Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare neon de 8W la 12V

anddy

Postări Recomandate

Salutare tuturor, am cumparat o lampa de control pentru masina si este formata dintr-un neon de 8w si un ridicator de tensiune dar problema e ca nu se aprinde neonul, am verificat piesele de pe ridicator si toate sunt bune, am schimbat si tranzistorul si tot nimic. Avand tastatura cu lumina la taste am scos ridicatorul din ea si cand l-am pus pe la neon s-a aprins.....deci neonul e bun.Daca are cineva o schema cu ridicator de tensiune pt alimentare neon la 12 v il rog sa o posteze.Precizez ca montajul original are un traf mic cu miez de ferita cu 3 infasurari.Multumesc anticipat!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• justMe

4

• anddy

1

• bygy007

1

• Alexutz

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 5 ani mai târziu...

va salut.o problema am si io cu un neon auto de 8w pe care il foloseam la pescuit.s-a stins dintr-o data....am schimbat neonul si tot degeaba.:(schema este cu D880-Yun cond olarizat de 47yF/25Vo rezist de 2,7kOhmo bobina si un cond 2A103J presupun (ca nu am gasit si vanzatorul nu a stiut ce sa-mi dea)am schimbat D880-Y cu D880cond polarizat de 47yF/25vsi rezistenta cu toate ca era OKam conectat firele al bateria masini si am masurat pe scara de 750VAC o tens de iesire de 73VACstie cineva aceasta schema sa ma poata ajuta?ce inlocuitor are acel 2A103J?se poate duce bobina?multumesc

Link spre comentariu

Bobina nu prea. 2A103 inseamna 10x 10exp3 picofarazi, adica 10nF. As paria ca e verde. Vezi daca nu e o lipitura rece, condu cu siguranta nu s-a ars. Ai o bobina de la colector la +, cu mai multe spire, si una care de la + iti vine in baza tranzistorului inseriata cu rezistenta aia-e o schema clasica. Condu iti vine de la baza la masa. Mergi cu letconu pe fiecare lipitura inca odata si verifica condul de 10n. Cel de 47uF e pe alimentare, si iti merge si fara el.

Link spre comentariu

Condensatorul electrolitic pare a fi montat gresit (polaritate inversata). Exista siguranta fuzibila in acest circuit? Scurtcircuitarea tranzistorului poate duce si la scurtcircuit intre spirele din primarul transformatorului, daca nu avem protectia respectiva. Atasati si o captura cu partea de cablaj/ trasee electrice.

Link spre comentariu

condensatorul polarizat nu este montat invers.acolo vine lipit firul de la - bateriei.am inlocuit condensatorul de 10nF cu 2 cond de 4.7nF puse in paralel si tot nimic.la masuratori la capetele firelor ce vine la neon 54VAC.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări