rony2006 Postat Iunie 27, 2008 Partajează Postat Iunie 27, 2008 Satul sa tot prind un semafor pe rosu care se afla in drum spre lucru m-am gandit sa fac un bistabil cu un 555 si sa il sincronizez cu semaforul.M-am gandit sa folosesc un led bicolor rosu si verde.De mentionat este ca rosu tine 90 de secunde iar verde aproximativ 20 de sec,nu stiu sigur.Dar daca as sti culoarea semaforului dinainte cu vreo 100-150 de metri as sti daca sa ma grabesc sau sa merg lejer pentru a prinde verde.Sistemul va fi instalat pe un scuter,voi ce ziceti,o parere ceva,o schema. :supz: Va multumesc!!! Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 28, 2008 Partajează Postat Iunie 28, 2008 De mentionat este ca rosu tine 90 de secunde iar verde aproximativ 20 de sec,nu stiu sigur.E ?la de la intersec?ia Maramure? cu Alba Iulia? Dac? da, ?ine 15 pe verde. :smt003 Link spre comentariu
rimache Postat Iulie 2, 2008 Partajează Postat Iulie 2, 2008 Cred ca ai nevoie de un astabil... Sunt mii de scheme, dar daca tot ai pomenit de 555 uite o schema si formula de calcul a timpilor Link spre comentariu
rony2006 Postat Iulie 2, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2008 multumesc,stiu ca este mai bine cu un astabil dar ma multumeam si cu un bistabil (licurici). Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iulie 2, 2008 Partajează Postat Iulie 2, 2008 Faci confuzie, licuriciul este un circuit basculant astabil. Bistabilul este un circuit cu doua stari stabile care pot fi setate din exterior. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum