Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

H2O powered car

Vizitator yo9hnh

Postări Recomandate

• Răspunsuri 148
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aureliu67

41

• mișa

34

• nickrvl

13

• validae

9

Inca o dovada de nesimtire dinspre Camenca...Eu am explicat...Omul Nu si Nu. Cred ca ar vrea sa-i arat in cartile pomenite de el exact pagina si paragraful... (pot si le stiu, dar NU am chef :ras: ) Vreau sa-l las sa studieze... :rade: TOT.

Link spre comentariu

Inca o dovada ca netul este plin de persoane "geniale" care defapt nu au facut nimic concret in afara sa arunce cu mocirla. Ce legatura are profilul meu cu toate astea? Cauti cearta? Atitudine tipic balcanica de a-si afirma pozitia si a-si mentine parerea daca nu cu realizari atunci prin imbranceli. Din cauza unor ca voi, noua romanilor de peste hotare, ne este rusine sa spunem ca suntem romani. Desi popor mai capabil si mai adaptiv cu greu gaseti in europa. Dar de... trebuie toi sa ne dam cu tifla unul altuia ca sa nu cumva ala sa fie mai ceva ca voi. Deja vad ca incerci sa-mi demonstrezi si ca chimia este incorecta...:)) Pai hai sa te vad cum calculezi atunci cantitativ cat Na intra in 100g de NaOH.. Sunt taaare curios ce reactie o sa aplici. Probabil toate cele intermebiare :ras: .. Dar nu te complica ca nu e nevoie asta era asa ca fapt divers.. destul cu spamurile aici.Ceea ce repet este ca cu 15A, temperatura normala eu obtin aproximativ 1 litru he amestec HHO si basta. Lasam spamul deoparte. Nu trebuie sa ne minti ca ai experimentat metoda aia si aia cand defapt nu ai facut nimic. Mai ales ca am spus ca electrolitii nu se folosesc in metoda descrisa. :)) te-ai tradat singur.. Putina decenta ca de minciunosi e plina lumea.

Link spre comentariu
aureliu67 poti fi sigur ca nu ma voi duce personal in UK ca sa-l gasesc pe acel om, exista si alte moduri prin care i se poate da de urma.Cand am spus ca ma intereseaza de soarta lui am vorbit serios.Ce reactii exagerate ai tu la toata treaba asta....e cu totul altceva.Sper ca moderatorul acestei sectiuni sa ia in considerare modul in care stii sa discuti pe acest forum pe viitor, nu o sa te rog eu sa nu mai postezi fiindca e dreptul fiecarui user sa o faca in limitele Regulamentului.Pe care se pare ca nu l-ai citit vreodata.O seara buna tuturor !
Link spre comentariu

Daca citeai regulamentul stiai ca spamul nu e admis.Daca postai ceva referitor la HHO care sa fie conforma cu realitatea nu se lua nimeni de voi. Dar daca incercati sa ma faceti sa vad altceva , diferit de realitate, sa ma iertati ca nu accept. La fel cum nu accept nici minciunile.. Eu demult am spus ca adminii ar fi trebuit sa urmareasca si sa stearga si spamul si mesajele provocatoare. Fii sigur ca nu eu sunt cel care incepe cearta dar nici nu las treaba fara replica..

Link spre comentariu
  • Administratori

Terminati cu cearta ca inchid subiectul !!!Nu am citit tot pe aici ca nu am timp si nici moderator nu exista sa tina discutiile in frau.

Link spre comentariu

Pai hai sa te vad cum calculezi atunci cantitativ cat Na intra in 100g de NaOH.. Sunt taaare curios ce reactie o sa aplici. Probabil toate cele intermebiare :ras: ..

Pai e extrem de simplu: Nu se aplica nici o reactie in cazul asta.Calculam masa molara a hidroxidului de sodiu adunind masele molare ale componentelor:M (NaOH)=23+16+1=40g/molDupa aia, cu regula de trei simpla calculam cit Na contine 100g NaOH:40gNaOH...............23gNa100gNaOH..............XgNaDe unde X=23X100/40=57.5gNaRaspuns: 100g NaOH contine 57.5g NaAproape ca am facut in cap, de aia m-am apucat sa-ti scriu. Tu cu intrebari din astea vii la mine?
Link spre comentariu

corect, Eu sunt de scoala veche care foloseste reactiile chimice egalate pentru a vedea molii. In acesct caz reatia egalata este necesara. Si calculele se fac dupa produse finite in abele cazuri si nu dupa reactii intermediare. Aici intr-adevar 2 moil de Na reactioneaza cu 2 moli de apa si rezulta 2 moli NaOH si 1 Mol H2. Ce ma mira este ca rezultatu in cazul electrolizei e departe de realitate.. Daca aveam mai putin gaz era normal Dar asa..

Link spre comentariu

Pai nu asa se calculeaza cantitatea de hidrogen rezultata prin electroliza. Practic sodiul care "incearca" sa se depuna pe catod reactioneaza cu apa si regenereaza NaOH producind hidrogen. In electroliza, NaOH nu se consuma, cantitatea ramine constanta. Numai apa se consuma. (din instalatie iese afara numai hidrogen si oxigen, Na ramine in solutie sub forma de NaOH tot timpul)Cantitatea de gaz depinde de cantitatea de electricitate Q=It (curent X timp) si de echivalentul electrochimic K.Totusi, poti calcula si cum propui tu (sau cum am inteles ca propui): Calculezi cit sodiu s-ar depune intr-un interval de timp, dupa aia calculezi cit hidrogen ar degaja acesta in reactie cu apa, dar e ceva mai complicat. Rezultatele sunt identice. Volumul de oxigen (VOLUM nu masa) e fix jumatate din cel al hidrogenului.Repet, nu e exclus sa fi gresit la calcule...verifica-le. Ia in considerare parametrii masurati de tine si verifica calculul. (sau poate altcineva de pe aici... :rade: )

Link spre comentariu

Calculul era ca fapt divers si nu avea legatura cu subiectul. Baza alcalina este pentru a oferi electroni solutiei deci are functia de catalizator si nu participa in mod direct la electrolizaSe stie ca in prezenta apei K,,Na Ca, Li se vor combina imediat cu ea. Volumul H2 se calculeaza dupa reactia H2+O2.Intrebarea era legata de amperaj/litru. Ddi literatura se recomanda tennsiunea intre electrozii alatutati 1,8-2vmaxim tocmai pt a preveni incalzirea. Astfel curentul se consuma in proportie de peste 70%pentru electroliza. Daca ridicamla 3v tensiunea intre elementii alaturati devapeste 50% din curent se foloseste la incalzirea solutiei. Calculul tensiunii intre electrozii alaturati depinde cate placi neutre sunt intre anod si catod. De ex avem 7 placi ce indeamna 6 camere de electroliza. 13,8v:6=2,3. Cand am proiectat celula credeam ca tensiunea va fi 12v si nu 13,8 care e in realitate. Deci pentru a imbunatati randamentul ar trebui sa mai adaug oplacuta de inox la fiecare din cele 3 grupuri a cate 6 camere. Acum probabil, calculand dupa noua tensiune posibil sa obtinem rezultatele corecte. Insa deobicei calculele se fac in procesul de proiectare si nu dupa.. Acum, ma gacnrsc sa obtin gazele pire dar cu aceiasi viteza de productie pe care o am.Am nevoie de membrane semipermiabile. Exista ceva pe piata care sa rezista la baze? Celofanul nu il mai casesti usor si nu cred ca rezista. As avea nevoie de ceva sintetic.

post-74481-139829749105_thumb.jpg

Link spre comentariu

Acea "membrana semipermeabila" care permite trecerea ionilor dar a lichidelor nu, se numeste diafragma. In industrie se foloseste, sau ma rog, s-a folosit la un moment dat azbestul. Mai exista niste diafragme din ceramica poroasa dar habar n-am unde se pot gasi acum. Pe vremuri se mai putea face rost de la Institutul de chimie. In cazul tau dezavantajul folosirii diafragmei intre electrozi e ca in camera cu catodul va creste urgent concentratia de NaOH iar in camera cu anodul va scadea.Curentul nu are legatura cu volumul electrolitului ci cu suprafata electrozilor. Toate referirile la curent sunt in A/dm2 sau cm2, unde decimetru patrat sau centimetru patrat se refera la suprafata electrozilor.Cantitatea de gaz nu e influientata de volumul de electrolit. Aceeasi cantitate de gaz obtii cu acelasi set de electrozi fie ca faci electroliza intr-un borcan fie ca faci electroliza in bazinul olimpic.Nu e buna pentru NaOH denumirea de catalizator, dar prin faptul ca nu se consuma poate fi facuta o asemanare. NaOH ofera solutiei IONI nu electroni. E o mare diferenta. Conductia in electrolit se face prin ioni. Electronii "intervin" numai in reactiile chimice de la electrozi, ca de fapt in orice reactie chimica.

Link spre comentariu

In apa se adauga un electrolit pentru a o face cat mai buna conductoare. Solutia nu trebuie sa reactioneze cu electrozii. Cel mai bun electrolit este acidul sulfuric, dar anodul trebuie sa fie din platina, iar catodul din plumb. Urmatorul este hidroxidul de potasiu la care electrozii sunt din fier nichelat. Are dezavantajul ca reactioneaza in timp cu dioxidul de carbon din aer si isi mareste rezistivitatea. Hidroxidul de sodiu este aproape la fel de bun ca cel de potasiu. Bulele de gaz maresc rezistenta interna a electrolizorului. De aceea se lucreaza la presiune mai mare si electrozilor li se da o forma speciala (jaluzele). Trebuie impiedicata amestecarea celor doua gaze (gaz detonant!) fara a se recurge la diafragme care maresc mult rezistenta interna a aparatului. Rezistenta interna si supratensiunile la electrozi reduc inevitabil randamentul electrolizei. La instalatii industriale mari lucrand la 40 atm se poate depasi 60-70%. La cele improvizate....

Link spre comentariu

Faptul ca NaOH si KOH reactioneaza cu CO2 atmosferic si rezulta carbonati n-ar fi o mare problema deoarece carbonatii sunt rapid descompusi prin electoliza si tot la hidroxizi ajungem. Diafragma intr-adevar mareste rezistenta producind pierderi.Acidul sulfuric diluat e intr-adevar cel mai bun. Merge si cu electrozi de carbon.Evident, gazele ar trebui sa fie captate separat si amestecate numai la locul utilizarii. Dar ce sa-i faci, datorita faptului ca e absolut plin netul de aparate care amesteca din start hidrogenul cu oxigenul, aparate construite de tot felul de copii neasimparati, a aparut ideea ca asa e corect si cel mai bine...din pacate. Gasesti chiar si o gramada de idei de stocare a AMESTECULUI, comprimat. GROAZNIC de periculos. Eu nu pot sa inteleg urmatorul lucru: electroliza fiind un fenomen cunoscut, utilizat in industrie, avind o documentare serioasa si usor de gasit, CUM pot unii sa se documenteze numai de pe YouTube? Acolo "gasesti 50 de exemple despre ORICE" Citat din Mark Twain, dar nu despre YouTube era vorba, ci despre America.

Link spre comentariu

Dry cell este cea mai compacta solutie si cea mai simpla metoda de obtinere a gazelor si deaceea ma gandeam sa o folosesc pentru a obtine gazele pure in vederea stocatii lor fara a exista pericol.Pentru obtinerea gazelor pure, ca sa nu amestecam gazele, trebuie sa folosim celula cu electrozii scudundati, ce mareste mult volumul si mai ales greutatea. Nu mai amintesc de dificultatile constructive. In plus alt impediment este ca trebuie sa realizam conectarea in paralel a electrozilor negativi si separat in paralel a celor pozitivi. Tinand cont ca tensiunea va fi doar 2v ne trebuie o sursa de curent continuu care sa ne dea 2v si minim 20 A. Asta deja ma depaseste..Se admite prezenta oxigenului in raport de maxim 3% din volumul horogenului ca gazele sa fie stocate in siguranta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări