Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD controlat de pic16F628(A)

Vizitator iula185

Postări Recomandate

Vizitator iula185

am si o problema a carei rezolvare am gasit-o dar .. nu ma prind sa o pun in practica.e vorba despre un display 16X2 de tipul AC162BYILY si vreau sa il leg frumusel la un pic 16F628 si sa faca giumbuslucuri si am eu vreo 15 pini la LCD si .. am inteles eu ca vreo 5 sunt conectati la alimentare si alte magarii .. dar ce ma fac verilor cu restul??? are cineva o idee simpla si practica cum sa il leg pe pic la LCD si sa imi scrie si mie niste vorbe pe acel ecran si eventual un programel de genul "hello world" cum ar trebui sa fie?astept raspunsurile voastre.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Xenion

Uite un inceput, sper edificator:

http://hades.mech.northwestern.edu/wiki ... _with_LCDs

Eu am ajutat un prieten sa faca o aplicatie cu LCD 16x2 (cred ca era AC-162E) si am folosit atat modul de conectare al LCD-ului la PIC cat si exemplul de cod dat in link-ul de mai sus si a functionat fara probleme. O parte din pini nu e obligatoriu sa-i folosesti, asa ca poti sa-i lasi pur si simplu neconectati.

Link spre comentariu
Vizitator iula185

multam, intr-adevar edificator ca si conectare.. codul insa ma cam baga in ceata.. dar am sa-l preiau.. sa vad cum il compilez. MPLAB poate?

Link spre comentariu
Vizitator Xenion

Nu cred ca MPLAB poate; MPLAB are un compilator C, insa e destul de limitat si e doar pentru 18F, daca nu ma insel.Eu am folosit CCS C Compiler.Iei codul cu functiile de comunicare si le pui intr-un fisier "flex_lcd.c". Modifici liniile cu #define astfel incat sa se potriveasca cu schema ta (de exemplu "#define LCD_DB4 PIN_D0" il modifici in "#define LCD_DB4 PIN_B0" daca ai conectat pinul DB4 al lcd-ului la portul B pinul 0 al PIC-ului).Apoi copiezi codul de jos (cel ce contine functia "main") si il modifici sa scrie ce vrei tu in loc de "Hello world".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări