Blacksmith Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 Cit rezista un difuzor la DC fara sa se arda ?M-ar interesa asta pt. o protectie la DC, sa stiu daca perioada in care actioneaza e sigura. Link spre comentariu
Jimmy Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 pai cam care ar fi perioada in care actioneaza protectia? ma gandesc ca sub o secunda, asa ca nu prea apuca sa se intample nimic cu difuzorul, sare odata membrana ca toti dracii intr-un sens, si depaseste xmax, dar nu cred ca se poate rupe, de fortat e clar ca se forteaza. si nici bobina nu cred ca apuca sa se incalzeasca periculos, numai sa fie difuzor adecvat pentru acel amplificator.ma gandeam acum la un AV800 si un HP-18. daca ar intra 92V in HP, el avand 6.2ohmi in cc ar insemna un curent de 14.8A, asta daca nu cade tensiunea pe sursa, pentru asa sarcina. apoi, 92V, daca mai raman atatia, inmultit cu 14.8A rezulta 1361W pe care difuzorul trebuie sa ii preia. pare cam mult, dar pentru o perioada sub o secunda cred ca rezista lejer. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 Cit rezista un difuzor la DC fara sa se arda ?M-ar interesa asta pt. o protectie la DC, sa stiu daca perioada in care actioneaza e sigura.Depinde de la difuzor la difuzor, in functie de putere, ce sarma foloseste in bobina si clasa de izolatie a acesteia(adica la ce temperatura cedeaza) si desigur la ce amplificator este legat. Cred ca mai periculos este pentru tweetere decat pentru woofere. Cred ca trebuie sa fie destul de rapida, de ordinul milisecundelor. Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 la tweetere nu ar trebui sa fie probleme daca tensiunea e DC si boxa are filtru, condensatorul serie cu tweeterul din filtru ar trebui sa decupleze in DC. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 la tweetere nu ar trebui sa fie probleme daca tensiunea e DC si boxa are filtru, condensatorul serie cu tweeterul din filtru ar trebui sa decupleze in DC.Da dar nu poti fi nicodata prea prevazator :smt003 Link spre comentariu
mircea888 Postat Iunie 26, 2008 Partajează Postat Iunie 26, 2008 la tweetere nu ar trebui sa fie probleme daca tensiunea e DC si boxa are filtru, condensatorul serie cu tweeterul din filtru ar trebui sa decupleze in DC.Da dar nu poti fi nicodata prea prevazator :smt003cam asa e, nu tot timpul iti intra doar DC, poate sunt ceva varfuri si variatii ale curentului care trec de condensator, dar in genera scapa tweeterele.oricum protectia e la nivel de boxa nu doar la difu de bass.Bafta. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 28, 2008 Partajează Postat Iunie 28, 2008 vezi sa folosesti relee de calitate, de curent mare, altfel risti sa se sudeze cand vrei sa intrerupi DC. In general daca detectezi cu pragul de 2V e ok. Decuplarea o faci instant, singura intarziere fiind timpul de actionare a releului. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 18, 2008 Partajează Postat Iulie 18, 2008 Am intilnit un releu cu punte intre contactele fixe si lamelele contactului mobil prinse in picatura aia de Cu si Ag. Si nu era o tensiune extraordinara de alimentare, +/-60V. Majoritatea protectiilor de cc detecteaza pragul de 1V + sau -, dar poti sa-ti faci dupa ''gust''. Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 20, 2008 Partajează Postat Iulie 20, 2008 Sa intrerupi DC e destul de greu, nu sunt treceri prin 0, arcul e mult mai puternic.De aceea se prefera solutii crowbar pentru puterile mari.Sau se pot intrerupe alimentarile, dar ramane problema energiei acumulate in condensatoare.Niste mosfeti grasi sau igbt-uri ar face treaba buna. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 20, 2008 Partajează Postat Iulie 20, 2008 ar merge si mai multe relee in serie(desigur fiecare cu contacte zdravene),pt iesirea amplificatoruluisi intreruperea alimentarii ar merge pusa si intre condesatori si amplificator Link spre comentariu
petre_s Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 cu triac a incercat cineva? eu vreau sa fac o protectie universala (suprasarcina, scurt, DC, termica) cu microcontroler Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 pai unde vrei sa pui triacul? in primarul trafului ar fi cel mai potrivitpt alte locuri,vezi ca are o cadere de vreo 4v Link spre comentariu
petre_s Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 nu, direct pe iesire. nu cred ca ar fi o problema caderea de tensiune, am vazut unii care disipa 30W la 25A. eu zic daca ar merge, daca as putea sa-l comad si daca ar inrautatii sunetul. Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 normal ca ar inrautati sunetul daca il pui in serie.Triac il poti folosi doar ca si crowbar, sa tragi iesirea la masa in caz de avarie.Trebuie sa ia sigurante calibrate si protectie la scurt ca sa te scape de artificii puternice. Contactele inseriate daca nu se deschid sincron (probabil ar trebui si bobinele inseriate ca sa ai acelasi curent prin ele) o poti pati.Decat triac in primar mai bine niste mosfeturi de curent mare fix dupa conzi, eventual pus un cond gras de vreo 4700uF si inaitnea lui un mos cu Rds on maxim 0.05ohm. Inaintea mosului sa fie bateria principala de conzi, iar condul de 4700 sa fie doar pentru decuplare locala. Asa dupa intrerupere nu avem destula energie cat sa ardem un difuzor, dar nici nu degradam impedanta de iesire a sursei de alimentare.Nu vad ce haz are sa pui un microcontroller cand cu cativa tranzistori rezolvi problema. Eventual un uC cu ADC intern pentru citirea temperaturii radiatorului, telecomadna si alte avioane greu de implementat cu TTL, dar sa folosesti un uC doar la detectie DC nu are sens. Link spre comentariu
danzup Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 nu, direct pe iesire. nu cred ca ar fi o problema caderea de tensiune, am vazut unii care disipa 30W la 25A. eu zic daca ar merge, daca as putea sa-l comad si daca ar inrautatii sunetul.Zici prost : ce faci cu adaptarea de impedanta a amplificatorului cu impedanta boxelor ? Cum se transfera semnalul printr-un triac (element "puternic" neliniar ) de la amplificator la boxa ?? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum