Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator cu alimentare la 1,5 volti

marokanu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MiniTehnicus

1

• zal

1

• marokanu

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Recupereaza dintr-un aparat portabil defect (cas walkman, minidisc portabil, miniradio, etc), c.i. preamplificatoare din ele functioneaza de la 1,5V in sus, pina pe la 4,5-6V. MP3-urile sint prea microscopice ca sa mai recuperezi ceva.

Link spre comentariu

Sunt si integrate utilizate la aparatura portabila care functioneaza la tensiunea asta.Sau se poate realiza un convertor de tensiune step-up care sa ridice tensiunea la 5-12-20v cat ai nevoie, un preamplificator consuma doar cativa miliamperi.

Link spre comentariu

Deci daca stau bine sa ma gandesc poate face chiar cu tranzistori cu siliciu o jucarie.Un convertor tensiune cu un tranzistor si doi tranzistori pe post de preamplificator daca asta doreste.Sunt convins ca preamplificatorul acesta este pentru un alt scop decat ascultarea muzicii , banui ca ar fi pentru urechelnite de alea cu magnet pentru copiat.Apropos incearca cu baterii de 3Volti sa faci jucarele sau cu 6 9Volti is la fel de mici ca si R6 sau R3.

Link spre comentariu

Salutare natiune,Domnule "marokanu" dat fiindca nu specifici nici un parametru si doar tensiunea de alimentare cred ca montajul urmator ar trebui sa il folosesti cu succes, asta daca ai un semnal de intrare de 20mV :smt017

Link spre comentariu
Vizitator calutzii

Deci daca stau bine sa ma gandesc poate face chiar cu tranzistori cu siliciu o jucarie.Un convertor tensiune cu un tranzistor si doi tranzistori pe post de preamplificator daca asta doreste.Sunt convins ca preamplificatorul acesta este pentru un alt scop decat ascultarea muzicii , banui ca ar fi pentru urechelnite de alea cu magnet pentru copiat.Apropos incearca cu baterii de 3Volti sa faci jucarele sau cu 6 9Volti is la fel de mici ca si R6 sau R3.

nu cred ca e de urechelnita ca i-ar suge prea repede bateria.si oricum s-a dus bacul si sesiunea :goodman:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Schema lui GigiZ imi este foarte cunoscuta. Nu e cumva din Tehnium de prin 1987 ? Era parca aplicatia "Ureche amplificata", sau ceva de genul. Oricum parea destul de cretina denumirea. In orice caz, schema pare aproximativ la fel. Alimentarea tot la 1.5V. Din pacate consumul de curent era cam mare.

Am facut si eu schema acum multi ani si merge de minune. O foloseam pentru a... asculta la distanta, cu un microfon de foarte buna calitate.

ALEKS

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări