Vizitator Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 In acest moment, cea mai buna metoda de a economisi combustibil, cel putin in situatia des intalnita in care e un singur pasager in automobil, max. doi, este sa nu mai caram 1400kg de fiare, pentru 80 kg de om. Asta e o revolutie care trebuie sa plece din industrie, precum si din creierul nostru. Clar, ne referim in special la transportul urban, si scurte deplasari legate de job si nu numai... Asa ca va doresc o... Ca atare, urmatoarea masina pe lista mea, e fie un hatchback micut, eviscerat ca alea de raliu pana la 500kg, fie un Smart Fortwo... Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 In acest moment, cea mai buna metoda de a economisi combustibil, cel putin in situatia des intalnita in care e un singur pasager in automobil, max. doi, este sa nu mai caram 1400kg de fiare, pentru 80 kg de om. Asta e o revolutie care trebuie sa plece din industrie, precum si din creierul nostru. Clar, ne referim in special la transportul urban, si scurte deplasari legate de job si nu numai................................Ca atare, urmatoarea masina pe lista mea, e fie un hatchback micut, eviscerat ca alea de raliu pana la 500kg, fie un Smart Fortwo... Bine punctat dar se pare ca totusi nu sintem atit de saraci (la "natiune" ma refer) pentru ca nu poti convinge pe cineva, sa nu exagerez, marea majoritate, sa-si ia o masina "mica", in ziua de azi nu poti merge pe strada daca nu ai masina "a mai tare" cu motorul "al mai mare", uite asa, sa moara dujmanii, asa ca inca ne permitem si mai ales asa e trendul "masina a mai mare....", personal am o masina "mica" si-mi doresc o masina si mai mica ca cea din poza sau alt vehicul chiar si pe trei roti (care i-mi plac nespus) dar sa fie ultra econimice folosite la facut piata, mers pina la servici sau prin imprejurimi apropiate, sincer mi-as dori sa pot merge chiar cu bicicleta dar pot de masini care trec pe linga ca "racheta"? sigur o sa apara "cineva" cum se intimpla in astfel de discutii si care o sa ne aduca aminte ca astfel de masini nu sint sigure in caz de accident...., masinile sint facute sa circuli regulamentar pe strazi nu sa dai cu ele prin copaci si accidente se intimpla si pe trotoar de la turturi sau de la maidanezi, daca e sa fie e oricum chiar si-n Humvee, idea este intradevar ca trebuie sa primeze "eficienta" dar nu in societatea din ziua de azi, va mai trece ceva decenii, veacuri....L.E. totusi sint prea scumpe masinile mici, ahiar si acest Smart Fortwo, si vad ca trendul se pastreaza la toata gama.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Am ajuns si eu destul de obsedat de ideea de a avea o masina de "cateva kile", care sa consume 2L/100km... si n-am frica de accident. N-am avut niciodata. M-as da cu cartul pe sosele in Bucuresti. Consider ca daca esti un mic talent la volan, iti cunosti limitele, anticipezi corect, esti atent si responsabil, n-are sens sa te gandesti la hazard...Asta in oras, si la drumuri scurte/medii (max. 120-140km). Daca sunt in autostrada, la drum lung, si n-am masina care sa poata macar 180, fac spume... Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Bai , ia luati voi legatura cu @skaarj si nu va mai cocositi atat pe aici cu chestii de genul a cui e mai mare ! Omul ala cel putin o foloseste si va poate da detalii pertinente. La o adica ii puteti face si o vizita. Ca e hibrida e partea a doua dar va detaliaza el mai adicatele asa , in stilul lui propriu. Tin minte ca a expus si intr-un topic toata povestea . http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=82712&p=892718 http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=74&p=785211 http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=1 ... 8#p1041502 Daca o sa cautati pe elforum sau mesajele lui @skaarj veti gasi mai multe detalii. Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Bai , ia luati voi legatura cu @skaarj si nu va mai cocositi atat pe aici cu chestii de genul a cui e mai mare !....................................................................."Bai", cunosc "descrierea" lui @skaarj, un om care a depus efort nu gluma pentru "idealul" sau, dar nu inteleg in ce sens "ne cocosim"? daca-ti spun ca fosta mea dacie 1300 din 74 (probat cu "bidonu` in fata") a facut 35Km cu 1.5l benzina ma crezi? atunci unde este economia? Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Daca ai fi citit paginile 2 si 3 ai fi vazut unde sunt cocosismele."Eu am dreptate! Ba nu, nu e ca tine! ...." Nu vad pe nimeni care sa fi facut ceva concret dar toata lumea stie. De aceea am dat exemplul lui @ skaarj. A tacut, a facut, a veniy si a prezentat.Ca el mai sunt destui dar marea majoritate discuta totalmente pe langa.Una e teoria si alta e practica. Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 La rugamintea lui @skaarj postez doua screen-uri ale unei conversatii cu el : Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 Daca ai fi citit paginile 2 si 3 ai fi vazut unde sunt cocosismele."Eu am dreptate! Ba nu, nu e ca tine! ...." Nu vad pe nimeni care sa fi facut ceva concret dar toata lumea stie. De aceea am dat exemplul lui @ skaarj. A tacut, a facut, a veniy si a prezentat.Ca el mai sunt destui dar marea majoritate discuta totalmente pe langa.Una e teoria si alta e practica.Pai ne poti "uimi" tu, cu ceva concret bineinteles, eu am trecut de mult prin perioada asta si mi-a trecut, si de asemenea mai usor cu caracterizatul ca intrii si tu in aceasi categorie, adica a astora care nu fac nimic doar chibiteaza pe margine..., sincer, i-ti doresc tot succesul din lume si tie si la toata lumea care are curajul sa incerce "cite ceva". Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 @nickrvl - subiectul respectiv este mare consumator de banuti . Nu am nici timpul si nici banii necesari sa ii investesc in asa ceva. Daca e sa investesc investesc in ceva util , bunuri personale , in renovarea/modernizarea locuintei , etc , etc Apoi sa ii investesc pentru ce ? Doar de amorul @elforum-ului si pentru ca mai apoi unii sa iasa sa zica " buaaaiii , e o tampenie ce ai facut tu ?"Nu multumesc , nu am timp de pierdut . Pe mine ma preocupa mai mult sa imi mentin sanatatea ( oarecum subreda la 36 de ani ) in limite normale , sa Fac anumite chestii care imi provoaca placere si buna dispozitie si nu in ultimul rand sa mai castig un ban pentru a-mi intretine familia si daca se poate sa mai pun si ceva la ciorap.Astea sunt prioritatile mele . Sper sa fim intelesi !Cand aveam timp de experimentari si de proiecte am tot pus poze , explicatii ...... si la ce mi-au ajutat ?Pun pariu ca foarte multi de pe aici proiecteaza , realizeaza si nu mai zic nimic pe elforum ca se trezeste careva sa dea cu nuca in perete si mai multi nervi iti faci .Cum a fost cazul lui @skaarj . A dat omul un fragment din lucrarea sa de doctorat si sau trezit viteji care sa ii zica ca e plagiat .De ce crezi a nu prea mai posteaza omul decat acolo unde are chef si nimic legat de subiecte concrete . Sa nu mai zic de @arcadius . De cate ori nu a fost luat la 11 metri de unii ciumpalaci ? Desi omul a venit cu ceva concret . Asa ca de ce sa ma obosesc ?D-alde gigi contra se gasesc peste tot ! Nu multumesc !Iar sa stau sa teoretizez ca e lae ori balae , nu are rost . Cel mai bine e sa pui mana pe scule si sa lucrezi.In domeniul H2O propulsion chiar nu am chef sa investesc nici un banut. Sunt altii mai tari ca unii de pe un forum care isi bat capul in laboratoare ale unor firme de productie auto. Asa ca , pina una alta eu nu vad decat o discutie sterila aici .Mult mai multe se pot citi aici :viewtopic.php?f=40&t=82712Mai exact de aici in jos :viewtopic.php?f=40&t=82712&start=105#p810311Redeschidem aceleasi subiecte over and over and over again . Pentru ce ?Ca sa se discute iarasi aceleasi treburi ? @TESSLA , @misa , @tyc , @skaarj si altii au zis destule pe topicul respectiv . Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 @nickrvl - subiectul respectiv este mare consumator de banuti . Nu am nici timpul si nici banii necesari sa ii investesc in asa ceva. Daca e sa investesc investesc in ceva util , bunuri personale , in renovarea/modernizarea locuintei , etc , etc ...........................................Pai si atunci pentru ce "papucii" mei initiezi discutii? doar pentru a critica? cum am mai spus cunosc foarte bine atit postul lui @skaarj cit si cel al lui arcadius (ca o paranteza si ca sa te citez "daca citeai" topicul lui arcadius vedeai ca l-am felicitat printre primii, nu ca ar conta...) si pentru efortul lor merita toata lauda, asa ca ce rost au diverse interventii pe linga, ai ceva de prezentat? prezinta si nu te astepta la laude, asa "functioneaza sistemu`" si din contra intervin tot felul de "ciumpalaci" care or sa te critice, cum am mai spus cu dacia mea am ajuns atunci la un consum extrem si fara "HHO" doar cu mici "fofeze" o "alta aprindere" etc etc, deci acest "HHO" nu e chiar as cum credti voi ca sa fie capabila o masina sa mearga doar cu asa ceva (sa nu-mi arati "firme" vorbesc doar de particulari in regim "casnic") acest "HHO" poate intradevar fi folosit cu brio doar ca si "autogen" pe linga casa si cu conditia sa ai sigurante zdravene la alimentarea casei, sistemul este energofag, in astfel de conditii obti o "flacaruie" pe care o poti folosi la ce am zis.... Link spre comentariu
aygun Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 @nickrvl - uite , vezi ? Fix despre aceasta stare de fapt discutam.H2O powered car este o discutie interminabila cu N variabile . Nu va ajunge la nici o finalitate .De indata ce imi va da acceptul @skaarj , daca imi va da acceptul voi pune pe http pozele proiectului sau si functionarea generatorului electric in doi timpi cu acea asa zisa "minunatie" numita H2O din care toata lumea vrea sa obtina Hidrogen si sa mearga muuuuuulti km u o galeata de apa.Nu intiez Nici un fel de discutie ci SUBLINIEZ faptul ca si aceasta discutie nu va duce Nicaieri asa cum si celelalte discutii nu au dus la nimic concret . Ai citit ceea ce a scris @skaarj ? Ai vazut si opinia lui nu doar a mea . Pur si simplu hai sa discutam . Pai sa discutam ce ? Subiectul asta a mai fost dezbatut de N ori pe forum. Imi ceri sa tot vin cu chestii realizate si sa nu mai comentez daca nu am nimic concret realizat in acest domeniu . Intrebarea mea " Tu ai ceva realizat pe care il poti prezenta ?" Eu nu am realizat si NU voi realiza nimic in acest sens . Este mult prea multa bataie de cap dupa cum vei realiza si tu daca @skaarj imi va permite sa partajez pozele si filmuletul.Taman ce am terminat de vizionat un filmulet al lui un motor in 4 timpi ruland pe hidrogen . In acest topic a fost prezentat ceva ? A venit cineva si a aratat "uite nene ce am facut ?"NU! Au fost discutii pur teoretice si in mare parte fanteziste . Nu critic ci asa vad eu realitatea de pe acest topic si nu numai . Ca unora convine si altora nu iarasi nu imi pasa . Cert e ca se arde gazul de pomana . De asemenea , daca @skaarj o sa imi permita voi posta mesajul sau din privat cu explicatiile de rigoare ale filmuletului realizat cu instalatia , pozele si daca el doreste si articolul intitulat "Water as clean, nonpolluting fuel - a research in embedded systems design to control a modified gasoline engine ".Fara permisunea lui nu pot posta nimic . Iar cum el nu este online si la telefon nu il pot deranja deoarece alearga de la sonda la sonda , de la bulgari la Ploiesti , de la Ploiesti la Buzau ...... o sa revin cu noutati cand el va fi disponibil.Restul e can-can !PS: Ma refer la ciumpalacii despre care pomeneste si @skaarj in conversatia avuta .( omul a prezentat un scurt pasaj din lucrarea sa de doctorat si au sarit unii ca vezi domnule ponta , plagiat ......) fix de asta sunt multi sictiriti pe aici si nu le arde sa isi mai arate realizarile pe aici . Daca nici @skaarj nu e in masura sa traga niste concluzii despre discutiile ce au loc pe aici imi pare rau . Ca titlu informativ , are un CV extrem de impresionant pentru carenu pot decat sa scot palaria ( aproximativ 10 pagini - si nu de plagiaturi ci de lucrari publicate , doctorat si alte "plagiaturi" .... cum ar zice altii ).Daca si pe astia ii iau unii pe forum la 11 metri , iertare sa imi fie .Si retine ca am postat screen-urile deoarece omul nu poate pe o conexiune via echipamente radio militare sa scrie din terminal-ul de FreeBSD pe elforum kilometrii de explicatii. Link spre comentariu
aygun Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 @skaarj - nu te supar absolut deloc man. Nu dau nimic din casa ci doar le explicam oamenilor ce am discutat .Ceea ce ma enerveaza este ca unii imi cer sa vin cu realizari sau sa tac . Cam asa imi suna mie unele replici pe aici . In fine.Nu vroiam decat sa le spun baietilor ca stiu ce rahat am vazut si ar fi cazul sa se mai domoleasca in afirmatii si discutii ca nu ajungem nicaieri.Tu esti unul din cei care au bagat bani la greu in proiect si esti unul din cei maiin masura sa vorbesti.Asa cum m-ai rugat am postat screenurile la conversatie si ma limitez la asta .Care vrea sa creada , crede de bunavoie si asa cum ai zis , oamenii cu greutate de pe forum stiu ceea ce ai realizat .Scuzele mele daca am deranjat cu ceva !PS: Pacat insa ca oamenii care investesc , realizeaza ceva nu sunt luati in seama dar vorba ta , ar trebui nici sa nu intereseze.Pe un Monolog de pe TED Talks spunea cineva ceva tare interesant " Daca un om NU VREA sa fie ajutat , NU O FACE !"Sincer , m-am cam saturat ca incerc sa conving pe unul si altul ca nu stiu cine a fost nu stiu unde , cu desene , perspective ..... ptr ca mai apoi sa primesc pe privat ca isi cere scuze X ptr trolling . Asa ca , pentru ce ? Era o vorba nu iti pune mintea cu ..... ca are mintea odihnita .Respectele mele @skaarj si totodata inca odata imi exprim public scuzele daca au deranjat afirmatiile mele . Scuze man ! Link spre comentariu
validae Postat Martie 1, 2013 Partajează Postat Martie 1, 2013 Cred ca pe Stanley l-au omorat cei care s-au luat dupa el si si-au cheltuit banii pe prostii gen HHO. Daca nu s-o fi inecat cu ceva la masa, Dumnezeu sa-l ierte ! Ramane de vazut ce ne rezerva viitorul in privinta combustibililor alternativi, oricum nu veti vedea prea curand masinile mergand cu apa in rezervor. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Martie 2, 2013 Partajează Postat Martie 2, 2013 Cred ca pe Stanley l-au omorat cei care s-au luat dupa el si si-au cheltuit banii pe prostii gen HHO. Daca nu s-o fi inecat cu ceva la masa, Dumnezeu sa-l ierte ! Ramane de vazut ce ne rezerva viitorul in privinta combustibililor alternativi, oricum nu veti vedea prea curand masinile mergand cu apa in rezervor.Cine te pune sa torni apa in rezervor? . Apa se pune separat, pentru a ajuta la combustie..PS: Ma refer la ciumpalacii despre care pomeneste si @skaarj in conversatia avuta .( omul a prezentat un scurt pasaj din lucrarea sa de doctorat si au sarit unii ca vezi domnule ponta , plagiat ......) fix de asta sunt multi sictiriti pe aici si nu le arde sa isi mai arate realizarile pe aici . Daca nici @skaarj nu e in masura sa traga niste concluzii despre discutiile ce au loc pe aici imi pare rau . Ca titlu informativ , are un CV extrem de impresionant pentru carenu pot decat sa scot palaria ( aproximativ 10 pagini - si nu de plagiaturi ci de lucrari publicate , doctorat si alte "plagiaturi" .... cum ar zice altii ).Daca si pe astia ii iau unii pe forum la 11 metri , iertare sa imi fie . Cred ca P.S. de mai sus caracterizeaza marea majoritate de pe forum. Care sta pe forum doar ca sa isi dea importanta.. ca doar aici se pot "publica" Si tare cred ca ii roade invidia neagra ca unii au realizat ceva iar subsemnatii nu... Macar sa arunce un pic de noroi daca de altceva nu sunt in stare.. Sau sa faca un pic de misto.. respect domnului scarj Link spre comentariu
aureliu67 Postat Martie 2, 2013 Partajează Postat Martie 2, 2013 Si un mesaj personal( ca sa il vada toata lumea) pt domnul validae. Usurinta cu care dumneata discuti despre moartea unui om care a murit pentru idealul sau (indiferent care ar fi ala) si mai ales modul batjocoritor in care il faci te plaseaza pe treapta nu prea ridicata a valorilor morale a societatii (desi nu cred ca iti pasa). Orice persoana care incearca sa faca ceva si persevereaza in domeniu, merita toata stima spre deosebire de cei care ii critica. Indiferent ca persevereaza in colectionarea de brichete, piulite sau autografe. Respetabile d-le validae dar dumneata in ce domeniu perseverezi ca iti permiti asemenea critici? Eu recunosc ca sunt un simplu membru care uneori isi exprima parerea fara mari realizari. Exista o mare diferenta intre noi? Nu cred ... Asa ca un pic de respect pt munca altuia ar face mult mai placuta atmosfera si mult mai folositoare.. Consider ca moderatorii ar trebui sa sterga conturile unor astfel de membri, care au atitudine discurajatoare. Forumurile au scopul sau tocmai incurajarea oamenilor cu initiativa. Pacat ca administratia sterge doar conturile celor care contim doar mesaje jignitoare la adresa unor astfel de "critici literari", ne tinand cont ca vina nu apartine celor provocati ci provocatorilor.. Nu vreau sa dau nume... Mentionez ca nu am scris nimic jignitor la adresa nimanui. Daca cineva considera realitatea i jignire sa ma scuzati dar nu am nici o vina. Eu doar am evidentiat niste fapte reale. Forumul are un scop constructiv si nu cred ca trebuie admise postari critice . Ar fi corect ca in loc de critici sa fie lasate doar indrumarile in caz ca cineva greseste. Restul sa fie considerat OFF topic si sters.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum