rotten Postat Iulie 1, 2008 Partajează Postat Iulie 1, 2008 Are cineva o schema a lui rtp-1mf-s-v2 ? Si ceva informatii despre verificare / depanare ? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 1, 2008 Partajează Postat Iulie 1, 2008 Schema se gaseste aici: http://www.hamradio.ro/default.asp?id=17&mnu=17 se intinde in cateva numere, nu stiu exact anul dar este util sa ai toate revistele. Link spre comentariu
marinescug Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 Am o carte tehnica de RTP -(X)MF-S(SD) cu schema detaliata a RTP-4MF-s(SD), lista piese , etc.Stigati in caz de nevoie. Link spre comentariu
Flor Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 In studentie, ca electronist profesionist am reparat si RTP-uri care erau folosite de dispecerii de trafic. Dincolo ca piesele erau extrem de inghesuite si ca sa masori ceva te chinuiai ca dracu', reintroducerea modulelor si strangerea capacului fara ca firele sa nu cada alaturi si sa fie storcite era o mare arta. Uneori gaseam buba si reparam in 5 minute si ma chinuiam juma de ora sa il capacesc..Nu vreau fiu prea rau, dar desi performantele RTP NU era deloc rele, epoca lor a apus. Azi poti sa gasesti ceva care sa fie comparativ ca sensibi /selectivi tate, nu mai zic de putere de emisie mai mare si comutabila, plus cu dimensiuni si greutate mult mai reduse. Una e sa ti in mana 250g si alta monstru ala, care dupa juma de ora iti "indoaie "mana...In plus reacordarea lor in benzile de radioamatori te va face sa beneficiezi de un numar mic de canale si alea fixe...Iar in afara acestor benzi e foarte posibil sa ai mari probleme daca emiti...In plus refacerea facuta de altcineva te va usura macar de cateva zeci de lei...Asa ca lasa RTP-ul sa se odihneasca si strange bani pt ceva mai actual... Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Octombrie 16, 2008 Partajează Postat Octombrie 16, 2008 Dar se mai poate folosi la alte proiecte utile, de exemplu realizarea unei balize, sau pentru APRS, radiopacket daca vrei sa monitorizezi 144,800Mhz.Sau din recuperarea componentelor se poate realiza un transverter in 28/50Mhz sau 28/144Mhz. Link spre comentariu
rotten Postat Octombrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2008 Le-am lasat balta momentan pt ca nu am aparatura necesara si se comporta ciudat - cred ca are ceva probleme cu mixer-ul cand emite - apar tot felul de frecvente ciudate la iesirea din mixer, ce nu corespund cu manualul . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum