Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USb pe mini ISO

Vizitator luci4uta

Postări Recomandate

Vizitator luci4uta

Salut. M-am gandit ca s-ar putea realiza pe baza unei mufe mini ISO (face legaura dintre un casetofon si Cd player), un adaptor sau mai bine zis un cititor cu iesire USB, care sa preia datele de pe un stick de exemplu si sa le redea la casetofon in locul Cd playerului. Exista asa numitul xcarlink, care face exact aceeasi chestie, dar mi se pare cam scump + ca as vrea sa fac singur acest lucru. Credeti ca se poate realiza asta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Abram Burel

7

• Sandu Magnatu

4

• soulraven

3

• Jimmy

1

Cam ciudata formularea. Tu vrei de fapt sa faci un MP3 player pe care eventual sa-l conectezi prin intermediul intrarilor audio de pe C3. Pin urmare e greu de spus ca vrei sa faci "pe baza" unui... conector :)Prin urmare, eu zic ca mai bine iei un player d-ala micut si doar conectezi iesirea de casti la AUX in.

Link spre comentariu
Vizitator luci4uta

Stiu ca nu m-am exprimat tocmai bine dar din graba :)) In fine ... Ideea stiu ca e destuld e complicata, am vazut ca realizase cineva cu un line in, dar nu ma multumesc cu atat. As vrea cu USB :(

Link spre comentariu

pai e mai complicat atunci. iti trebuie un microcontroler care sa citeasca sticku, si sa livreze datele la un convertor digital/analog care sa-ti dea semnalul audio.

Link spre comentariu

O varianta ar fi sa iei un modulator fm care are intrare usb si sa cauti locul unde e dispobibil semnalul audio, inainte de modulare. Ii mai faci un preamplificator si iesi spre AUX (oricum, tot pe intrare analogica o sa ajungi in cass, doar nu-ti inchipui ca pe RS232 :d )

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Nu stiu daca te ajuta cu prea mult, astfel de dispozitive se vand pe e-Bay si comporta in interior electronica activa, iti "simuleaza" prezenta unui CD-charger pe un suport USB-stick...Parerea mea e ca nu se poate realiza in regim DIY (macar, din lipsa schemei...) daca asta ar raspunde la cererea ta, cumpara unul, costa circa 50Eu.

Link spre comentariu

Ce spui tu e putin altceva. E vorba de "chei" care te ajuta sa folosesti intrarea audio pentru CD... changer :) in situatia in care aceasta este activata numai daca scula "dialogheaza" cu changer-ul prin intermediul liniilor de date. Si atunci se face un "dongle" (vezi Google "define: dongle") care stie sa-i "spuna" sculei pe limba ei (protocol specific producatorului) ca ar fi atasat un changer la ea si ar face bine sa "asculte" pe CD-in.

Link spre comentariu

de ce nuti iei un mp3player si adaptezi intrarea de la preamplificator daca nu ai intrare aux stereo.mult mai ieftin si calitate net superioara decat la emitatoare fm.

Link spre comentariu
Vizitator luci4uta

Eu vreau sa il vada ca un "CD changer", pentru ca altfel nu am cum sa ii dau drumu sa cante :) Nu am intrare aux, am doar mufa aceea mini ISO despre care vorbesc...

Link spre comentariu
Vizitator luci4uta

Tocmai am gasit altceva p[e vwforum, foarte interesant:Emulatorul se monteaza in spatele casetofonului in mufa de CD si activeaza intrarea de CD.Astfel, se poate da semnal audio dintr-un GPS, MP3 player sau orice alta sursa de semnal audio stereo in instalatia de sonorizare a masinii. Atasez si poze. Nu stiu exact ce intrare are, dar suna 'apetisant" :P Are cineva vreo idee ? :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări