Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine are idee despre asa ceva? (rs232 8 canale)

cezarelu_ave

Postări Recomandate

ma intereseaza o schema independenta de PC care necesita un uC dupa mine, cu functie de ceas cu data si un eeprom in care sa scriu datele si sa le pot modifica ori cand pe o interfara seriala cu pc ul si un program mai special iar apoi uC ul sa interpreteze datele din EEPROM si sa deschida si inchida minim 4 relee

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobtech

5

• cezarelu_ave

4

• script22

4

• Laci

3

Top autori în acest subiect

Se poate face, no problem :) Depinde cat de complex vrei sa fie, iti fac eu (contra cost :dans: ), dar iti zic acumaca pentru 1 bucata nu merita, adica pe mine nu ma intereseaza, ca tu platesti dezvoltare&proiectarea.Eventual trimite un PM cu ce ai nevoie, iti fac si display&menu daca vrei, sau un soft PC.

Link spre comentariu

Am eu gata facut ce vrei tu, nu stiu daca indeplineste toate cerintele tale, este dintr-un proiect mai vechi si mai am doua bucati gata asamblate. Pe langa alte chestii, are 4 iesiri 220V, ceas de timp real, alimentare on-board direct de la 220V si interfata comunicare PC pe serial, iar microcontrolerul folosit are si EEPROM.

Vezi aici http://www.bobtech.ro/catalog/automatacvariu/index.html ceva cat de cat similar, doar ca sa-ti faci o idee

Pe cand iti trebuie ?

Da-mi un PM cu mai multe detalii sa-mi dau seama daca mai trebui sa modific ceva.

Link spre comentariu

ala era doar ca idee, placa pe care o am este putin mai diferita, are si intrari, senzor pt telecomanda, senzor pt temperatura, port RS485 pt conectare pe seriala la distante mari ..., ideea e ca o am deja facuta si pot sa modific softul pt cerintele tale.

Link spre comentariu
Vizitator BlueBetta

Salut,@bobtech: Interesant automatul pentru acvariu. La ce pret il vinzi ?Ma intereseaza si un modul, gen dimmer, care sa aprinda un bec de ~100w/220V in timp de 30min pana la intensitatea maxima si sa-l stinga tot temporizat/treptat (eventual sa se poata regla timpul si intensitatea dintr-un potentiometru, sau digital). Exista un asa modul gata facut sau schema (pe vremuri mai surubaream si eu kit-uri de la REt, poate ma pun sa-l fac) ? Multumesc

Link spre comentariu

@BluBetta ai PMcel mai simplu cred ca ar fi un dimmer cu microcontroler, care sa incrementeze intensiteatea in pasi/timp pana la timpul selectat (pre-programat), valoarea maxima fiind reglata printr-un potentiometru. scheme de dimmer cu triac sunt destule, doar ca pt microcontroler trebuie sa mai scrii si softul

Link spre comentariu
Vizitator BlueBetta

Ok, mersi pentru raspunsuri,Din ce am mai citit am nevoie de un Soft Start . Te rog bobtech daca ai timp sa-mi faci unul sau daca ai gata facut - vorbim detaliile pe PM.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări