marokanu Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 Am nevoie de o schema de preamplificator cat mai mic care sa functioneze la 1,5 v. Caut de mult timp pe net si nu am gasit nimic sa mearga ... Multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 cauta ceva cu trz cu germaniusi roaga un moderator sa-ti mute topicul la accesorii audio Link spre comentariu
zal Postat Iunie 30, 2008 Partajează Postat Iunie 30, 2008 Recupereaza dintr-un aparat portabil defect (cas walkman, minidisc portabil, miniradio, etc), c.i. preamplificatoare din ele functioneaza de la 1,5V in sus, pina pe la 4,5-6V. MP3-urile sint prea microscopice ca sa mai recuperezi ceva. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iunie 30, 2008 Partajează Postat Iunie 30, 2008 Sunt si integrate utilizate la aparatura portabila care functioneaza la tensiunea asta.Sau se poate realiza un convertor de tensiune step-up care sa ridice tensiunea la 5-12-20v cat ai nevoie, un preamplificator consuma doar cativa miliamperi. Link spre comentariu
hugo Postat Iunie 30, 2008 Partajează Postat Iunie 30, 2008 Nu cred ca te ajuta... AD823 misca de la +3V sau alimentare simetrica +1.5V -1.5V. Link spre comentariu
Yo4You Postat Iunie 30, 2008 Partajează Postat Iunie 30, 2008 Deci daca stau bine sa ma gandesc poate face chiar cu tranzistori cu siliciu o jucarie.Un convertor tensiune cu un tranzistor si doi tranzistori pe post de preamplificator daca asta doreste.Sunt convins ca preamplificatorul acesta este pentru un alt scop decat ascultarea muzicii , banui ca ar fi pentru urechelnite de alea cu magnet pentru copiat.Apropos incearca cu baterii de 3Volti sa faci jucarele sau cu 6 9Volti is la fel de mici ca si R6 sau R3. Link spre comentariu
Jimmy Postat Iunie 30, 2008 Partajează Postat Iunie 30, 2008 sau poti sa incerci cu baterii dinalea mici de 3V, rotunde, ce se folosesc in unele ceasuri Link spre comentariu
GigiZ Postat Iunie 30, 2008 Partajează Postat Iunie 30, 2008 Salutare natiune,Domnule "marokanu" dat fiindca nu specifici nici un parametru si doar tensiunea de alimentare cred ca montajul urmator ar trebui sa il folosesti cu succes, asta daca ai un semnal de intrare de 20mV :smt017 Link spre comentariu
Vizitator calutzii Postat Iulie 3, 2008 Partajează Postat Iulie 3, 2008 Deci daca stau bine sa ma gandesc poate face chiar cu tranzistori cu siliciu o jucarie.Un convertor tensiune cu un tranzistor si doi tranzistori pe post de preamplificator daca asta doreste.Sunt convins ca preamplificatorul acesta este pentru un alt scop decat ascultarea muzicii , banui ca ar fi pentru urechelnite de alea cu magnet pentru copiat.Apropos incearca cu baterii de 3Volti sa faci jucarele sau cu 6 9Volti is la fel de mici ca si R6 sau R3.nu cred ca e de urechelnita ca i-ar suge prea repede bateria.si oricum s-a dus bacul si sesiunea :goodman: Link spre comentariu
ALEKS Postat Iulie 11, 2008 Partajează Postat Iulie 11, 2008 Schema lui GigiZ imi este foarte cunoscuta. Nu e cumva din Tehnium de prin 1987 ? Era parca aplicatia "Ureche amplificata", sau ceva de genul. Oricum parea destul de cretina denumirea. In orice caz, schema pare aproximativ la fel. Alimentarea tot la 1.5V. Din pacate consumul de curent era cam mare. Am facut si eu schema acum multi ani si merge de minune. O foloseam pentru a... asculta la distanta, cu un microfon de foarte buna calitate. ALEKS Link spre comentariu
petre_s Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 sau poti safolosesti operationale rail-to-rail de ex mcp6001 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum