat in cazul unui amp cu traf de iesirecine doreste un sunet de "disco" sa nu se apuce de asa ceva!eu am probat statia pe chitara bass si cinstit vb suna altfel!in cazul unui amp cu traf de iesire se pierde mult din viteza de raspuns! si atunci cred ca trebe facut un traf de iesire f calitativ!(ceea ce nu este deloc ieftin si nici la indemana oricui)o solutie ar fi sa-l cumparam dar......e scump !probleme de executie nu am avut prea mari doar la imperecherea tuburilor a fost mai greuapar diferente de amplificare la cele 2 tuburi dar s-au rezolvat pana la urma desii am obtinut o diminuare a puterii cam cu 10%. asta e! oricum 45 W pe lampi otl e arhi suficientam sa incerc sa pun pe site pozele in amanunt al statiei!(e vb de timp. fiindca lucrez la o firma de sign si e destul de naspa cu timpul)in alta ordine de idei daca stie cineva urmatoarea problema:daca exista ceva schimbare (de sunet vb) in cazul in care inlocuiesc puntea de alimentare cu ceva tuburi!eu nu am facut experimentul! si nu as vrea sa-l fac pana nu gasesc o parere de la cineva care a experimentat asa ceva!iata o idee despre cum ar trebui sa arate un amp cu tuburi in clasa d dar cinstit vorbind nu as incerca sa-l fac pana nu ma informez in detaliu!cred ca au un randament f bun ! ar trebui sa urce la macar 80%. nu stiu sunetul cum e! dar inb curand am sa ma apuc !asta e numai o curiozitate de a mea si de aceea am si intrebat pe site dak stie cineva ceva in legatura cu acest tip de amp!in rest multam fain pt aprecieri(chiar dak au fost rautacioase) si astept un raspuns de la cei care stiu ceva despre acest tip de amp!multumesc anticipat!calin---------------------------------------------------------------am uitat sa va spun!cunosc un moldovean (de f mult timp) care aduce tuburieu zic ca sunt la prturi rezonabile!(chiar bune)beleaua e ca nu le aduce imperecheate deci....pt cei interesati pot sa-i dau nr de tel si poate sa-l sune direct in chisinau!el vine odata la 2 saptamani si aduce numai la comanda!----------------------------------------------------------------iarasi am uitat sa spun!ca s avedeti ca nu sunt rautacios pot sa ajut(pt cei interesati) cu gravari cnc si laser(pt fete de statii carcase etc) si cu printuri de inalta rez chiar si pe metal! gratis!e un avantaj pe care il am la firma la care lucrez!calin

Link spre comentariu

Calin, vezi ca in dreptul fiecarui post de-al tau gasesti un buton pe care scrie Edit. Foloseste-l atunci cand vrei sa modifici un mesaj sau cand ai uitat ceva si vrei sa adaugi mai tarziu. Citeste regulamentul forumului, nu sunt admise postari consecutive de la acelasi user.

Spor la montaje!

Link spre comentariu

Nu sint de acord cu parerile celor care critica schema din simplu motiv ca eu am testat-o acum doi ani si merge excelent ! Asa cum a spus Calin este foarte importanta imperecherea tuburilor , iar pt. temerea unora ca boxele pot fi in pericol din dezechilibru accidental l-e amintesc metodele de protectie simple ,eventual o gestionare electronica care nu costa mult ! Cineva a observat o rezist de 56 ohm/2w pe iesire si a facut o teorie nefondata , ori acea rezist este pusa cind nu este conectat difuzorul !! Personal a-s recomanda aceasta schema tuturor carora l-e este dificil sa construiasca transformatoare de iesire sau poate sint prea comozi..

Link spre comentariu

Pai temerea mea e perfect justificata , nu ? Bineinteles ca se poate face protectie relativ usor , am intrebat daca a facut pentru ca nu apare in schema.Pentru calin , ce putere de iesire scoate pe 4 , 8 si 16 ohmi ? Practic , ca stiu cat ar trebui de pe net.

Link spre comentariu

dle calin ma ofer eu voluntar sa ascult aceasta statie. sunt din iasi, s-ar putea sa ne cunostem din vedere daca mergeti in talcioc sau in bazar saptamanal/..... iar pt inscriptionare pt o fata tot eu ma inscriu... dau si eu o bere acolo doua,.,,,vedem noi..numa sa iasa marfa. ma chinui de 2 ani sa fac ceva frumos pt statia mea si din lipsa de inspiratie si materiale nu am fac nik practic. cum sa facem ? poate ne intalnim,,,, numele meu este florin iar ym: pusttiuc sau 0740094025 in poza cu finallul in clasa D e pus un final clasic AB doar ca ai scris pe traf HF.... atat. am fost sunat de ld calin si am stabilit o intalnire. abia astept .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

pot ajuta cu o schema cu 6s33s in conf. sepp

probata de mine

mere perfect

[email protected]

ce zici ?

te apuci de ea?

BUNA ZIUA!

schema este buna,functionala,dar....este pur teoretica si mai ales este o schema proiectata sa lucreze pentru o banda de frecvente de la medii catre inalte,sarcina fiind un difuzor electret sau piezoceramic (dupa cum este si desenat in schema!).Rezistenta de 56 ohm/2W este pentru PSF-urile tuburilor si pentru descarcarea difuzorului electret sau piezoceramic(Andrea Ciuffolii are o inreaga teorie pentru acest tip de amplificator!!).Daca dorim sa folosim un difuzor dinamic,atunci acesta trebuie sa aiba o impedanta foarte mare(750-1500Ohm!).Cam astea sunt parerile mele.Nu neg ca amplificatorul poate fi integrat intr-un sistem de sunet cu trei cai de amplificare.Nu stiu cum s-ar putea auzi aceasta schema,pe un difuzor dinamic de 4-8 ohmi,privind mai atent si curentul de repaus (200mA!) si valoarea sigurantelor(1A!).Daca rezistenta interna a tubului este de ordinul K-omilor,iar a difuzorului este de 4-8 ohmi,atunci.....,calculati si dumneavoastra ce iese!

Oricum,important este sa incercati.....,spor la treaba!

Link spre comentariu

pot ajuta cu o schema cu 6s33s in conf. sepp

probata de mine

mere perfect

[email protected]

ce zici ?

te apuci de ea?

BUNA ZIUA!

schema este buna,functionala,dar....este pur teoretica si mai ales este o schema proiectata sa lucreze pentru o banda de frecvente de la medii catre inalte,sarcina fiind un difuzor electret sau piezoceramic (dupa cum este si desenat in schema!).Rezistenta de 56 ohm/2W este pentru PSF-urile tuburilor si pentru descarcarea difuzorului electret sau piezoceramic(Andrea Ciuffolii are o inreaga teorie pentru acest tip de amplificator!!).Daca dorim sa folosim un difuzor dinamic,atunci acesta trebuie sa aiba o impedanta foarte mare(750-1500Ohm!).Cam astea sunt parerile mele.Nu neg ca amplificatorul poate fi integrat intr-un sistem de sunet cu trei cai de amplificare.Nu stiu cum s-ar putea auzi aceasta schema,pe un difuzor dinamic de 4-8 ohmi,privind mai atent si curentul de repaus (200mA!) si valoarea sigurantelor(1A!).Daca rezistenta interna a tubului este de ordinul K-omilor,iar a difuzorului este de 4-8 ohmi,atunci.....,calculati si dumneavoastra ce iese!

Oricum,important este sa incercati.....,spor la treaba!

servus!

asa este! exact cum ati spus dar... culmea e ca pe 8 ohmi mere perfect. acu! ce sa zic maine fac probe pe osciloscop si vad exact ce iese! oricum nu cred ca psf-ul tuburilor e influentat prea mult de rezistenta de 56ohmi de la iesire , mai mult cred ca de tensiunile nde control grila-catod unde am si avut probleme dealtfel(greu de imperecheat tuburile!)

cert este ca in testele de luna trecuta am avut o putere de iesire de 30W in gama 10hz-120khz! fara limitari(amplifu era imprastiat pe masa de probe)

acum ca l-am incasetat deparazitat..... etc sunt cvurios ce iese maine la teste, mai ales ca si colegul pustiuc vine sa-mi de-a o mana de ajutor!

va tin la curent si multumesc pt aprecieri

am sa incerc maine sa fac niste poze si probe de sunet eventual si niste diagrame de pe osciloscop!

cred ca ma asteapta o noapte lunga!

toate cele bune!

Calin

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări