mișa Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Iar n-ai inteles...Pentru a obtine un litru de gaze intr-un minut cu O SINGURA celula ai nevoie de 100A. Daca legi 10 celule un serie, ai nevoie de 10A si tensiune de 10 ori mai mare ca sa obtii 1 litru pe minut. Deci e posibil sa obtii debitul dorit si la curenti mai mici dar ridicind tensiunea. Randamentul celulelor e de ordinul 70-90% depinde de acuratetea constructiei, de suprafata electrozilor, de concentratia si tipul electrolitului si de tot felul de alti parametrii pe care nu am chef sa-i pomenesc. Cu cit o celula are randament mai mare, cu atit se incalzeste mai putin la acelasi curent.De ce tot vorbesti aiurea. Documentatia care ti-am recomandat-o te ajuta sa-ti verifici masuratorile, sa vezi cit gaz ar trebui sa obtii teoretic si cit obtii practic. Normal, cantitatea obtinuta practic va fi intotdeauna mai mica decit cea teoretica.Dr.L, metoda de masurare a volumului descrisa e corecta. De asemenea prin electroliza solutiilor de NaOh, H2SO4...si multe altele se obtin gaze pure. (aici chiar ca nu poate intervenii nimeni... )Singura problema ar fi temperatura la care e facuta masuratoarea volumului de gaz. Calculele arata volumul in "conditii normale de presiune si temperatura", dar oricum diferentele sunt mici intre acele conditii normale si conditiile in care faci acasa masuratorile. (zic eu - nesemnificative pentru aplicatia data) Link spre comentariu
aureliu67 Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Deci e posibil sa obtii debitul dorit si la curenti mai mici dar ridicind tensiunea. Cu cit o celula are randament mai mare, cu atit se incalzeste mai putin la acelasi curent". Gresit. Tensiunea mai mare de 2v intre electrozii alaturat incalzeste electrolitul nu intensitatea. In aceasta cauza am pus 7 placi, dintre care 5 neutre. Desigur ca cu cat e mai mare productia (proportionala cu intensitatea)cu atat mai mare e temperatira care vrem sau nu vrem creste Intensitatea este proportionala cu productia de gaze dar caldura este efectul secundar. Daca marim tensiunea creste radical consumul de energie/litru gaze obtinut, care se consuma anume pt incalzire si nu pt electroliza. Insa dupa cum am mai spus si mai repet de cate ori este nevoie.. Ati gresit calculele sau ati pus virgula grestit.Stiu ca in realitate productia e mai mica decat rezultatele teoretice. Atunci de ce eu am productia mai mare? Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Deci e posibil sa obtii debitul dorit si la curenti mai mici dar ridicind tensiunea. Cu cit o celula are randament mai mare, cu atit se incalzeste mai putin la acelasi curent". Gresit. Tensiunea mai mare de 2v incalzeste electrolitul nu intensitatea. In aceasta cauza am pus 7 placi, dintre care 5 neutre. Intensitatea este proportionala cu productia de gaze. Insa dupa cum am mai spus si mai repet de cate ori este nevoie.. Ati gresit calculele sau ati pus virgula grestit.Stiu ca in realitate productia e mai mica decat rezultatele teoretice. Atunci de ce eu am productia mai mare?Mai, nu zic nu. E posibil sa fi pus o virgula gresit...( ) Si NU, nu tensiunea mai mare de 2V incalzeste, ci tensiunea mai mare de 2V INMULTITA cu curentul (intensitatea). Tensiunea nu poate incalzi ceva. PUTEREA incalzeste ceva, adica produsul tensiune curent.( )Te rog refa calculele mele, adica verifica-le.( ) E posibil sa gresesc sistematic in acelasi loc.( ) Se mai intimpla. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Prefer sa mai masor inca odata productia de gaze dar am masurat productia nu doar o singura data.... drept dovada, experimentul facut astazi, la aceiasi productie de gaze, pe relanti, daca deconectez bateria masina nici nu simte macar..deci.. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Si de ce s-ar simti deconectarea bateriei? Ea doar netezeste tensiunea (ca altfel apar supratensiuni, de la alternator singur). Link spre comentariu
aureliu67 Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Daca e consum mare scade tensiunea la turatii mici, deci nu mai functioneasa aprinderea si masina se opreste. Drept exemplu asa se intampla cand aveam consum de 40A si concentratia mare a electrolitului. Concluzia este ca generatorul produce destul curent ca sa alimenteze si sistemul de aprindere si celula pe relanti. Iar pe relanti nu poti obtine 100A pe cand generatorul produce maxim 65A la turatii mari Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Gata , am terminat-o pe aici. Scaarj, metoda Dave Lawton nu e buna.(am facut experimente si cu KOH si nu numai. KOH da exact aceeasi cantitate de gaze, experimental SI teoretic ca NaOH pentru ca la fel de multi electroni intra in reactie...te rog verifica.) Celelalte explicatii sunt desene animate de youtube. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Gata , am terminat-o pe aici. Scaarj, metoda Dave Lawton nu e buna.(am hacut experimente si cu KOH)Metoda asta chiar nu merge cu electrolit. Acolo e vorba de rezonanta care apare la frecventa 42,8khz (rotunjit) intre placile electrozolor intre care se afla apa distilata care este dielectric (condensator). Bobina care da impulsurile de inalta tensiune are nevoie de condensator nu de rezistenta ca in cazul cu electrolitul..si apoi misa nu te vad eu facand astfel de experimente.. Asa ca nu mai fa afirmatii pe care le dai drept adevar fara suport real. Am zis inca odata, pana nu faci singur experimente nu mai posta aici parerile tale. Am repetat ca de teorie nu avem nevoie, Teorie pe net e full. Avem nevoie de cei care practica astfel de experimente. De ce atunci a disparut prietenul lui scaarj care facea testele respective? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 L-or fi sechestrat aia de vor sa elimine energiile alternative de pe piata Ia sa ne spuna colegul scaarj cum il cheama pe respectivul, poate il gasesc eu, s-ar putea sa mai am relatii pe la ,,ochi albastrii,, chiar m-a facut curios... Link spre comentariu
aureliu67 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Validae nu e prima data cand dai dovada de nesimtire. Explica-mi si mie ce ti-a facut tie personal prietenul lui scaarj ( printre altele a fost mentionat numele englezului de origine romana) ca sa vb astfel despre el?Tu doar de spamuri si de troll esti bun. Doar gura e de tine.Nu mai intra pe aici te rog frumos ca sa postezi aiurea. Daca ai construit ceva si vrei sa ne arati ceva in legatura cu subiectul esti binevenit. Daca nu pa pa.. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Eu am vorbit serios, sa ne spuna scaarj numele si eu ma ocup sa dau de el. Eu nu te-am jignit personal asa ca nu ma face nesimtit !!! Daca iau legatura cu tipul, poate demontez o data pentru totdeauna scenariile astea ale conspiratiei. Si te mai rog sa te controlezi cand scrii pe acest forum, poate ai observat ca nu folosesc cuvinte injurioase. Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Aureliu, nesimtit esti tu. Cine esti tu sa recomanzi ca cineva sa nu mai posteze? Nu e nimeni obligat sa fie de acord cu ineptiile care le emani. Afirmatia ca nu ai nevoie de teorie te face de rusine.Uite un citat din "tine" pe care am sa-l comentez desi nu voiam:"Dar tu stii ca electroliza NaOH pentru producerea Na metalic se produce doar in stare topita la fel ca si a NaCl? Defapt asa se obtine Na metalic.. Si apoi vad ca confunzi reactia de oxidoreducere dintre Na metalic si apa Na + H2O =>NaOH + ½ H2. (chimie cl 7) cu electroliza.. care are loc dupa legile disociatiei electrolitice.. 2 NaCl +2H2O=>2NaOH+Cl+H2 Pe de alta parte daca producem electroliza NaCl in prezenta apei-(solutie) atunci se degaja Cl2 si rezulta NaOH care este produsul finit al electrolizei. Asa precum apa e produs finit al arderii H2 si nu mai poate arde , la fel si NaOH e produs finit al electrolizei in prezenta apei.. Deci vad ca ai confundat rau de tot fenomenele asa ca nu trebuie sa ma intrebi pe mine daca cunosc. Ca cunosc foarte bine despre ce vorbesc spre deosebire de tine care contrazici rezultatele practice.Eu vreau sa iti atrag atentia stimabile ca calculele tale nu sunt nici pe aproape de realitate.. Nu mai insista cu teorii daca nu corespund reaitatii, sau daca sunt aplicate gresit.Nu ma intereseaza cum ai calculat daca ai obtinut rezultat gresit."In primul rind, la electroliza solutiei de NaOH lucrurile stau altfel. NaOH in solutie apoasa e disociat in ioni de Na+ si ioni OH-. Ionii Na+ migreaza la catod unde primesc un electron si devin Na (sodiu metalic) Acest sodiu metalic reactioneaza cu apa dupa reactia 2Na+2H2O=2NaOH+H2. De aici productia de hidrogen si regenerarea NaOH. Si reactia care ai scris-o tu e corecta, doar daca citeai manualele la care faci referinta observai ca nu e recomandata folosirea coeficientilor fractionari...Simplifica coeficientii pusi de mine corect si vei ajunge la ecuatia ta.Cam asta se intimpla la catod in urma electrolizei NaOH.Apoi: Reactia scrisa de tine mai sus: "2 NaCl +2H2O=>2NaOH+Cl+H2" e o ABERATIE, face parte din clasa reactiilor care NU SE PETREC (exista 2 feluri de reactii: care se petrec si care NU se petrec ) Reactia asta e o combinatie prosteasca a cel putin 3 reactii care se petrec succesiv la electroliza solutiei de NaCl. ( nu am avut dispozitia sa analizez reactii aiuristice si alte dume...)Da, daca electrolizezi solutie de NaCl rezulta hidrogen si clor, pina in momentul in care se elimina tot clorul din solutie. In acest moment avem in solutie doar NaOH si vom genera hidrogen si oxigen.Daca vrei iti pot scrie ecuatiile si concluziile, dar sunt constient ca nu vei intelege nimic.Referitor la electroliza topiturilor asa e. Aici, datorita faptului ca nu e prezenta apa, putem obtine sodiu metalic, dar atentie, nu in orice conditii. Uneori ( habar n-ai tu de astea) sodiul SE AMESTECA (nu zic dizolva) cu topitura, facind scurt circuit, adica crescind enorm curentul de electroliza fara rezultate suplimentare...da' asta e deja SF pentru tine. De aia pentru electroliza topiturilor se folosesc anumite amestecuri de saruri, dupa anumite retete.Te rog nu mai scrie aiurea in speranta ca vei impresiona pe cineva. Esti complet pe dinafara cu chimia dar asta nu inseamna ca nu poti invata. Ti-ai facut o parere total gresita cum ca cei care cunosc teorie nu experimenteaza sau nu au experimentat. Faci confuzii mari, mai bine ramineai in zona cunostintelor tale si intrebai unde nu erai sigur. Te-ai bagat pe teren necunoscut si te faci de ris.Normal, te faci de ris in fata celor care stiu cite ceva...In fata copiilor nepriceputi esti erou :n1Ps...Tot ce ti-am spus se gaseste scris in manualele care le-ai amintit dar nu le-ai citit! Link spre comentariu
aureliu67 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Hai lasa-ma !! Daca nu cunosteam nu ma bagam! Reactiile care le-am scris le-am scris pe intelesul tuturor si simplificate. Cucosc foarte bine cum reactioneaza natriul metalic cu apa inca de la scoala, reactie care se termina cu explozia hidrogenuylui.Nu trebuie sa ma inveti chimie ca am facut destul.Poti tu s si validae sa ma faceti voi nesimtit cat doriti pt ce nu eu sunt ala ci cei care scriu asta despre altii.Ca va deranjaza ca va atrag atentia la spam e problema voastra. in legatira cu reactiile , am scris foarte bine ce rezulta la urma, reactii dupa care se fac calculele cantitative, (daca stii ce e asta desi sunt sigur ca nu stii daca ai scris ce ai scris acolo) asa ca aberezi dumitale.. Ia si verifica-ti cunostintele pe net daca nu ma crezi pe mine.Nu am chef aici sa-ti aduc citate de pe net ca degeaba.Mai ales ca faci afirmatii aiurea si imi demonstrezi mie ca eu nu am dreptate prin calcule care ti-am spus ca sunt gresite. Vrei sa te convingi? Vino si fa personal masuratorile in cipru si poi sa ma faci cum vrei tu daca e asa cum ziti. Dar in acest caz, daca e ca mine imi rezerv eu acest drept.Acest forum e pt cei care experimenteaza si care vor sa imparta rezultatele practice si experienta cu altii care sunt interesati de domeniu. Va deranjaza ca rezultatele mele va contrazic matematica voastra (eronata)? Nu mai postati atunci aici ca sa faceti atmosfera. Cat timp nu ai construit ceva legat de acest subiesc valoarea parerilor dvs este ZERO!Spamul si trollul nu e agreat nicaeri.Si apropo, nu am facut pe nimeni nesimtit ci am spus ca cine isi bate joc de moartea unui om, indiferent cine ar fi el, da dovada de nesimtire. Tie personal ti-ar conveni ca cineva sa ia peste picior rudele tale apropiate decedate?Sunt sigur ca nu atunci de ce el sia permis sa faca acest lucru deja a 2 oara (primul fiind S. Mayer) motivand vezi doamne ca el vezi doamne il gaseste pe disparut, se duce el in anglia si o face pe Ion Bond (varianta romaneasca)? Fiti civilizati,si acceptati oamenii asa cum sunt daca nu va place sa vi se traga pisica pe spinare. Si daca cineva isi publica rezultatele o face pentru altii nu ca sa va dea voua tema de batae de joc. Un pic de respect pentru munca altora.. Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Zici???....................... Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Hai lasa-ma !! Nu trebuie sa ma inveti chimie ca am facut destul.Chiar???? Si cum de nu stii nimic? Cum ai facut destul? (Am facut destul sa nu stiu nimic... )Mai bine ti-ai cere scuze si m-ai ruga sa te ajut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum