Vizitator Bakty1975 Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Si totusi se poate.Va recomand sa faceti ceva cercetari pe net, o sa gasiti documentatie detaliata referitoare la gazul Brown si la alte metode foarte eficiente de electroliza a apei.Stanley Meyer a patentat in America o masina care functiona numai cu apa si la scurt timp dupa aceea a fost asasinat.Stanley Mayer nu a fost si nu este singurul care a patentat masina cu apa. De fapt, Stanley a descoperit metoda de producere a gazului Brown prin rezonanta moleculara, si exista indicii clare (am testat chiar personal) asupra faptului ca metoda sa functioneaza. Pentru a face un motor clasic sa functioneze cu hidroxil (HHO sau gaz Brown) nu este insa suficient doar sa produci combustibilul necesar cu un minim de consum electric, mai este necesar sa intervii si la motor, in sensul ajustarii avansului si controlului electronic al injectiei. Deasemea, trebuie ca anterior opririi motorului sa fie in prealabil introdus in combustie un combustibil clasic si sa se comute functionarea motorului pe acest com ustiil, pentru a elimina apa din motor, altfel apa ramasa in motor va conduce la coroziunea si, in ultima instanta la deteriorarea acestuia. Si nu in ultimul rind, trebuie sa fim constienti ca iarna, masina nu poate folosi acest combustibil datorita temperaturilor scazute. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Te rog clarifica odata pentru totdeauna ce crezi tu ca e acel gaz Brown.Chestia cu eliminarea apei din motor e cea mai tare faza. Oare prin arderea unui combustibil conventional cam ce crezi tu ca rezulta? Ai putea sa scrii ecuatia de ardere a izooctanului (aproximativ benzina) si sa discutam pe ea comparativ cu arderea hidrogenului? Ma gindesc ca daca stii despre rezonanta moleculara, asemenea ecuatii simple ai putea sa le explici usor. Poate mai intelegem si noi si mai invatam ceva.Cam care ar fi "indiciile clare"? Daca nu e secret, poate ne spui ce ai experimentat. Ar fi foarte interesant.Inca ceva: din cite stiu eu, probabil gresit, "hidroxil" e denumirea une grupe functionale, nu denumirea unui amestec de gaze cum ar fi H2 cu O2 chiar si in proportie stoichiometrica (asa cum rezulta din electroliza) O grupa functionala nu exista singura, de sine statatoare. Exista numai legata de altceva. Hai sa-ti dau un exemplu: un "alcool" (zic "un" pentru ca si familia alcoolilor e mare) trebuie obligatoriu sa contina cel putin un grup functional hidroxil altfel nu e alcool ...s.a.m.d. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Sa va zic ce cred eu: Am inteles ca, sparg molecula de apa, folosind un generator intern , hidrogenul ala intra intr-o pila de combustie, electroni, apoi intr-un motor electric... Secretul e, cum scot hidrogenul din apa... eu cred ca se folosesc de principiul rezonantei moleculare, sau ultrasonic, sau "altceva???"... sigur nu e electroliza. E ceva mult mai clever, si mai eficient. Iar, undeva acolo, e totusi o sursa. Evident, in declaratie, nenele ala a omis ceva. Nu se poate sa-i pui doar apa... Nu e adevarat ca e bomba, asta-i bullshit. Poti desface in "debitul" necesar pilei, nimic in plus... Era un nene pe la noi, care, injumatatise consumul unui motor diesel, injectand simultan cu motorina, printr-un injector paralel, o cantitate egala de apa. Se jura dansul ca, odata cu explozia combustibilului, apa craca, iar cele doua elemente, H si O, explodau si ele, contribuind... omul a aparut pe la tv, acum mai bine de 15 ani. Era foarte deschis si dispus sa dovedeasca oricui, ca tractorasul lui, consuma jumatate motorina, jumatate apa. Stie cineva in ce cimitir se odihneste? Sau ce adresa are in Manhattan? P.S. N-am inteles din mesajele unora, ce c...t e atat de amuzant, in ce "descoperire" au facut oamenii astia? Eu cred ca atitudinea asta, functioneaza in strada, in fata TNB. Link spre comentariu
Vizitator Bakty1975 Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Domnule Misa, teoria ca teoria, dar practica ne omoara! Sau cum s-ar spune, "daca taceai, filosof ramineai"! Mai pe scurt: apa se descompune in cele 2 componente ale sale, O si H (evident, gaze moleculare) numai daca aceste gaze sunt colectate separat, fiecare la propriul electrod, izolat in recipientul propriu. Atunci si numai atunci, se aplica legea lui Faraday. De altminteri, energia necesara ruperii legaturilor atomice ale apei este mult mai mare decat pentru ruperea legaturilor moleculare ale apei, rupere care se produce INTRE ELECTROZII de reactie, iar reactivitatea mare a gazului astfel rezultat produce efecte de coroziune identice cu ale gazelor monoatomice insesi. Aceeasi confuzie cu a dumneavoastra a avut-o si profesoara mea de chimie de la facultate. Si-a schimbat parerea dupa testele de laborator. Link spre comentariu
Vizitator Bakty1975 Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Era sa uit! Una este reactia de oxidare a benzinei, motorinei sau altor combustibili din care rezulta complexe de gaze + apa, si alta este schimbarea de faza a apei (in realitate, asta se intimpla in cazul gazului Brown). Asadar, afirmatia mea referitoare la eliminarea apei dim motor este perfect indreptatita si are la baza experientele neplacute ale altora. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Domnule Misa, teoria ca teoria, dar practica ne omoara! Sau cum s-ar spune, "daca taceai, filosof ramineai"! Mai pe scurt: apa se descompune in cele 2 componente ale sale, O si H (evident, gaze moleculare) numai daca aceste gaze sunt colectate separat, fiecare la propriul electrod, izolat in recipientul propriu. Atunci si numai atunci, se aplica legea lui Faraday. De altminteri, energia necesara ruperii legaturilor atomice ale apei este mult mai mare decat pentru ruperea legaturilor moleculare ale apei, rupere care se produce INTRE ELECTROZII de reactie, iar reactivitatea mare a gazului astfel rezultat produce efecte de coroziune identice cu ale gazelor monoatomice insesi. Aceeasi confuzie cu a dumneavoastra a avut-o si profesoara mea de chimie de la facultate. Si-a schimbat parerea dupa testele de laborator.Fals.Cu tot respectul, dar imi si imaginez cam cit ai stat prin laboratirul facultatii daca afirmi ce ai afirmat mai sus. Ce zici tu sunt concluzii trase cel mult in bucatarie dar eu cred ca sunt numai de pe net. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 teoria ca teoria, dar practica ne omoara!Pai daca nu cunosti teoria si cum se poate aplica,cred si eu ca te omoaraDe parca teoria nu e un cumul de experiente practice... Link spre comentariu
Vizitator Bakty1975 Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Domnilor, ca sa va faceti o idee despre ce este gazul brown, puteti face o experienta simpla: construiti un electrolizor in care aveti electrozii in colectare separata, si un altul in care aveti electrozii in acelasi recipient de colectare. Pentru acest lucru, nu aveti nevoie de prea multe matriale: doua bucati de tabla de nikel sau de inox (preferabil L316) sau chiar 1 electrod de inox (L308) pe care il sectionati in doua; mai aveti nevoie si de un recipient, puteti folosi o sticla de goala de Prigat sau Nestea, care se compartimenteaza in 2 cu ajutorul unei folii transparente de pvc, avind la baza sticlei un spatiu in care apa poate sa treaca dintr-un compartiment in altul. Primul lucru pe care-l veti observa la recipinetul compartimentat va fi faptul ca degajarea gazelor se produce pe toata suprafata electrozilor, iar curentul absorbit este in cazul apei distilate, substantial; in cel de-al doilea caz, al recipientului nedivizat, veti observa ca gazul se produce numai intre electrozi, iar curentul necesar in cazul apei distilate este semnificativ mai mic. V-as ruga sa faceti aceste experiente pentru ca pentru foarte multa lume, confuzia vine tocmai din cauza faptului ca nu a studiat practic fenomenul, si eu personal m-am cam saturat pe mai toate forumurile sa vad cum vorbesc fel de fel de indivizi despre tot felul de lucruri pe care si le-au insusit in mod indirect si fara nici o incercare de verificare in practica a informatiilor. Si mai mult decat atat, de obicei acesti indivizi nu vin niciodata cu o idee constructiva, ci sunt un soi de "gica contra" apriori. Munciti, apoi vorbiti! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Adica propui sa desfacem O de H si dupa sa le recombinam... .Din pct de vedere energetic raportul e subunitar.Din pdv economic e rentabil pe timp foarte scurt si numai in zone cu clima tropicala.Din pdv social e foarte ok ,se promoveaza noul .In domeniul cosmic se folosesc pile de combustie ,acolo kg costa ... . Link spre comentariu
mișa Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Apa distilata nu conduce curentul, deci nu vorbi de curent "substantial". Mai trebuie adaugat "ceva".In orice baie de electroliza gazele se degaja numai la electrozi, niciodata intre ei, indiferent daca baia are diafragma sau nu. Oricum, intotdeauna curentul e mai mare la o baie fara diafragma comparativ cu o baie cu diafragma daca suprafata electrozilor e aceeasi, distanta dintre ei e aceeasi si compozitia baii e aceeasi. De ce trebuie ca diafragma sa fie subtire si transparenta? Apare si o interactiune fotonica? In mod cert tu nu ai testat si e cultura de pe net, dar nu de oriunde, ci doar de pe siturile unor sarlatani. Exista si informatii adevarate pe net dar trebuie citite.Si inca ceva: toti acei de pe forumurile de care vorbeai, adica cei care nu-i iau in seama "savanteriile" sunt niste idioti. Tu esti singurul destept, capabil, cu studii superioare, cu multa experienta practica...Ceilalti sunt niste gunoaie. N-are rost sa mai explici. Genereaza-ti gazele singur. :rade:Daca vrei, iti spun o metoda de a genera hidrogen sulfurat fara sa maninci fasole. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 iar curentul necesar in cazul apei distilate este semnificativ mai mic.da dar si gazul rezultat va fi proportional cu curentul absorbit . vezi sa nu creasca temperatura apei prea mult aia nu va mai fi electroliza . gasisem pe undeva printr-o carte si sper sa nu gresesc , tensiunea optima e undeva in jurul a 2 v , si un curent pulsatoriu ar fi mai bun , incearca cu un PWM modificand frecventa de lucru ,poate vei obtine ceva mai satisfacator ,dar asa cum spune si misa ,mare lucru nu vei reusi orice transformare e subunitara asa ca........... icon_axe Link spre comentariu
mișa Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Discutia despre curent pulsatoriu sau nu o purtau de obicei chimistii (in adevaratul sens al cuvintului) referitor la calitatea depunerii metalelor in baile de acoperiri electrochimice. Tot acolo se discuta de tensiunea dintre electrozi, dar discutia despre tensiune avea ca scop obtinerea densitatii de curent optime la electrodul pe care se depune metalul (amperi/decimetru patrat de electrod) Link spre comentariu
eugeniusro Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Pentru depunere electrochimica se foloseste curent continuu redresat si cu control al curentului prin modificarea unghiului de deschidere la tiristori, redresoarele folosite debiteaza maximum 8 V si pana la 15000A,deasemenea este important a se mentine temperatura intre niste limite pentru a obtine un strat depus de calitate.In poze vedeti cum arata anozii dintr-o baie de cromare continua, barele care se cromeaza trec prin interiorul acelei spirale facuta din anozi de plumb, iar baia este mentinuta in domeniul de temperatura 54- 70 grade celsius prin recircularea electrolitului, electrolitul este din acid cromic si alte cateva ingrediente. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Deci, in cazul asta curent pulsatoriu (...unghiului de deschidere la...) normal, monopolar dar nu continuu. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Daca-i cu inductanta de filtrare,atunci nu mai e asa de pulsatoriu 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum