radu3g Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 Sursa de semnal are in jur de 5Kohmi si scoate intre 0.2V si 0.8V. Nu pot pune rezistoare direct pe iesire ca s-ar putea distruge (e o sonda lambda). Amplificarea in cc e ultima solutie, imi trebuie translatie. Daca aveti ceva solutii, ca sa nu bijbii cu diverse incercari... Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 Cu operationale. In ce domeniu de iesire (tensiuni) vrei sa convertesti intrarea de 0.2-0.8v? Banuiesc ca e 0.2-0.8V fata de masa, adica nu flotant, dar confirma. Ce tensiune de alimentare disponibila ai? 12V? Daca e sonda lambda, probabil ca e pe masina. Da detalii si poate reusesc sa te ajut.Cirip Link spre comentariu
radu3g Postat Iunie 29, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2008 Pai sa le iau pe rind: vreau sa adun maxim 0.5 V peste semnal, dar sa pot ajusta cantitativ (intre 0 si 0.5V, dupa care va ramine fixat), nu e flotant (e varianta mai veche de sonda lambda la care am doar semnalul disponibil raportat la masa). Tnx. Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 1, 2008 Partajează Postat Iulie 1, 2008 E ok sa folosesti o tensiune negativa fata de masa? Daca da, se poate face cu un singur operational. Daca nu, trebuie doua operationale. Cum preferi?De asemenea, cat de stabila e tensiunea de 12V? Daca e direct de la bateria masinii, nu e si trebuie adaugat un stabilizator suplimentar.Cirip Link spre comentariu
radu3g Postat Iulie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2008 Cu tensiunea negativa recunosc ca nu compilez...trebuie alimentat la tensiune diferentiala opampul sau..? trebuie sa generez o tensiune negativa probabil...oricum doua opampuri nu sint o problema asa ca varianta 2 pls. Cit despre tensiunea disponibila in masina, dupa ce ca variaza uzual intre 11 si 14 V - la 11 V ajunge in stationare noaptea cu farurile aprinse, de obicei la semafor, si mai apar si niste fluctuatii bruste la cuplarea/decuplarea diversilor consumatori, asa ca la tot ce am alimentat pina acum in regim auto m-am oprit la 9V (7809) cu macar o dioda de protectie la intrare.Si daca poti, fii larg la explicatii, ma refer la principiul de functionare, ca sa-mi dau seama ce fac. :supz: Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 1, 2008 Partajează Postat Iulie 1, 2008 Operationale cu amplificare 1 sau porti logice...(cdb-urile romanesti de ex) Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 1, 2008 Partajează Postat Iulie 1, 2008 Cu tensiunea negativa recunosc ca nu compilez...trebuie alimentat la tensiune diferentiala opampul sau..? trebuie sa generez o tensiune negativa probabil...oricum doua opampuri nu sint o problema asa ca varianta 2 pls. Da, intrebarea era in sensul daca exista disponibila o sursa negativa, dar daca nu, atunci se poate face si cu alimentare simpla. O sa revin cu o propunere de schema.Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum