Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

H2O powered car

Vizitator yo9hnh

Postări Recomandate

• Răspunsuri 148
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aureliu67

41

• mișa

34

• nickrvl

13

• validae

9

Celula "uscata" e celula de electroliza pe care o construiesti "pe uscat" adica fara sa bei nimic in timpul constructiei.Iata o afirmatie fara acoperire (celula uscata) a domnului Aureliu. Ce sa mai credem?

De "elemente galvanice umede si uscate" am auzit si chiar folosit, ca toata lumea dealtfel, dar o celula de electroliza de tip uscat nu am auzit...... In alta ordine de idei in toate discutiile astea cu HHO (sau cum so fi chemind) nu mai bine s-ar extrage doar H2-ul si acela sa fie bagat la ars in motoare? este mult mai putin periculos (a se citii exploziv) decit "acel" gaz, numa ca "celula aia" e mult mai greu de realizat. Pina se misca ceva pe aici deja sa schimbat "tehnologia": http://www.gizmag.com/air-fuel-synthesi ... air/24739/Nu gasesc reportajul vazut pe Discovery mai de mult cu "baietii aceia" cu oglinzile parabolice care au reusit sa scoata petrol/hidrocarburi direct din aer, daca o sa-l gasesc o sa-l postez.
Link spre comentariu

Tu stii de exemplu ca in electroliza NaOH hidrogenul se obtine de fapt din reactia sodiului METALIC cu apa?

Dar tu stii ca electroliza NaOH pentru producerea Na metalic se produce doar in stare topita la fel ca si a NaCl? Defapt asa se obtine Na metalic.. Si apoi vad ca confunzi reactia de oxidoreducere dintre Na metalic si apa Na + H2O =>NaOH + ½ H2. (chimie cl 7) cu electroliza.. care are loc dupa legile disociatiei electrolitice.. 2 NaCl +2H2O=>2NaOH+Cl+H2 Pe de alta parte daca producem electroliza NaCl in prezenta apei-(solutie) atunci se degaja Cl2 si rezulta NaOH care este produsul finit al electrolizei. Asa precum apa e produs finit al arderii H2 si nu mai poate arde , la fel si NaOH e produs finit al electrolizei in prezenta apei.. Deci vad ca ai confundat rau de tot fenomenele asa ca nu trebuie sa ma intrebi pe mine daca cunosc. Ca cunosc foarte bine despre ce vorbesc spre deosebire de tine care contrazici rezultatele practice.Eu vreau sa iti atrag atentia stimabile ca calculele tale nu sunt nici pe aproape de realitate.. Nu mai insista cu teorii daca nu corespund reaitatii, sau daca sunt aplicate gresit.Nu ma intereseaza cum ai calculat daca ai obtinut rezultat gresit.
Link spre comentariu

Mai incerc si eu odata: viewtopic.php?f=74&t=31225&start=90#p1446530"aureliu67", lamureste-ma te rog ce este acea celula de tip uscat.

Vezi "hho dry cell" adica nu este tupul umed clasic, in care electrozii sunt imersati in electrolitul care se afla in un reservor etans.In cazul dat insasi placile de inox participa la formarea unei structuri etanse, prin carea electrolitul nu poate sa curga. De aici denumirea, dry-uscat
Link spre comentariu

Pai calculeaza cat gaz trebuie sa produca celula mea la 15 A. Ai toate datele referitor la celula si o sa vezi ca nu o sa obtii 1l/minut..

Pai calculeaza tu, sa nu zici ca gresesc sau fentez. Si tu ai toate datele. Sa-ti fie clar, eu nu incerc sa atac pe nimeni, doar doresc ca discutiile sa fie coerente si sa exprime realitatea. Aceste 2 fapte trebuie sa le perceapa toata lumea. Elforum e un forum unde discutiile au acoperire si cine posteaza e normal sa-si sustina ideile cu argumente credibile si verificabile, mai ales daca e intrebat sau contestat.Cum ai putut sa afirmi ca am gresit calculele cind ti-am dat o documentatie completa? (mai erau si altele dar nu am crezut ca e cazul sa dau si alte referinte) Tu crezi ca eu acum am invatat chimie din acel link pe care ti l-am dat? Daca crezi asa te inseli amarnic. Mi-a fost mult mai greu sa gasesc linku' decit sa recomand o carte (cu autor si pagina la care gasesti raspunsul)Daca vrei, putem discuta civilizat si stiintific, lucru care cred ca ar fi constructiv si util pentru tine si altii care experimenteaza. Deci: ajutor pe forum dau, dar lectii nu. (Lectiile se platesc :rade: )Inca ceva...Eu, in prostia mea, nu mi-am putut imagina ca cineva care construieste celule de electroliza pentru aplicatii AUTO, (deci pe sosele si autostrazi) nu cunoaste legile electrolizei, care de fapt sunt EXTREM de simple...clare... si verificabile (verificabile pentru cei ce nu cred in savanti)De asemenea, nici nu mi-am pus problema ca acei constructori nu stiu nici macar reactiile chimice care au loc la electrozi...Nu e paradoxal? Tu stii de exemplu ca in electroliza NaOH hidrogenul se obtine de fapt din reactia sodiului METALIC cu apa?
Hai hai lasa glumele, raspunde la asta. chestia cu "uscata" e clara :ras:Hai fa calculul...ca eu gresesc NU? Hai sa vedem teoretic, iar apoi practic. Hai sa vedem care sunt diferentele. De data asta chiar te provoc. Hai sa scriem ecuatiile de la electrozi si sa le calculam!de exemplu,la catod ce se intimpla? In urma electrolizei pe catod s-ar depune sodiu..Ca in orice electroliza civilizata, se depune metalul (sodiu e un metal daca nu stii).Dar acesta n-are nici o sansa in mediu apos...Reactioneaza cu apa, degaja hidrogen si se transforma din nou in hidroxid de sodiu: 2Na + 2H2O= 2NaOH+H2 Simplu nu?Mai departe spui tu.Si un citat din Aureliu "fundul de pamant ca sa demonstreze contrariul ca nu face alteva decat sa ma amuze.. :) Daca era asa inseamna ca eu trebuia sa astept o ora ca sa se umple balonul si nu 5 minute.. Asa e ? nu vreau sa zic ca practica bate teoria, Exceptie cand teoria e aplicata de pesimisti si nestiutori.."...pesimisti si nestiutori.... :rade:Hai sa continuam calculul meu pina obtinem valori practice. Dupa cum ziceam, urmezi tu.
Link spre comentariu

scaarj, nu ai inteles despre ce vorbeam aici..Eu vorbeam despre faptul ca misa cu calculele lui imi contrazice rezultatele obtinute.. O fi el bine intentionat dar nu ma poate prosti in asa hal ca sa cred calculele lui si nu ceea ce vad eu cu ochii mei. I-am spus ca obtin aproape u litru pe minut de gaz cu 15 A si el imi zice ca celula mea produce de zeci de ori mai putin.. Nu am nevoie de ochelarii lui speciali ca sa vad ce vrea el atat timp cat eu vad ce este nevoie.Ca masina nu poate sa mearga doar cu hidrogenul produs de celula nu se discuta. Insa ca am obtinut economia de 6% asta esta o realitate care nimeni nu o poate contesta. Adica poate sa incerce dar diccutia deja va devia in balarii si va fi deja troll, fara baze reale.Scarj, noi incercam sa experimentam cu bani putini acum. Fiecare are jucaria lui. Cei bogati au jucarii scumpe iar cei ca noi cauta mai ieftine.Important e ca merge ideea cat de cat.dar ce a calculat misa acolo a facut-o tot in joaca probabil, daca a obtiunut rezultate eronate.Probabil o fi pus virgula gresit. Dar asta nu ii da dreptul sa spuna ca eu obtin o anumita cantitate in loc de cantitatea care o obtin. Sa faca si el celula, sa testeze, si apoi sa posteze.M-am saturat de marii teoreticieni care se dau rotunzi doar prin pareri personale fara sa faca ceva practic.. Unicul utilizator care intr-adevar merita tot respectul de aici pentru realizarile in domeniu este scaarj, care a lucrat la greu cu chestiile astea.Restul sa se abtina daca nu au construit macar o sincura celula.. Aici e terenul praticienilor

Link spre comentariu

Mai incerc si eu odata: http://elforum.info/viewtopic.php?f=74&t= ... 0#p1446530"aureliu67", lamureste-ma te rog ce este acea celula de tip uscat.

Vezi "hho dry cell" adica nu este tupul umed clasic, in care electrozii sunt imersati in electrolitul care se afla in un reservor etans.In cazul dat insasi placile de inox participa la formarea unei structuri etanse, prin carea electrolitul nu poate sa curga. De aici denumirea, dry-uscat
Al naibilui daca gasesc, adica "hho dry cell" il gasesti de la scoala youtube pina la oricare alt site dar nu gasesc nimic de "tip uscat", insist pentru ca mi se pare un nonsens, pentru a produce acel gaz (hho ca nici acum nu stiu daca este corect definit) electrolitul trebuie sa se miste printre "electrozi" pentru a fi eficient, vorbim in definitiv de "apa", nu? daca este de tip uscat dupa ce consuma electrolitul de unde mai "curge" altul la loc pentru a face contact cu electrozii? Pentru baterii/acumulatori se "practica" demult, acolo nu este nevoie de degajare masiva de gaz, ci de curent fara degajare de gaze, si functioneaza, dar la electroliza....? un link ar fi binevenit."skaarj" in nebunia lui a incercat la nivel inalt toata aceasta teorie in locul nostru, si ce am invatat? nimic, ba chiar sintem convinsi ca precis a gresit el pe undeva.....!!! si totusi vad ca nu se lasa, e boala grea.....
Link spre comentariu

scaarj a demonstrat ca nu se poate autolimenta un motor bazat pe HHO si nimeni nu il contrazice. nimeni nu vrea sa faca perpetuum mobile. Ideea era ca imbunatatim combustia prin ardere completa. in legatura cu celula tip uscat. HHO e denumirea corecta si provine de la substantele care rezulta si raportul lor. formula apei este H2O sau HOH. Ceea ce rezulta in urma electrolizei. Ma mira ca nu ai gasit cum se confectioneaza acest tip de celula. E cel mai raspandit pt ca e si cel mai simplu si cel mai compact. Tip uscat nu inseamna ca e uscata pe dinauntru si ca nu trebuie scufundata insasi celula in elecrtolit. Electrolitul ciscula liber pritre placile celulei prin orificiile aflate la baza si la partea superioara a pacilor (in interiorul lor) iar placile sunt separate intre ele cu niste garnituri. Tot acest sandvis este strans intre placi de plexiglass prevazut cu orificii de evacuare pt gaza si electolit.

Uite aici un exemplu

Link spre comentariu

............ Ma mira ca nu ai gasit cum se confectioneaza acest tip de celula. E cel mai raspandit pt ca e si cel mai simplu si cel mai compact. Tip uscat nu inseamna ca e uscata pe dinauntru si ca nu trebuie scufundata insasi celula in elecrtolit. Electrolitul ciscula liber pritre placile celulei prin orificiile aflate la baza si la partea superioara a pacilor (in interiorul lor) iar placile sunt separate intre ele cu niste garnituri. Tot acest sandvis este strans intre placi de plexiglass prevazut cu orificii de evacuare pt gaza si electolit.

Ba de gasit am gasit, reciteste postul prcedent, dar nu de tip uscat, este exact cum am banuit, nu exista "celula uscata" cel putin in acest caz, banuiesc ca cineva a "botezat" in necunostinta de cauza acest tip de celula care mai degraba sar numii celula de tip compact in niciun caz de tip uscat, de tip uscat chiar asta inseamna, uscat, pe cind prin celulele astea electrolitul (apa) curge.....
Link spre comentariu

@aureliu67 - cu ce ai masurat cantitatea si compozitia gazului? Ca po fi, foarte bine, si o gramada de vapori...Din moment ce chimia si matematica zic ceva, atunci asa e. Dar doar cu masutaori corecte poti pune in evidenta asta...

Link spre comentariu

Cantitatea cu sticla umpliuta cu apa, rasturnata si scufundata in un butoi cu apa. Am introdus tubul prin orificiu si am cronometrat in cat timp se umple sticla de 2 litriCompozitia cu explozia baloanelor si a sticlelor de plastic..Vapori nu au de unde fi pt ca am calculat in asa fel ca sa nu se incalzeasca celula iartubul merge pana la barbotor cam 1 metru prin fata radiatorului ca sa se raceasca si diametrul tubului este de 25mm. Daca ar fi vapori sa fi depus pe tub.In barbotor este clar ca are separarea picaturulor de apa daca ar fi.. Desi daca ar fi asa as avea condes in partile inferioare ale tubului de admisie a gazului. In urma electrilizei resulta substante foarte pure. Desi alte gaze nu au cum exista. Dovada sunt baloanele care explodau la inaltime de kilometri. Ce al gaz are forta sa ridice baloanele in aer si sa poata exploda? Doar hidrogenul. Si hirohenul poate exploda doar daca este in amestec cu oxigenul. Nu e nevoie sa masori compozitia cand bubuie stica de 1,5 litri atat de tare incat latra caiini pe o raza de 500 metri pe putin.Nu mai vorbesc de vecinii carte cauta vinovatul deschizand ferestrele..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări